גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עמית ודן הקטנים חולים בלוקמיה - אולי אתם תוכלו להציל אותם

עמית קדוש בת ה-6 מכפר סבא ודן נבו בן ה-3.5 מרמת השרון חולקים גורל משותף. אצל שניהם אובחן זן נדיר וקשה של לוקמיה, שבעקבותיו הם נזקקים להשתלת מח עצם. מחר (ד') כולם מוזמנים להתגייס להצלתם

מרב לונדנר | 20/1/2009 12:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"מהסרטן הזה לא מתים", אמר עומר קדוש, תלמיד כיתה ב' בבית הספר סורקיס בכפר סבא לחבריו לכיתה, יום אחרי שנודע לו שאחותו עמית, בת ה-6, חולה בלוקמיה.
 
דן נבו
דן נבו עצמי

עמית קדוש מכפר סבא ודן נבו בן ה-3.5 מרמת השרון הם שני ילדים רגילים לגמרי. היא, תוססת, פצצת אנרגיה שלא עוצרת לרגע. הוא, ילד חכם רגיש, בעל כושר ביטוי יוצא מן הכלל ומשעשע.

שניהם חולקים גורל משותף וקשה. בספטמבר האחרון, סמוך לראש השנה, אובחנו שניהם כחולים בלוקמיה מזן נדיר בקרב ילדים. לאחר מחלות ממושכות, סימני עייפות וחולשה נמצאו בבדיקות הדם שלהם תאים סרטניים. בני משפחותיהם נותרו המומים, מתקשים לעכל.

"הכול שחור, אתה לא רואה כלום", משחזר יובל קדוש, אביה של עמית. "אתה מסתכל עליה, יושב ובוהה בה ואומר 'זו עמית, מה יש לה?' ילדה אוהבת וחמה ברמות מטורפות, צוחקת ומבסוטה ומקפצת, זה לא אמיתי. בלית ברירה עולות בך תמונות ומחשבות ואתה מדמיין את כל הקרחות והכימותרפיה וזה לא נתפס אצלך בהיגיון".

מיד לאחר הגילוי החלו שניהם בטיפולים כימותרפיים. המשפחות, שעוד לא הספיקו להבין מה קורה, נשענו על צוותי בית החולים וחיפשו תשובות.

בית החולים שניידר, בו אושפזה עמית, העמיד לרשותה צוות רפואי שיתמוך בה בשעות הקשות. גם דן, שאושפז לא רחוק משם בבית החולים תל השומר, נכנס מיד לטיפולים כימותרפיים קשים ביותר.
גם אבא עושה קרחת

"החודש הראשון היה סיוט", אומרת מירב נבו, אמו של דן, "הפציצו אותו בכימותרפיה חזקה במיוחד והחלו מיד כל תופעות הלוואי - חום, שלשולים, הקאות".
 

עמית קדוש
עמית קדוש  צילום: יחסי ציבור

גם אצל עמית ההקאות, נשירת השיער וחוסר התיאבון לא אחרו לבוא. בשבוע הראשון התמודדה עמית עם התופעות ומצב רוחה הלך והדרדר. היא סירבה לאכול ולהשתתף בפעילויות המחלקתיות.

"ידענו שאנחנו מוכרחים לעשות משהו עם הנושא של השיער כי זה הפיל אותה, זה פשוט הרס אותה", נזכר קדוש, "החלטתי לעשות קרחת בעצמי. גילחתי את הראש ועשינו מזה טקס היתולי ומצחיק, היא ליטפה לי את הקרחת וחייכה. גם נעמי, אשתי, הציעה לעשות קרחת ועמית אמרה לה: 'יש לך שיער כל כך יפה, אני לא רוצה שתעשי'".

בוקר אחד החליטה עמית להתמודד עם מצבה, היא הביטה בהוריה ופתאום אמרה: "עכשיו אני רוצה קרחת". תוך כמה דקות היא גם ביקשה לאכול ולמחרת כבר השתתפה בפעילות יצירה שאורגנה במחלקה.

בעקבות מצב הרוח הטוב, תפקודה של עמית השתפר. היא חזרה לדבר בחופשיות עם כולם וסיפרה על מחלתה. הצוות הרפואי בשניידר התאהב עד מהרה בברבי הבלונדינית שצוחקת כל היום במסדרונות המחלקה האונקולוגית.

גם הוריו של דן התמודדו עם הקשיים הכרוכים במחלה הקשה. לאחר חודש שלם בו התמודד בנם עם הטיפולים הקשים סיפרה לו אמו על מצבו. "יש ספרים המיועדים לילדים חולי לוקמיה. סיפרנו לו את הסיפור על לימבובו מלך החיות שמתאר גור אריה שעובר את מה שהוא
עובר, הוא מאד הזדהה עם הסיפור הזה, כמובן שהסוף הוא אופטימי ומלא חיים", מספרת נבו.

כיום דן מתגעגע לגן "אילנה" ברמת השרון אותו הוא כל כך אוהב. הוא מתגעגע לליצנים, שהעבירו את זמנו והצחיקו אותו במחלקה שבתל השומר. אמו נאלצה להפסיק את עבודתה בבנק דיסקונט כדי לשהות עמו בבית, לשמור עליו ולהעסיק אותו עד כמה שניתן. "בימים יותר יפים יצאנו עם טרקטורון ונופפנו לשלום לילדי הגן מעבר לגדר", היא מספרת, "הם רצו לצאת אליו אך זה לא ניתן. אנחנו כבר מחכים לחזור למקום הזה של חיים נורמלים ורגילים".

גם עמית לא תלמד השנה בבית הספר. המערכת החיסונית שלה, כמו של דן, לא חזקה מספיק בשביל להימצא במקום סגור עם שאר הילדים. ממרפסת ביתה היא מביטה על חצר בית הספר ומתגעגעת. "זה אחד הקטעים הכי עצובים", אומר קדוש, "כשאנחנו נוסעים ליד בית הספר היא אומרת לי 'אבא תאט אולי נראה איזה חבר שלי משחק בחצר' והלב שלי מתכווץ".

דן ועמית מודעים היטב למצבם. דן הקטן יודע שיש לו מחלה שקוראים לה לוקמיה ובה בית החרושת בגוף, המפעל שנלחם בחיידקים הרעים, התקלקל. כרגע, מסבירים לו, הרופאים מנסים לתקן את המערכת בגוף. "אנחנו אומרים לו שהוא מבריא", אומרת נבו, "הוא חולם על נסיעה לכנרת ולחרמון".

לגרש מחשבות רעות

כשהגיעו תוצאות הבדיקות וספירות הדם, הבינו הצוותים הרפואיים שאין מנוס מהשתלת מח עצם. מה שהדהים את כולם היה שההרכב הגנטי של דן ועמית הוא נדיר, עובדה שמקשה על מציאת תורם מח עצם מתאים.

דן נבו
דן נבו עצמי

"עזר מציון חברו אלינו מיד", מספר קדוש, "והיום אני יכול להגיד באחריות שהם האנשים המדהימים ביותר עלי אדמות, הם מיד אמרו לנו שאם צריך הם ירימו עבור עמית מבצע כמו שהם יודעים לעשות".

עמית יודעת הכל על מבצע ההתרמה. היא מדברת על היום הזה עם כל מי שמוכן לשמוע, אבל הרפואה השלמה, היא יודעת, תבוא רק מבפנים. "אני צריכה לצחוק ולשמוח הרבה ואז הסרטן ילך", היא אומרת עם חיוך של מנצחים.

גם בביתו של דן ברמת השרון משתדלים להיות אופטימיים ולגרש מחשבות רעות. "בהתחלה את לא מאמינה, את בטוחה שזו טעות מרה, אבל כשכל הבדיקות אומרות אותו דבר, את מבינה שזו המציאות", אומרת אימא מירב, "אני משתדלת לא להיכנס למחשבות כבדות, אני מתעסקת ביום יום ולא חושבת על מה שעלול לקרות".

נבו פונה לציבור בבקשה שיבואו לתרום. "סרטן זה כמו שפעת. לצערי, הרחבת מאגר התורמים נופל על הורים ועמותות, המדינה לא מתעסקת בזה בכלל. ולכן ככל שיגיעו יותר אנשים זה יעזור לעוד ילדים, צריך לדעת שבכל שנה מתווספים 300 איש חולי לוקמיה".

מרגע שהחל מבצע ההתרמה לקרום עור וגידים, התמיכה לא הפסיקה לזרום לרגע. משפחת קדוש מקבלת בכל יום כאלף מיילים עם הצעות לעזרה, מעטפות אנונימיות ובתוכן אלפי שקלים במזומן מונחות בתיבת הדואר שלהם מדי יום.

ראש עיריית כפר סבא יהודה בן חמו מלווה את המשפחה מהיום הראשון ומציע עזרה בכל. עיריית רמת השרון מצדה פרסמה הודעה שקוראת לתושביה לבוא ולתרום מח עצם לדן. גם בית הספר והגן בו לומדים עמית ודן נמצאים בקשר עם המשפחה ומחכים ליום בו יחזרו השניים לפעילות שוטפת. אתם יכולים לעזור.

הירתמו למאמץ

מחר, יום ד' (21/1/09), יתקיים מבצע התרמה ארצי של ארגון עזר מציון. בעשרות תחנות ברחבי הארץ, בשעות 10:00-20:00, יאספו מתנדבי הארגון תרומות דם וכסף מהציבור בכדי לנסות למצוא תורם מח עצם לעמית לדן ולילדים נוספים שממתינים להשתלה.

הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה ומהירה. "אנו עוסקים בהצלת חיים וכל אזרח ישראלי יכול להיות חלק מהמאמץ, אם בבדיקת הדם ואם בתרומה כספית. מדובר בבדיקת דם שיכולה להציל חיים", אומרת השבוע ד"ר ברכה זיסר, מנהלת מרכז אורנית והמאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עזר מציון, "ככל שייבדקו יותר מבחנות, כך יגדל הסיכוי למצוא תורם מתאים. אנחנו מקווים כי במהלך המבצע ימצא תורם מתאים להצלת דן ועמית. התורמים הפוטנציאליים יצורפו למאגר הלאומי למח עצם של עזר מציון וישמשו את כלל הציבור הישראלי גם בהמשך, ובכך יגבירו משמעותית את הסיכוי להצלת חיי אחרים בעתיד".

הארגון מבקש להדגיש כי נדרש סיוע גם במימון בדיקת המבחנות הנאספות. עלות בדיקת כל מבחנה היא 180 שקל וניתן לתרום סכום זה בנקודות האיסוף עצמן. חשוב להדגיש כי מי שכבר תרם בעבר ונמצא במאגר ימנע מתרומה כפולה. את הבדיקה האם אתם במאגר ניתן לעשות באמצעות הקשת תעודת זהות באתר האינטרנט של עזר מציון.

לתרומת 10 שקלים שלחו את המספר 10 למספר 2747 או התקשרו 1-800-236-236 לתרומות או לבירור מוקד ההתרמה הקרוב לביתכם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • מדורים וטורים

  
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים