סייעות על חשבון ההורים
הורים לתלמידים ב"יחדיו" ברעננה שכרו על חשבונם את שירותיהן של סייעות שאמורות לעבוד בשיתוף עם המחנכות. במשרד החינוך המומים: אסור להורים להתערב במינויים בצוות בית הספר

מחד, כל מנהל רוצה מעורבות גבוהה של ההורים ושילובם בפרויקטים בית ספריים שונים, ומאידך, מנהלים נתקלים לעיתים במעורבות גדולה מדי של ההורים שמקשה עליהם ומעכבת את העבודה עם התלמידים בכיתות השונות.
ומה קורה כשההורים הם אנשים אמידים שמסוגלים להכניס את היד לכיס? בבית ספר היסודי יחדיו ברעננה, הלכו ההורים ככל הנראה צעד אחד יותר מדי, ויצרו מודל מעורבות שונה ומיוחד.
הורים לתלמידים בכיתות א' שכרו עבור ילדיהם סייעת נוספת, שאמורה לשמש כעזר למורה, ולעבוד עם התלמידים. על פי ההסכם בין ועד ההורים הבית ספרי לבין הסייעות, הן אמורות לעשות בכיתות 15 שעות בשבוע. צריך להדגיש, לא מדובר בהסכם עם משרד החינוך, אלא ביוזמה מקומית, נקודתית, שסוכמה ככל הנראה עם מנהלת בית הספר.
אחד ההורים מתאר את ההסדר המיוחד. "כיתה א' זו כיתה חשובה וקריטית ביותר", מסביר ההורה ל"זמן השרון", "מקנים בה יסודות חשובים כמו כתיבה, חשבון ועברית. לכן החליטו ההורים לשאת בהוצאה של סייעת נוספת לכיתה".
העסק
הוועד מראיין את המועמדות הרלוונטיות לתפקיד ובוחר את המתאימה ביותר.
ואז, עוברת הסייעת לשיחת היכרות וראיון עם המחנכת הכיתתית, כדי לוודא שאכן קיימת ביניהן כימיה בסיסית והן אכן יכולות לעבוד יחד בכיתה. עבור שירותיה, אמורה הסייעת להרוויח בין 30 ל-35 שקלים לשעת עבודה, וכך ההוצאה השנתית עבור כל תלמיד, עומדת על כ-800 עד 1,000 שקלים.
במשרד החינוך, שאנשיו נתקלו לא אחת במעורבותם של הורים בתכנים פדגוגיים ובשלל נושאים בתחומי בית הספר, נדהמו מהתופעה, לאחר פניית "זמן השרון", וגורם בכיר במשרד מצהיר כי אסור להורים להתערב בעניינים הקשורים בצוות בית הספר.

אותו גורם ציין כי "זו הפעם הראשונה שאנחנו נתקלים בתופעה כזו. זהו עניין בעייתי ביותר, ואסור על פי חוק".
לטענת אותו גורם, אסור להורים לממן מורים, סייעות או גננות שיופעלו במהלך יום הלימודים: "זה בניגוד מוחלט לחוזר משרד החינוך וברגע שזה נודע לנו, נפעל להפסיק זאת".
אבל אם חשבתם שמדובר בתופעה חדשה, אז התשובה היא כנראה שלילית. ל"זמן השרון" נודע כי זו איננה השנה הראשונה בה הורים מממנים מכיסם ובוחרים סייעות עבור ילדיהם. גורמים בבית הספר אמרו השבוע כי התופעה מוכרת גם משנים קודמות, ועל פי הסכמת ההורים נשכרו סייעות לכיתות.
בעבר, כך טוענים הורים בבית הספר, איש לא דיבר על תופעה זו בגלוי, בשל "רגישות ובעייתיות מובנת בעניין". עכשיו, מציינים כמה הורים, "התופעה התפוצצה. נכנסנו לנישה סודית ועדינה בחיי בית הספר". מנהלת בית הספר יחדיו, דורית פרנקל, סירבה להגיב לפניית העיתון, וציינה כי חל עליה איסור חמור ביותר לשוחח עם התקשורת.
דוברות מחוז מרכז במשרד החינוך: "העסקת סייעת בכתה מכספי הורים אסורה על פי נהלי משרד החינוך. על פי בדיקה שערכנו עם מנהלת בית הספר עולה כי לא הופעלה סייעת שכזו בכיתות א' ואין כל כוונה לאפשר הפעלת סייעת בתוך בית הספר".