שימור ובנייה נוסח רחוב יפו
ועדת השימור החליטה להגדיר קומפלקס מבנים עתיקים הניצב בכניסה לשוק כמבנה לשימור, מה שימנע את הפגיעה בו. עם זאת, היא אישרה הקמת בניין בן 24 קומות לצדו

נעמי צור צילום: יחסי ציבור
עם זאת, ההחלטה מאפשרת הקמת מגדל בן 24 קומות בתוך רחבת הקומפלקס, הממוקם ברחוב יפו סמוך לכניסה לשוק מחנה יהודה. בתמורה לאישור הקמת רב הקומות, התחייב קבלן הפרויקט לשפץ את הבניינים המיועדים לשימור.
כמו כן החליטה הוועדה לאשר בניית בית מלון באזור המושבה הגרמנית, על השטח שבו שכן מכון הסיבים. כזכור, הכוונה לבנות במקום בית מלון עוררה בעבר מחלוקת.
בתוך כך, הוועדה לתכנון ולבנייה, המעניקה את האישור הסופי לשימור מבנים, החליטה לאשר את שימור קירותיו החיצוניים של מתחם מלון פאלאס, ולמנוע חריגה בגובה שני הבניינים הנבנים בימים אלה במסגרת הקמת מלון וולדורף אסטוריה במקום. זאת, רק לאחר שטרקטורים שיטחו את מרבית המתחם.
לצד זאת, ועדת השימור החליטה להאיץ את הפעילות לשינוי מעמדה של הכרטסת לשימור אתרים כדי שתקבל תוקף חוקי. פעילות זו החלה כבר ב-1968, אז הוחלט לאגד בכרטסת אחת את כל המבנים ההיסטוריים בעיר ולהגדיר אותם מיועדים לשימור,
כדי למנוע את הריסתם או את שינוי פניהם.
זאת, במטרה לשמור על אופייה הייחודי של העיר. עם זאת כתיבת הכרטסת לא הסתיימה עד היום. "על פצצת האטום עבדו זמן קצר יותר מאשר על הכרטסת, והאחרונה עדיין לא פורסמה", אומר ד"ר איתי פישהנדלר, ראש התכנית למדיניות הסביבה באוניברסיטה העברית ופעיל ותיק למען כרטסת השימור.
"אנחנו מאמינים בצור וברצונה לקדם את הכרטסת, אך איננו מאמינים כי העירייה תיתן לה רוח גבית. אם נצטרך, אנחנו מוכנים לתבוע את העירייה על הסחבת בפרסום הכרטסת".