יונה יהב יסייע לאדוארד מרון
לפני שבועיים חשף "זמן תל אביב" את סיפורו של אדוארד מארון, הערבי הראשון שייצג את ישראל באולימפיאדה, ומתקיים כיום בדוחק רב. ראש עיריית חיפה, עירו של מרים המשקולות, מתחייב לעזור

סמל האולימפיאדה צילום: אי-פי
יהב התייחס לסיפור העצוב שנחשף לפני שבועיים ב"זמן תל אביב", שעסק במצבו הקשה של מארון, הערבי הראשון שייצג את ישראל באולימפיאדה, קטוע רגל שחי בחיפה ומתקיים בקושי רב.
מארון בן ה-68 ייצג בשנת 1960 את המדינה באולימפיאדת רומא. אולם האולימפיאדה שלעולם לא ישכח, היא אולימפיאדת מינכן, שהתקיימה בשנת 1972.
באולימפיאדה זו, בה נרצחו 11 ספורטאים ישראלים, ביניהם מאמנו הנערץ יעקב שפרינגר ומרים המשקולות יוסף רומנו, לא השתתף מארון, אבל הטראומה שבאיבוד חבריו גרמה לו לפרוש מהספורט שכה אהב.
בשנים האחרונות החמיר מצב בריאותו וכן מצבו הכלכלי. מארון איבד את רגלו בשל מחלה, הוא נעזר בהליכון ומתקיים עם אשתו בעיקר מקצבת ביטוח לאומי.
"הדירה תוחלף"
ההכנסה של הזוג עומדת על כ- 3,000 שקלים לחודש. הכאב הגדול של מארון הוא על כך שהוא גר בקומה השניה, כך שכמעט ואינו יוצא מהבית.
"אני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שיצאתי מהבית ב-12 השנים האחרונות", אמר בכאב. "אם יש אירוע של המשפחה, החתנים שלי לוקחים אותי על הידיים, אבל זה לא קורה הרבה. לא זוכרים אותי. באות הבנות שלי והבן שלי, המשפחה. זה הכל. אף אחד לא זוכר אותי".
יהב קרא את הדברים והזדעזע. "לא ידעתי על הדבר הזה, ועל מצבו
העגום של האיש", אמר השבוע. "מיד הוריתי למנכ"ל חברת שקמונה, אילן מנור, להתייצב שם, להכיר את המשפחה וללמוד את צרכיה.
אמרתי לו לעשות הכל כדי שהדירה הזו תוחלף בדירה בקומת קרקע, ושהאיש יוכל לצאת למרחבים הפתוחים. האיש הביא כבוד רב למדינה בכלל, ולעיר חיפה בפרט. אני משוכנע שבתקופה הקרובה נוכל להביא חיוך על פניו".
מנור הוסיף: "לקחנו על עצמנו את הטיפול בנושא. נעשה הכל למען האיש ומשפחתו, בתקווה שנוכל להחליף לו את הדירה".