הרצליה: מכת עכברושים בשכונת שביב
תושבי שכונת שביב שבצפון הרצליה, כבר לא יודעים מה לעשות. גדודים של עכברושים מסתערים על שכונתם, ובעירייה כמעט ולא נוקפים אצבע. אלי הרוש, יו"ר ועד השכונה: זו מגיפה, בעירייה חייבים לעשות משהו רציני בנידון

בעבר היו שטחים חקלאיים רבים שאינם מאוכלסים בין גבולות העיר רעננה לבין שכונת "שביב" בהרצליה. מאז שהחלה הבנייה באותם שטחים, עכברושים החלו להגיע לרחובות השכונה, ובעת האחרונה הבעיה התעצמה והחמירה.
"הריצופים ברחובות שקועים ואכולים בגלל שיש מתחת להם מחילות של עכברושים", אומר אלי הרוש, יו"ר וועד תושבי שכונת שביב "רק לפני כשבועיים הכלב שלי תפס עכברוש בחצר וזו חיה בערך בגודל של חתול".
תושבי השכונה לא מפסיקים להתלונן ולהיתקל בתופעה המדאיגה. "לפעמים נסתם לנו הביוב בגלל עכברוש שנתקע שם ואנחנו צריכים לקרוא לאינסטלאטור ולשלם על כך מכיסינו הפרטי", מספר תושב השכונה.
התושבים פנו פניות חוזרות ונשנות לעיריית הרצליה והעלו בפני הגורמים הרלוונטיים את בעייתם. הנושא הועלה גם בפני ראש העירייה, יעל גרמן, בסיור שערכה בשכונה לפני הבחירות.
"מאגף שאיפ"ה הבטיחו לא פעם שיביאו מומחה רציני יותר", אומר הרוש בחוסר אונים, "מישהו שיבדוק מה ניתן לעשות כפתרון קבע. יש כאן מגפה, זה לא אחד פה אחד שם, הם ממש גרים פה".
בינתיים, נלחמים התושבים בבעיה בעצמם. אחד התושבים נאלץ להרוס ארון מטבח כדי לתפוס עכברוש שהתחבא מאחור.
תושב נוסף, הזמין מדביר פרטי בכדי שיעזור לו להתגבר על הבעיה. "הם נמצאים בכל מקום", אומר תושב השכונה, "אפילו על הגג תפסנו כמה שמטיילים להם באין מפריע".
עכברושים, יש לציין, עלולים להיות מזיקים גם לבני האדם. הם יכולים לפגוע בגידולים חקלאיים ולהפיץ מחלות שונות. לא זאת בלבד שהם עשויים גם לנשוך בני אדם ובעיקר ילדים בשנתם, ואף למשוך את
דני ייגר, אגרונום ומדביר מוסמך של חברת אגרוטל הדברות מדגיש כי ללא עקביות והתמדה הבעיה לא תיפתר. "זוהי שכונה שצריך לעשות עליה עבודה יסודית ומסודרת ולא להתנהג כאילו שזה אירוע חד פעמי", אומר ייגר ומוסיף כי "השיטה לפתרון הבעיה היא לעשות ניטור לאיתור המחילות וטיפול בהן בצורה בטיחותית, כגון פיזור הרעלים בתיבות האכלה תקניות רחוקות ממגע ילדים וחיות מחמד. והחשוב מכל הוא התמדה ומעקב".
לדבריו המפתח לפתרון סופי של הבעיה הוא עקשנות. "ככל שיתמידו, הבעיה תיפתר באופן מוחלט. זה לא זבנג וגמרנו, צריך להמשיך לטפל עד שנגיע למצב של שליטה ובקרה בגודל אוכלוסיית העכברושים".
וזה לא מה שקורה בפועל?
"לא. מה שקורה בפועל. הוא שהם חושבים שהם פותרים את הבעיה בכך שהם מפזרים את הרעל החד פעמי הזה. מי שמפשל כאן זה מחלקת התברואה, הרשויות עושות לעצמן חיים קלים ולוקחות קבלן. לו, אין אינטרס לעקוב אחרי התוצאה, כי הוא מקבל קריאה ומטפל מיידית. לכן מי שצריך לעקוב כאן זה מחלקת התברואה, עליהם לשבת על השכונה הזו כל עוד הבעיה לא נפתרה".
בעיריית הרצליה סירבו להגיב לכתבה.