עשרות תלמידים ביקשו לעבור מאורט אפק לאורט דפנה
בשבועות האחרונים הגיעו למחלקת החינוך בעיריית קרית ביאליק כ-50 בקשות של הורים להעביר את ילדיהם. מנהלת אורט אפק, אביגיל גרינברג: "בכל עיר, בכל שנה, יש העברות מבית ספר אחד לשני. מדובר בתהליך שיגרתי"

כיתת לימוד יוסי אלוני
גורמים במחלקת החינוך סיפרו השבוע, כי במהלך השנים האחרונות, מסיבות כאלה ואחרות, דבקה בחטיבת הביניים אורט אפק שבקרית ביאליק תדמית של בית ספר ברמה ירודה יותר משל חטיבת דפנה.
כך, מכל מקום, טוענים הורים רבים בקריה, וזאת למרות שבפועל אין לכך כל הצדקה מאחר והישגיו של בית הספר זהים לאלה של חטיבת דפנה, אם לא גבוהים יותר.
על פי הנוהל, תלמידים אלה צריכים להופיע בפני ועדה שתאשר את בקשתם. בראש הוועדה יושב מנהל מחלקת החינוך, עמי ראובן, ששוהה כעת בחופשה בחו"ל, ועל כן ישיבות הוועדה נדחו עד לאחר ה-21 לאוגוסט, זמן קצר לפני תחילת הלימודים.
"סיבות של נוחות"
באורט אפק סירבו להכיר במספר הרב של הבקשות וטענו שאין אמת בדברים. "זה לא נכון ולא מדויק", אמרה המנהלת, אביגיל גרינברג, "בכל שנה יש העברות לפה ולשם ואין שום דבר מיוחד בזה. זה לגיטימי, ומדובר במספרים מצומצמים בלבד. יש אנשים שיש להם כל מיני סוגים של שיקולים בגינם הם רוצים לעבור".
עוד אמרה גרינברג, שלבית הספר אין תדמית ירודה ביחס לאורט דפנה. "אין שום סטיגמה לבית הספר. זה שטויות במיץ עגבניות. בכל עיר, בכל שנה, יש העברות מבית
ספר אחד לשני. מדובר בתהליך שגרתי לגמרי, שקשור במקומות גיאוגרפיים".
מעיריית קרית ביאליק נמסר בתגובה: "מחלקת החינוך מטפלת בפניות הורים להעברת ילדיהם מבית ספר אחד לשני בעיקר מסיבות נוחות בהסעות וקרבה לאזור מגורים, ובשום מקרה לא בגלל רמת הלימודים בין בתי הספר.
"רק במקרים בודדים ומסיבות רפואיות מוצדקות נענית המחלקה לבקשות. מרבית הבקשות נענות בשלילה, ומניסיון העבר, לאחר כמה ימי הסתגלות של התלמידים, הבקשות מתפוגגות".