מת השייח' בסאם אבו זיד
השייח' בסאם אבו זייד, הסמכות הדתית הגבוהה ביפו, נפטר בגיל 60. אלפים ליוו אותו בדרכו האחרונה

כיכר השעון ביפו יחצ
מעל אלפיים איש הגיעו להלוויה שנערכה בבית הקברות טאסו, ביניהם השייחים סלימן סאטל ואחמד אבו עגווה ומנהיגי הזרועות הצפונית והדרומית של התנועה האיסלאמית,
השייח' ראאד צאלח והשייח' איברהים עבדאללה סרסור שספדו לו.
לאור מעמדו של השייח' וההמונים שביקשו להביע תנחומיהם בפני המשפחה, הוקמה סוכת האבלים בחצר בית ספר חסן עראפה. במהלך שלושת ימי האבל הגיעו לסוכת האבלים חברי כנסת, המופתי של הרשות הפלשתינאית, עכרמה סברי, מייסד התנועה האיסלאמית הארצית, עבדאללה נימר דרוויש וגם ראש העירייה רון חולדאי.
"גידל דורות של מלומדים"
אבו זייד היה כאמור הסמכות הדתית העליונה ביפו, "הפוסק האחרון של כל גישור", על פי תומכיו, וממייסדי התנועה האיסלאמית ביפו. הוא ביקש לקדם את נושא שיעורי הדת בבתי הספר הממלכתיים בעיר והקפיד גם על מתן שיעורים לנשים. כמעט עד יומו האחרון עבר השייח', שהתנייע בשנים האחרונות על כיסא גלגלים בשל מחלתו, בין המסגדים ביפו, בכפרי המשולש ובנגב ונשא את דרשותיו.
כמו כן הוא מזוהה עם מאבקיו הגדולים של הציבור היפואי בשלושים השנה האחרונות, האחרונים שבהם הוא המאבק לשחרור האסיר הביטחוני בן העיר, חאפז קונדוס והמאבק הממושך נגד עסקת המכירה של חלק
מבית הקברות טאסו. על פי צוואתו הוא נקבר בחלק שנמכר.
"קשה לדמיין את המאבקים של ערביי יפו בלעדיו", אומר השבוע הפעיל היפואי ומועמד מפלגת מר"צ למועצת העירייה, אחמד משהראווי. "השייח' בסאם גידל דורות של מלומדים ואימאים ומאות תלמידיו ותלמידותיו הגיעו להלוויה. הוא היה אדם מתון ופרגמטי בדעותיו. חי בצנעה בולטת לעין, למרות שיכול היה לקבל את התפקידים הכי בכירים".
משהראווי הוסיף: "איבדתי ידיד. התייעצתי עמו בכל נושא ומאז שאיבדתי את אבי לא בכיתי כמו שבכיתי בהלוויתו. אני יודע שתחושות דומות חולקים הרבה אנשים ביפו".