ירידה חדה במספר הנרשמים לבתי הספר הממלכתיים בירושלים
נתוני הרישום לכיתות א' וחטיבות הביניים לשנה הבאה מצביעים על המשך הירידה ברישום לבתי הספר הממלכתיים בבירה

בית ספר דרור צילום: שימי נכטיילר
בזמן האחרון קבע מכון ירושלים לחקר ישראל כי ההגירה השלילית מהעיר נמשכת, וכי בחמש השנים האחרונות - תקופת כהונתו של אורי לופוליאנסקי כראש העירייה – נטשו את העיר כ~80 אלף תושבים, רובם צעירים מהמעמד הבינוני ומעלה.
כשמנתחים את נתוני הרישום לכיתות א' בבתי הספר הממלכתיים, מצטיירת תמונה עגומה למדיי, ולפיה בחמש השנים הללו, וכן בזו הבאה, חלה ירידה משמעותית באחוז הנרשמים בשכונות רבות.
"אכן יש ירידה קלה"
כך למשל, בבקעה נרשמה ירידה של 56 אחוז בכמות הנרשמים; ברמות – 52 אחוז; בגבעה הצרפתית – 33 אחוז; בגבעת משואה – 25 אחוז; בקטמון -23 אחוז; בקריית היובל – 20 אחוז; בעיר גנים – 40 אחוז; במושבה הגרמנית – 32 אחוז; בפסגת זאב – 23 אחוז; בגילה – 20 אחוז; וברמת אשכול 13 אחוז. שכונות שבהן לא נרשמה ירידה הן הר חומה, החדשה יחסית, ובית הכרם. גם בהרשמה לכיתות ז' חלה ירידה של 16 אחוז, בהשוואה לחמש השנים הקודמות.
חבר המועצה ניר ברקת (ירושלים תצליח) אמר בתגובה לנתונים כי "אני
קורא לממשלה ולעירייה להכריז על מצב חירום להצלת בתי הספר הממלכתיים ולפעול לרפורמות מקיפות במערכת החינוך, בטרם יהיה הנזק בלתי הפיך".
מהעירייה נמסר בתגובה כי "בחלק מהשכונות אכן יש ירידה קלה ברישום לבתי ספר בחינוך הממלכתי והממלכתי~דתי. בו בזמן ניכר גידול בהיקף אוכלוסיית התלמידים בבתי ספר אחרים. ראוי להדגיש כי בשנת הלימודים תשס"ט תיפתחנה 15 כיתות גן חדשות, שמשמעותן גידול בשני אחוזים במספר תלמידי הגיל הרך, המהווה בסיס להתפתחותה העתידית של מערכת החינוך".