תל אביב מציגה: מסעדת האוליגרכים

שיפוד חידקן, ארנבון ברוטב ובקבוק שמפניה ב-3,500 שקלים . לפי התפריט של מסעדת "אונגין", האוליגרכים (עדיין) לא שמעו שיש מיתון

שחר חי | 19/12/2008 13:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חליפה יוקרתית, מכונית פאר והרבה כסף - זה כל מה שאתם צריכים בשביל להיכנס למסעדת היוקרה "אונגין".
מסעדת האוליגרכים
מסעדת האוליגרכים צילום: יהונתן שאול


 כאילו אין בעולם משבר כלכלי ומיתון, נפתחה השבוע ברחוב יהודה הלוי 87 מסעדה שמיועדת לעשירים ולאוליגרכים רוסים, ומציעה ללקוחותיה חשיפה ייחודית למטבח הרוסי.

"הקונספט של המסעדה שונה מאוד ממה שהיה כאן עד עכשיו. למעשה שילבנו מסעדה יוקרתית, בסגנון מודרני, עם אוכל רוסי מהמאה השמונה עשרה. אנחנו פונים בפרסום שלנו לכולם, לא רק לעשירים, ובעיקר למי שיכול להרשות לעצמו ומי שאוהב את הייחודיות של המטבח הרוסי", משתף מנהל המסעדה מיכאל אלטפדר.

התפריט שמסעדת "אונגין" מציעה מגוון ומעניין, ולא קשה לנחש - גם יקר. מנה עיקרית תעלה לכם בסביבות 120 שקלים. המנות המומלצות על פי התפריט הן שיפוד חידקן (סוג של דג) רוסי מושרה בוויניגרט לימון ושליו עשוי לפי מתכון מיוחד. המסעדה מציעה כמובן מבחר עשיר של משקאות( בקבוק שמפניה "ארמן דה ברניאק", המיוצר במהדורה מיוחדת של חמישים אלף בקבוקים בעולם, יעלה לכם 500,) שקלים .

בקבוק וודקה מסוג "בילוגה" יעלה לכם קצת פחות מהשמפניה- 1,500 שקלים בלבד. מנות הספיישל של המסעדה יכולות להגיע ל-500 שקלים לסועד.

בתפריט הרוסי אפשר למצוא ארנבונים שמגדלים בארץ במיוחד למסעדה ודגים מיוחדים שמביאים מרוסיה בטיסות ישירות.

מתברר שהכסף אינו הקריטריון היחיד המאפשר כניסה למסעדה וטעימה מהמטבח הרוסי. משמעות רבה תהיה גם לבגדים שתבחרו ללבוש באותה ארוחה. "אנחנו לא נכניס אנשים שיגיעו בסנדלים ושורט. במסעדות יוקרה רבות בישראל אנשים באים איך שבא להם, אצלנו זה לא מקובל", אומר אלטפדר.
רומן אברמוביץ בישראל
רומן אברמוביץ בישראל צילום: איי-פי

אל דאגה, בקרוב יהיה גם מי שיחנה את הלימוזינות ושאר מכוניות היוקרה של הסועדים. "יהיה אדם שיעמוד כאן ויחנה את המכוניות.

מדובר במשהו ייחודי לנו, שלא ראיתי במסעדות אחרות בארץ", אומר אלטפדר. הכול כדי שהסועדים האמידים לא יבזבזו זמנם בחיפוש חניה ברחובות תל אביב, וברור שלא יצטרכו ללכת מהמסעדה למקום החניה.

"אוניגן" פתוחה שבעה ימים בשבוע, משעות הצהריים עד שעות הלילה . המסעדה מאכלסת עד מאה אנשים, ומחולקת לכמה חדרים, ובהם חדר וי איי-פי המכיל 11 מקומות ישיבה ומאובזר בפלזמה. לכל חדר וילון כחול שמספק פרטיות לסועדים. אגב, גאידמק עדיין לא בא.

"מגיעים לכאן אנשים מהארץ שהם הרבה יותר עשירים ממנו. יש אנשים שרוצים אינטימיות. רבים מהלקוחות מתקשרים אליי לפני שהם מגיעים ושואלים אם אחד המתחרים שלהם נמצא פה. אם אני אומר להם שלא, הם נכנסים, סוגרים את הווילון, אוכלים ומדברים בלי שאיש יפריע להם. זו הייחודיות שלנו. מה שהלקוח מבקש אני משיג לו". אלטפדר מספר כי לערב הפתיחה של המסעדה הגיעו שלושה אוליגרכים במטוסים הפרטיים שלהם. בסיום הערב חזרו לרוסיה.

את

הרעיון לפתיחת המסעדה הגה השף לאוניד ויליקוב, ישראלי ובעל כמה מסעדות בתל אביב. לפני שלוש שנים החליט ויליקוב שהוא רוצה לצאת עם קונספט חדש, שעוד לא עשו בארץ. "אחרי שנים רבות של עבודה במטבח לא הבנתי איך אין שום מסעדה רוסית בישראל. בעקבות זה טסתי לרוסיה ולמדתי את המטבח הרוסי. לערב הפתיחה הבאתי אתי צוות של שפים מובילים מרוסיה שיעזור לי".

דבר נוסף ייחודי למסעדה הוא כרטיס הפלטינום. הסועדים העשירים יוכלו לרכוש אותו תמורת סכום "סמלי" של 4,000 דולר . "הכרטיס מקנה להם כניסה מידית למסעדה, הנחה בארוחה וצבירת נקודות. הכרטיס יינתן לאנשים שמבזבזים המון כסף ופוקדים את המסעדה בתדירות גבוהה", מסביר אלטפדר. אלף שקלים שווים עשר נקודות, לקוח שיגיע לעשרת אלפים נקודות יקבל יום פינוק בספא, ועשרים אלף נקודות יזכו אותו בטיסה לחו"ל.

אז איפה המשבר הכלכלי אתם שואלים? לא במסעדת "אונגין". " המיתון לא פוגע באנשים שמגיעים לאכול כאן. אנחנו מסעדה קטנה ואקסקלוסיבית, ולדעתי המיתון לא יפריע. אנחנו יודעים שבן אדם שיאכל פה פעם אחת יחזור לפה לנצח", אומר המנהל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים