מה מסתתר מאחורי אישור התקציב?
בישיבת התקציב נראה היה כי לראש העירייה מרים פיירברג אין אופוזיציה כלל, אבל מתחת לפני השטח מסתמן דווקא ההפך: הליכוד, המפד"ל וישראל ביתנו שוקלות לעבור לאופוזיציה וגם לתנועת הנתנייתים יש נטייה כזאת. כתבת זמן נתניה עושה סדר

צעד כזה ייחשב כרעידת אדמה בביצה הפוליטית העירונית בנתניה וקרן ממהר לעצור את כדור השלג המתגלגל הזה ואומר שהכול פרי שמועות שמופצות באופן מגמתי על ידי בעלי עניין, במטרה לגרום לסיעות מסוימות להיכנס ללחץ, ולסגור עסקה (להיכנס לקואליציה) במחיר נמוך יותר.
קרן: "התנהלות האופוזיציה הממלכתית בישיבת התקציב נבעה אך ורק מהעיקרון שכאשר התותחים רועמים המוזות שותקות. חשבנו שבעת הזו, כשחיילים ואזרחים נפגעים, ראוי לנהוג בדרך ממלכתית ושקולה וזו לא עת למחלוקות וביקורת". קרן מוסיף ואומר כי שמועות בדבר מעברו לקואליציה הופצו גם במהלך מערכת הבחירות והוכחו כשקריות ומגמתיות, ולדבריו הוא וחברי רשימתו "למען נתניה" יישבו באופוזיציה והוא יכהן כיו"ר האופוזיציה גם בשנים הקרובות.
ואם המפה הפוליטית הסתמנה לרגע קצר כקדנציה ללא אופוזיציה, מתברר כי ההפך הוא הנכון. נכון לשבוע זה מסתמן סיכוי להקמת אופוזיציה גדולה, ובעיר רוחשות שמועות כי הליכוד (בראשותו של רפי קדוש), המפד"ל (בראשותו של דני בשארי), וישראל ביתנו (בראשותו של לאוניד קרול) שוקלות את צעדיהן עם נטייה לכיוון ישיבה באופוזיציה, מכיוון שמתעלמים מהן בחלוקת העוגה.
גורמים פוליטיים אומרים כי קיימת תחושה של התנשאות ושיכרון כוח מצדה של ראש העיר, בעקבות הניצחון המוחץ שלה בבחירות, ויש שחשים כי היא לא "סופרת" אותם, ולא נותנת להם תפקידים משמעותיים בקואליציה העירונית. ובאשר לעופר אורנשטיין, יו"ר תנועת הנתנייתים ששקל בתחילת הדרך להיכנס לקואליציה, בימים אלה גם הוא נוטה להישאר באופוזיציה. לפיכך, לא מן הנמנע שיהיו הפתעות ושהאופוזיציה תהיה גדולה יותר ממה שמצפים.
למרות ניצחונה הגדול של פיירברג והעובדה ששליש מחברי המועצה הם חברי סיעתה (לפיירברג תשעה מנדטים מתוך 27) היא עלולה לקבל אופוזיציה גדולה ולוחמנית. אם תרחיש זה יתממש, במועצת עיריית נתניה תהיה אופוזיציה של עשרה חברים, דבר שאין לו תקדים בתולדות מועצת העיר בנתניה.
ומה מרגיז את הסיעות הקטנות ועלול להובילן לאופוזיציה? את התפקיד הנחשק ביותר, סגן בשכר, יקבל אלי דלל מסיעתה של פיירברג, שיהיה גם ממלא מקומה. הסמכויות שהוקנו לדלל הן בתחום ההנדסה, התחבורה, התשתיות, התעשייה והמסחר. ד"ר אביטל לאופר, שגם היא מסיעתה של פיירברג, תכהן גם כן כסגן בשכר וממלאת מקום. ללאופר ניתנו סמכויות בתחום החינוך. שני סגנים נוספים הם הרב שמעון שר מרשימת גל וחגי חדד מש"ס. הראשון קיבל סמכויות בתחום השכונות והשני בתחום החינוך הבלתי פורמלי.
תיק נחשק נוסף הוא תיק החינוך, אותו לוקחת פיירברג לעצמה ביחד עם ד"ר לאופר, שכאמור תמונה גם לסגניתה וממלאת מקומה.
גורמים פוליטיים אומרים כי אילו רצתה פיירברג לשמור על הסיעות האמורות שלא יפנו לה גב, היא הייתה יכולה לוותר על תפקיד הסגן לד"ר לאופר, שהינה בעלת קריירה בתחום האקדמי וממילא תיאלץ לוותר על כל משרותיה בשכר מחוץ לעירייה, ולתת את הסגנות ברוטציה של שנתיים וחצי למפד"ל וישראל ביתנו. לגבי סיעת הליכוד, אותה עזבה פיירברג בזירה המקומית לטובת הקמת רשימה נפרדת, נראה כי הקרע שנוצר והחיכוכים הקולניים במהלך מערכת הבחירות הם עדות לחתול שחור שעבר ביניהם, ונראה שלפיירברג אין מחויבות כלפיהם בשלב זה.