אגף האיקסים של עיריית ירושלים

יש זבל ברחובות, כולם מחפשים איך להעביר את הזמן בפקקים האין~סופיים, אין תמורה לארנונה, הביורוקרטיה חונקת, העירייה מציקה ולאף אחד לא אכפת מהתרבות הגוועת. כל הזמן גאה להציג את האחראים למחדלים: הפרצופים, הטלפונים, המירסים והמיילים של כל הפונקציונרים שהופכים את העיר הזו לבלתי נסבלת

אליק מרגלית, כל הזמן | 1/8/2008 12:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ארבעה חודשים בלבד נותרו עד הבחירות. המתמודדים משייפים את קלישאותיהם, הנהלת העירייה מחלקת גזרים כאילו היינו אחרוני השפנים במעבדת הניסוי של כיכר ספרא, ויועצי אחיתופל מדושנים כבר מלחכים פנכה תחת כל רשימה רעננה.
מכסי ביוב בדרך חברון
מכסי ביוב בדרך חברון שימי נכטיילר


ארבעה חודשים בלבד נותרו עד הבחירות, והמועמדים המנותקים מבטיחים לנו שלל הבטחות חסרות כיסוי ובסיס. אם תשאלו את ראש העירייה, אורי לופוליאנסקי, הוא יגיד לכם שהוא משוכנע שעברו על העיר שבראשה הוא עומד חמש שנים נפלאות.

מנותק. מהצד השני מגיע ניר ברקת, איש חדור אידאלים של ילד מתבגר, שחושב שאפשר לעשות מהבועה המתפוצצת של ירושלים מפעל היי~טק מצליח. גם הוא מנותק.

ארבעה חודשים בלבד נותרו עד הבחירות, וירושלים מעולם לא הייתה במצב כה גרוע, כה משפיל, כה מגוחך. לא רק לופוליאנסקי אשם. מתחתיו יש דרג מקצועי גדול ומסואב, שהצליח להמיט על ראשינו אסון בכל פרמטר של חיינו הקשים כירושלמים.

חלק ממנהלי האגפים בעירייה נכשלו בתפקידיהם כישלון חרוץ, כמה מהם עוד לפני שנכנסו לתפקידם, משום שלא היו מתאימים. אף אחד לא נותן את הדין. העיר מטונפת; הפקקים קוברים את העסקים ופורטים על העצבים החשופים של התושבים; מחלקת רישוי עסקים מתנהגת אל היזמים כמו לפושעים; אגף החנייה משליט טרור של קנסות ברחבי העיר; ועוד לא דיברנו על הכישלונות הקולוסליים בדמותם של הרכבת הקלה וגשר המיתרים.

לופוליאנסקי אשם ואחראי למחדלים, אבל לא רק הוא. איתו בתא הטייס יושבים לא מעט טייסי משנה שצריכים לעוף לכל הרוחות בכיסא המפלט. "כל הזמן" גאה להציג: האחראים. אפשר ורצוי לפנות אליהם בכל פעם שבה אתם רואים את הרחוב מוצף בזבל; בכל פעם שאתם מאחרים לילדים שלכם שמחכים בבית הספר בשל פקק; בכל פעם שאתם מקבלים דרישת תשלום של הארנונה.

כמעט 7,000 עובדים בעירייה מקבלים את שכרם מתשלומי הארנונה המופרזים שנכפים עלינו. יותר ממחציתם, יש לציין, משתכרים בקושי שכר מינימום. לעומת זאת, בחוג הסילון שבו מתארחים בכירי העירייה, שחיים כמובן טובים יותר, המשכורות מדגדגות את קו 30 אלף השקלים, התנאים מפליגים כמו היאכטה של שרי אריסון, והעבודה, לפי מבחן התוצאה העגום, לא ממש קשה.

נקדים ונאמר שמדובר ברשות

המקומית הקשה ביותר לתפעול בישראל. בכל זאת, ירושלים היא העיר הגדולה ביותר בארץ, הן מבחינת שטחה העצום והן מבחינת אוכלוסייתה המורכבת והבעייתית. כמו כן, העירייה עברה תהליך הבראה מורכב, עשרה אחוזים מכלל העובדים הלכו הביתה והתקנים צומצמו. תוסיפו לזה את המורכבות הביטחונית, ותקבלו עיר לא פשוטה.

עד כאן התירוצים. מדי חודש נוהג לופוליאנסקי לשחרר בכל ישיבת מועצה כמה קלישאות שיכולות לגרום לכותב שורות אלה לרצות לתלות עצמו בכיכר העיר או ספרא, לצורך העניין. המפורסמת שבהן היא "הפסיפס הירושלמי", והמעצבנת שבהן היא "אנחנו לא מדברים, אנחנו עושים". נו באמת. לא נלאה אתכם בעובדות מעייפות, במספרים משעממים או בנתונים מעמיסים, אלא נצייר את התמונה הקודרת. בצבע שחור, כמובן, כיאה לעיר הזאת. 

1. אגף התברואה
תפקיד מוגדר: "פינוי אשפה וניקיון בשטחים המובנים, רכישה, אחזקה ותפעול של מערך הרכב העירוני והפעלת מערך מיחזור פסולת. פינוי אשפה של התושבים ובמתחמים ציבוריים סגורים. ניקיון וטאטוא בשטחים הציבוריים, הדברת מזיקים במערכות העירוניות" (מתוך אתר האינטרנט העירוני).

המצב בשטח: מטונף כאן, וזה לא סוד. זה אפילו שחוק. אבל לופוליאנסקי וחבר מרעיו מספרים לכל מיקרופון פתוח כמה העיר שלנו יפה, אטרקטיבית ומושכת. יכול להיות שהם צודקים, אבל זה מפני שהם (עדיין) לא הצליחו להרוס את שכיות החמדה ההיסטוריות של עירנו המוכה. כל תושב או תייר שעיניו פקוחות ולא נשואות למעלה כדרך קבע, יכול לראות את הררי הזבל והזוהמה בעיר.

ומה הפלא? אין פחים במדרחוב בנחלת השבעה. בדלי הסיגריות הרבים שתקועים בכל חריץ סרטנו כל מדרכה טובה. את הניקיון במזרח העיר הפריטו השנה. עזר? קדחת. מלוכלך במזרח העיר מלוכלך ופינוי האשפה מסורבל, אף על פי שהקבלן גורף מיליונים. פלא שהערבים מפתחים תאוריית קונספירציה ומתלוננים שהעירייה מציפה אותם בחולדות רק כדי שיברחו משם?

תהיו בקשר: עם ציון שטרית, האחראי על האגף. אם לא תצליחו לעבור את הפקידה בלשכה (טלפון: 6298112/7742), תתקשרו למירס (0577-769004) או תשלחו מייל ל~shzion@jerusalem.muni.il. נשמח לשמוע ולפרסם את התירוץ המקורי ביותר. שטרית, אגב, בכלל לא גר כאן, אז מה אכפת לו.

2. אגף תנועה, תכנון ותשתיות
תפקיד מוגדר: "טיפול שוטף בבטיחות בדרכים תוך התייחסות לבקשות התושבים, בתיאום עם מינהלות השכונה ובהתאם להנחיות משרד התחבורה. הטיפול כולל הסדרת צמתים; הקמת מעגלי תנועה ופסי האטה; תכנון הסימון של מעברי החצייה והתמרור הנלווה; תכנון וביצוע של שלטי ההכוונה ברחבי העיר ובפריפריה; ותחזוקה של תאורת הרחובות, מערכת הרמזורים, שלטי חוצות מוארים וסככות המתנה לאוטובוסים. מטה הבטיחות בדרכים עוסק בהדרכת משמרות הבטיחות בבתי הספר ובמרכז לבטיחות בדרכים. תיאום עבודות תשתית – מתן מידע מלא על עבודות התשתית ברחבי העיר, מתן היתרי חפירה ותיאום בין גורמי התשתית השונים. העברת המידע הרלוונטי לציבור התושבים על אופי העבודות, משך העבודות ומטרתן".

אשפה במאה שערים
אשפה במאה שערים  שימי נכטיילר

המצב בשטח: ברוכים הבאים לגיהינום. העיר פקוקה, והעורק הראשי למרכז העיר, רחוב בצלאל, פקוק כבר יותר מחמש שנים. דרך חברון הפכה מכביש ראשי לכביש דו~סטרי למכוניות פרטיות. גם ברחוב קרן היסוד הכאוס חוגג, והנתיב הבודד שעוד נשאר לרכבים פרטיים מייאש את הנהגים. רחוב המלך דוד הפך לעמוס יותר מהשדרה החמישית במנהטן, ומי שתכנן את זמני הרמזורים בעיר היה שיכור, או שהוא סתם סדיסט שנהנה להתעלל בבעלי המכוניות.

תהיו בקשר: עם קובי ברטוב, האחראי על האגף. אם לא תצליחו לעבור את הפקידה בלשכה (טלפון: 6297668) תתקשרו למירס (0572-709070) או תשלחו מייל ל~btkobi@jerusalem.muni.il. נשמח לשמוע ולפרסם את התירוץ המקורי ביותר. גם הוא, אגב, לא גר כאן, אז מה בכלל אכפת לו.

3. מנח"י
תפקיד מוגדר: "ניהול מערכת החינוך העירונית מבחינה חינוכית, ארגונית וכלכלית. תפעול ואחזקה של מערכת החינוך העירונית: בניית המוסדות והפעלתם; שיפוצים ואחזקה; הצטיידות; רישום תלמידים; ארגון המינהל, משק וכספים; והפעלת שירותי העזר".

המצב בשטח: לא חינוכי בכלל. לא רק הפסימיסטים חוזים שבירושלים לא יישאר כמעט חינוך ציוני בתוך עשר שנים. הרישום לבתי הספר החילוניים פוחת משנה לשנה, אחוזי הנשירה בעיר הם הגבוהים בארץ, ומנהלי בתי הספר מספרים על קריסה טוטאלית של מערכת החינוך העירונית.

נהיר וברור כי מדובר במערכת החינוך הסבוכה והקשה בארץ. עם זאת, כמה עוד אפשר לתרץ ולהאשים את הממשלה בתחלואיה (אף על פי שלמשרד החינוך יש חלק במצב)? האלימות בבתי הספר גואה ומפעל ההזנה נכשל - רק 34 אלף ילדים עניים מתוך רבע מיליון מקבלים ארוחה. מנהלים רבים מתלוננים על הזנחה בבטיחות התלמידים ועל מבנים רעועים, והרפורמה החדשה לרישום התלמידים בחטיבות הביניים ("אופק חדש") מוציאה הורים מדעתם וגורמת לעוגמת נפש בקרב ילדיהם.

תהיו בקשר: עם בנצי נמט, האחראי על מנח"י. אם לא תצליחו לעבור את הפקידה בלשכה (טלפון: 6297690) תתקשרו למירס (0577-690008) או תשלחו מייל ל~bene@jerusalem.muni.il. נשמח לשמוע ולפרסם את התירוץ המקורי ביותר.

4. האגף לרישוי ולפיקוח
תפקיד מוגדר: "האגף לרישוי ולפיקוח משמש זרוע של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה להוצאת היתרים ולאכיפת החוק. בנוסף, האגף אחראי על רישוי ועל אכיפת חוק רישוי עסקים. האגף נמצא באינטראקציה יום~יומית עם הציבור הרחב במגוון נושאים, ולכן הוא נדרש למתן שירות טוב ומקצועי".

המצב בשטח: מסכן הבן אדם שרוצה לפתוח עסק בירושלים. באמת, רחמינו נכמרים על מי שינסה לפרוץ את חומותיה הבצורות של הביורוקרטיה ולהוציא אישור רישיון לפני שהעסק יתחיל לפעול. זו משימה כמעט בלתי אפשרית. בעלי העסקים בעיר כבר מזמן מיואשים מחוקיה הדרקוניים של עיריית ירושלים ומהסנקציות החשוכות שלה, כמו הפסקות חשמל כאמצעי ענישה (ל"סושי בר" שברחוב עזה על חריגת בנייה), והחרמת כיסאות ושולחנות של עסקים ללא התראה (לבית הקפה "בולינט" שברחוב דורות ראשונים על אי חידוש רישיון עסק). זמן הנפקת רישיון עסק בעיר הוא מהממושכים בארץ, ויכול לקחת עד כשלוש שנים. יש לציין כי בשל ההליך המסורבל לחלק נכבד מבתי העסק אין כלל רישיון כזה.אגב, כבר שבועיים שהאגף סגור לקבלת קהל. הסיבה: "כדי לשפר את רמת השירות".

תהיו בקשר: עם צחי כץ, האחראי על האגף. אם לא תצליחו לעבור את הפקידה בלשכה (טלפון: 6297654), תתקשרו למירס (0575-602085) או תשלחו מייל ל~tkatz@jerusalem.muni.il. נשמח לשמוע ולפרסם את התירוץ המקורי ביותר. אה כן, גם הוא לא גר פה.

5. אגף שפ"ע (שיפור פני העיר)
תפקיד מוגדר: "תחזוקת הכבישים והמדרכות. טיפוח ותחזוקה של פארקים, גנים, חורשות, איי תנועה, כיכרות וריהוט רחוב וגן. התקנת אמצעי בטיחות וסימון כבישים, טיפול במפגעי דרכים 24 שעות ביממה. אחזקת גן הוורדים. אחזקתם של מתקני המשחק השונים בעיר על פי תו תקן. מידע לציבור בנושא גינון והשקיה, אישור לעקירת עצים, מתן אישור לקיום אירועים בגנים ציבוריים, תיאום תשתיות, תלונות על מפגעים (24 שעות ביממה באמצעות מוקד העירייה), מתן היתר להצבת מכולה לפינוי פסולת עפר, התקנת מעקות ומסעדי יד, התקנת לוחות מודעות, סימון כבישים, חניות וחניות לנכים".

המצב בשטח: אירוני, גרוטסקי, טרגי – אתם תחליטו. מאיפה להתחיל: הכבישים עם הבורות, המדרכות השבורות, הסימונים המחוקים, הספסלים המוזנחים, הפארקים המטונפים? יש לא מעט עיריות בארץ, כגון רעננה, שהצליחו ליצור סביבה ראויה וטובה עבור תושביהן. זה לא המצב בירושלים.

תהיו בקשר: עם דוד אמסלם, האחראי על האגף. אם לא תצליחו לעבור את הפקידה בלשכה (טלפון: 6297761) תתקשרו למירס (0577-769651) או תשלחו למייל ל~amdavid@jerusalem.muni.il. נשמח לשמוע ולפרסם את התירוץ המקורי ביותר.

6. רשות החנייה
תפקיד מוגדר: "פעילויות הרשות כדלהלן: תכנון מערך החנייה בעיר; שילוט ותמרור החנייה המוסדרת; הפעלת חניונים עירוניים; אכיפת חוקי העזר העירוניים הנוגעים לחנייה מוסדרת ואסורה, לרבות פינוי צירי תנועה עקב חנייה בלתי חוקית ושמירה על צירי תנועה פנויים בעיר; והכוונת תנועה בצירים ראשיים שבהם מתקיימות עבודות שדרוג תשתיות. הנפקת תווי חנייה אזוריים לזכאים, הסבת דוחות חנייה וטיפול בערעורים ובבקשות להישפט".

ראש העיר ירושלים, אורי לופוליאנסקי, על מפלסת וינוגרד של עיריית ירושלים
ראש העיר ירושלים, אורי לופוליאנסקי, על מפלסת וינוגרד של עיריית ירושלים רונית דרויש

המצב בשטח: אלפי מקומות חנייה בחינם, בעיקר בשכונות, נצבעו בכחול-לבן. הסיכוי למצוא חנייה במרכז העיר כמעט ולא קיים. בשכונות רבות בעיר קובלים על מחסור חמור במקומות חנייה, אין גרירת מכוניות בגלל סכסוך בין העירייה לקבלן המבצע. מה בכל זאת יש? דוחות חנייה, והרבה. העירייה כמעט הכפילה את הכנסותיה מדוחות בשנים האחרונות. פשוט נפלא. אין חנייה, אבל מי שחונה מקבל דוח תוך 30 שניות.

תהיו בקשר: עם ריטה לדיז'נסקי, האחראית על האגף. אם לא תצליחו לעבור את הפקידה בלשכה (טלפון: 6297610) תתקשרו למירס (0577-769330) או תשלחו מייל ל~ldrita@jerusalem.muni.il. גם היא לא גרה פה, אצלה ביישוב יש הרבה מאוד מקומות חנייה.

7. אגף התרבות
תפקיד מוגדר: "תכנון התרבות והאמנות בעיר ותכניות העבודה השנתיות. סיוע למוסדות התרבות, פעילות עם מוסדות וגופי התרבות, פעילות עם מוסדות וגופי אמנות, קשרי חוץ, תקציבים וכוח אדם".

המצב בשטח: בושה. שמונה מיליון שקלים בלבד, זהו התקציב המגוחך של אגף התרבות בעיר. התקציב בתל אביב? תכפילו בעשר ותישארו עם קצת עודף. את שמונת מיליוני השקלים מחלק מי שבא לו. לפני יותר משנתיים הראה איתן מאיר, מנכ"ל העירייה הקודם, למנהל האגף עודד פלדמן את הדרך החוצה, ומאז לא מונה מנהל חדש. ממלא מקום ראש העירייה יגאל עמדי הלך על תכנית שאפתנית להקמת רשות תרבות לעיר, המשותפת לממשלה ולעירייה, כדי לייעל את העבודה ולהגדיל את התקציב. הקואליציה החרדית בהנהגתו של סגן ראש העירייה, יהושע פולק, התנגדה למהלך והתכנית נגנזה. בינתיים מוסדות התרבות כמעט אמרו נואש, התקציבים צומצמו, פיטורים החלו והתרבות בעיר על סף כיליון ומבוססת על רצונם הטוב של האמנים בעיר. 

תהיו בקשר: עם אורי לופוליאנסקי. הוא גם ראש העירייה. אם לא תצליחו לעבור את הפקידה בלשכה (טלפון: 6297717), תתקשרו לבית (5813777) או תשלחו מייל ל~lpuri@jerusalem.muni.il.  

תגובת עיריית ירושלים

מהעירייה נמסר בתגובה כי "לגבי אגף התברואה: העירייה עושה את כל הנדרש כדי להבטיח עיר נקייה יותר. בניקיון כמו בניקיון, תמיד יש מה לעשות ומה להוסיף ולשפר. בשנים האחרונות העירייה הוסיפה 30 רכבי טיטוא, עשרות משאיות פינוי אשפה, מנופים וכלי רכב ייעודיים נוספים לצורך שיפור חזות העיר בתחומי גינון, תאורה, אחזקה וכו', בעלות של יותר מ~80 מיליון שקלים. במרכז העיר ובמדרחוב מתבצעת שטיפה על בסיס שבועי, ומוצבות מאות רבות של אשפתונים. כך גם בנחלת שבעה, אך האשפתונים שם מסולקים באורח פלא בכל פעם מחדש בידי כוחות עלומים.

השירות בעיר העתיקה אכן הופרט והוכנס קבלן לביצוע הפעילות. רמת השירות עלתה ומתבצע פינוי אשפה בכל יום, ובנקודות רבות אף פעמיים ושלוש ביום. בזמן האחרון, ולאור אזהרות לקבלן, הוא שינה את אופן פעילותו ורמת השירות שופרה. ברמת השטיפה יש מה לשפר, ולא מזמן הודיע הקבלן על רכישת מכונה חדישה. יש לזכור כי למרבה הצער, המודעות בירושלים לאיסור להשליך פסולת בנחלת הכלל עדיין נמוכה.

"לגבי אגף תנועה, תכנון ותשתיות: בשנים האחרונות מובילים העירייה ומשרד התחבורה תכנית כוללת לתחבורה בעיר, ובמרכזה מתן עדיפות לתחבורה הציבורית והחזרת המרחב הציבורי במרכז העיר להולכי הרגל, בדומה לכל עיר מודרנית בעולם. יודגש שבמסגרת זו שודרגו הרחובות לחלוטין ונסללו מחדש, הוחלפו כל התשתיות, הוצבו ריהוט רחוב חדש ותאורת רחוב, נשתלו עצים, נסללו מדרכות וכו'.

במסגרת בניית תשתית הרכבת הקלה חודש כל מרכז העיר ונבנו מדרחובים רבים, כגון שץ, הלל, אבן ישראל, ההסתדרות, בן יהודה, החבצלת. כיכר צה"ל נבנתה וכיכר הדווידקה בשלבי בנייה, כל התשתיות במרכז העיר הוחלפו ושודרגו, וגולת הכותרת היא מדרחוב יפו, שהעבודות עליו יחלו ביום ראשדון. באשר לרמזורים, בירושלים יש מערכת בקרת רמזורים ומרכז בקרה מהמתקדמים בעולם. תכנון הרמזורים נעשה ברמה גבוהה ביותר, תוך יצירת גלים ירוקים לזרימת תנועה מיטבית.

"לגבי מנח"י: מערכת החינוך של מנח"י היא מהטובות והמגוונות בארץ ונחשבת מובילה, שרבים מתושבי ערי הלוויין ורחבי הארץ מבקשים ללמוד בה. שינויים דמוגרפיים בירושלים אכן גורמים לכך שיש צורך לארגן מחדש בתי ספר שהאוכלוסייה בהם התמעטה כדי ליצור בתי ספר גדולים וחזקים יותר. אחוז הנשירה הגבוה בירושלים אינו במערב העיר אלא במזרחה, בין השאר כתוצאה מחוסר גדול במבני חינוך. מחסור במבנים הוא תולדה של הזנחה רבה זה כמה שנים מצד מדינת ישראל. רפורמת 'אופק חדש' נועדה לשכלל ולשפר את מערכת החינוך, ובין השאר לתת למערכת כלים להתמודד עם תופעות של אלימות ולאפשר יחס אישי.

פקח חנייה
פקח חנייה  צילום: שימי נכטיילר

"לגבי האגף לרישוי ולפיקוח: העירייה עושה ככל יכולתה כדי להנפיק רישיונות עסק בזמן. חלק בלתי נפרד מתהליך הוצאת רישיון הוא באחריות בעלי העסקים, שלא תמיד טורחים לברר מבעוד מועד מה הן הדרישות. לעתים הם מתבקשים לבצע תיקונים בעלויות גבוהות לאחר שפתחו את העסק, שאותם הם אינם מוכנים לבצע.

 עיריית ירושלים פועלת בהתאם ואוכפת את חוקי העזר העירוניים גם לגבי הוצאת שולחנות וכיסאות מחוץ לבית העסק. דוגמה להתנהלות בלתי ראויה של בעל עסק היא ה'סושי בר' ברחביה, שבעליו ידעו והבינו את הבעיה העומדת בפניהם עם סגירת החורף, אך בחרו להפר את כל הסיכומים וההארכות שניתנו להם כדי להסדיר את ענייניו עם העירייה. 

כמו כן, בגני המשחקים בעיר מותקנים יותר מ~2,000 מתקני משחק המטופלים באופן שוטף. עם סיומה של שנת השמיטה יחל האגף בשתילת מאות אלפי פרחים בכל רחבי העיר, בנטיעת עצים ובטיפול מקיף בכל תחומי הגינון.

"לגבי רשות החנייה: הרשות מבצעת הסדרי חנייה ליצירת תחלופת חנייה כפתרון למצוקה הקיימת בסמוך לאזורים שבהם ממוקמים מרכזי מסחר, שירותים ומוסדות ציבור לשימוש כלל הציבור. בהתאם למדיניות העירייה, אין רשות החנייה מבצעת הסדרי חנייה בתוך שכונות מגורים, למעט במרכזי מסחר ושירותים. במאזן הכולל לא חל גידול משמעותי במספר המקומות המוסדרים, בניגוד לנטען.

דוחות חנייה ניתנים בהתאם לחוק. כמות הדוחות בשנת 2007 פחתה בשיעור של יותר מעשרה אחוזים לעומת השנה הקודמת וההכנסות מדוחות פחתו בכשלושה אחוזים, בהתאם. הדבר אינו מתיישב עם הטענה של הכפלת ההכנסות והדוחות. מכרז להפעלת מערך גרירות התקיים, והמציע היחיד נפסל עקב אי התאמה לדרישות המכרז. עיריית ירושלים נערכת לניהול משא ומתן עם גורמים פוטנציאליים העוסקים בתחום. אין ספק שלו היו שירותי גרירה בעיר, גם על כך היה מלין העיתון.

"לגבי אגף התרבות: בקיץ מתקיימים בעיר יותר מ~100 אירועי תרבות, וביניהם יריד חוצות היוצר, פסטיבל השחמט, לילות לבנים לנוער ולצעירים והסטריטבול. מאות אלפי התיירים והמבקרים מציפים את העיר והיא שוקקת חיים.  עיריית ירושלים העלתה באופן משמעותי את תקציב התרבות, העומד על קרוב ל~80 מיליון שקל, לא כולל פעילויות חברת הבת 'אריאל', שמפעילה עשרות אירועי תרבות בעיר. מדובר בעלייה חדה בהשוואה לשנים הקודמות.

יו"ר ועדת הביקורת פפה אללו (מרצ) מוסר בתגובה כי "התרבות הארגונית של העירייה, בכל האגפים, היא מתחת לכל ביקורת. אין הנהלה בעירייה שיכולה להוביל מעלה את הדרג המקצועי. העובדים טובים אבל חונכו להיות ראש קטן, ובעלי הראש הגדול נבעטים החוצה". 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים