נפטרה בדיעה חינאוי, אם משפחת האטליז מיפו
בדיעה חינאוי, מייסדת אימפריית הבשר מיפו, הלכה לעולמה. עד לאחרונה עוד עבדה וקצצה בשר ופטרוזיליה בחנות המיתולוגית ברחוב קדם 58

בדיעה חינאוי ובנה ניקולא צילום: באדיבות המשפחה
חינאוי השאירה אחריה, מלבד משפחה ענפה, ובה יותר מ-200 נפשות, גם מורשת שלמה. מחנות הבשר הקטנה שהקים בעלה נג'יב ברחוב קדם ביפו בשנת 1892 צמחה אימפריה שלמה: מסעדה, אטליזים ברחבי הארץ, חנות משקאות ויין, בית קפה, חנויות מכולת סיניות ומוסך.
בבעלות המשפחה גם חברה שעוסקת ביבוא וביצוא ובאספקת משקאות אלכוהוליים. בחודשים הקרובים אמור להיפתח מתחם חינאוי בראשון לציון, שיכלול מסעדה גדולה וחנות בשר ויין איכותית.
בדיעה ונג'יב, ערבים נוצרים, נישאו בשנת 1939. הם ניהלו ביחד את האטליז ברחוב קדם 58, שקיים עד היום. לאחר מותו של נג'יב ב-1959 השתלטה בדיעה על העסק והחזיקה את החנות לבדה, וגידלה את ששת ילדיהם.
"היא לא אהבה יותר מדי פוצי-מוצי"
"סבתא הייתה שוחטת כבשים ועופות בחצר של הבית, הבשר שלהם היה באיכות הכי גבוהה, והיה להם שם אמין. אם משהו היה לא טוב, הם לא היו מוכרים ללקוחות, זה משהו שעבר מדור לדור, היא החדירה את זה באבא שלי, והוא העביר את זה אלינו", מספר נכדה בשארה חינאוי, שמנהל שלוש מהחנויות.
כיום שפים מצליחים, כגון צחי בוקששתר, חיים כהן והילה אלפרט משתמשים בבשר של חינאוי. עם זאת, לדברי בשארה, סבתו הייתה מסתפקת בחנות הישנה, אבל הדור הצעיר רצה יותר.
עד לפני שנה עוד עבדה בדיעה בחנות ברחוב קדם, הכינה את תערובת הפטרוזיליה הקצוצה וניקתה את הנתחים. "היה לה מראה טוב בחנות, מראה של דמות
חשובה, עכשיו, כשהיא לא נמצאת, חסר משהו", מספר נג'יב, אחד הנכדים שעבד עמה בחנות.
לדברי הנכדים, סבתם הייתה אישה עצמאית וקשוחה מאוד, "היא לא אהבה יותר מדי פוצי-מוצי. אם הייתי בא ונותן לה יותר מדי נשיקות, היא הייתה נותנת לי סטירה. כשנולדה אחותי שאלו את סבתא איך לקרוא לה, אז סבתא אמרה או שתקראו לה על שמי או שלא תקראו לה בכלל", מספר בשארה בחצי חיוך. "היא לא נתנה לנו להתבטל, היא דרשה שכולם יצטרפו לעסק המשפחתי, ואנחנו פשוט הסתובבנו בחנות ולמדנו".
עם זאת, נכדיה מספרים כי היא התגאתה מאוד בהצלחת החנויות, אף שלא הראתה זאת, וכי נתנה להם את ברכתה.