זמן השרון מציג: מפת איזורי החנייה בתשלום
עכשיו זה סופי, כמעט כל איזור השרון הופך להיות איזור חנייה "כחול לבן". איפה עדיין אפשר לחנות בזול, איפה אין ברירה אלא לשלם ואיפה אפשר לחנות בחינם רק אם אתם תושבי העיר? המדריך המלא לחונה המבולבל

לפניה ביצעו את המהלך ערים נוספות באיזור.
אז איפה אפשר עדיין לחנות בחינם, איפה יש הנחה רק לתושבים והיכן כולם משלמים? כל התשובות לפניכם.
קניון שבעת הכוכבים: קיימים חניון תת קרקעי וחניון עליון, שניהם ללא תשלום וללא הגבלת זמן.
אזור התעשייה הרצליה פיתוח: האזור השוקק מסעדות, בתי קפה וחברות הייטק ומרושת כולו במדחנים עירוניים בהם עולה החניה לפי מספר שעות השהייה והמדרכות מסומנות כמובן, בכחול לבן.
"התושבים המחזיקים במדבקת "אני מהרצליה", נהנים מ-50% הנחה על שעת חניה. תושבים המחזיקים במדבקת 'אני מהרצליה', נהנים מהטבות כגון: 50% הנחה בחניונים העירוניים ברחוב גלגלי הפלדה וברחוב יוחנן הסנדלר.
אזור הפארק החדש: משפחות שבאות לאזור פארק הרצליה החדש, ייהנו מחניה ללא תשלום לאורך המדרכה ובחניון חינם ממש מול הפארק. גם בבית חיל האוויר רווי הפעילויות, שממוקם סמוך לפארק, יש חניון מרוצף וחניון כורכר גדול, גם כאן הכניסה חינם.
מרכז העיר: במרכז העיר המשופץ הצבעים הפטריוטים שולטים והחנייה מוסדרת בעזרת מדחנים. לאחר השיפוץ, הסדירה העירייה עבור תושבי הרצליה, ארבעה חניונים מרכזיים לשימוש. חניון מגדל אזורים ברחוב סוקולוב, חניון לב העיר, חניון סוקולוב ,וחניון שדרות ח"ן.
"בחניונים בשדרות
חוף הים בהרצליה: לאורך חוף הים של הרצליה קיימים שישה חניונים. תושבי הרצליה ישלמו שבעה שקלים בלבד עם הצגתה של תעודת זהות או תעודת תושב בצירוף המדבקה.
מתחם הסינמה סיטי: המרכז המסחרי הכי גדול שקיים בשטחי רמת השרון זה ללא ספק מתחם הסינמה סיטי אשר מושך מדי שבוע אלפי מבקרים (שמתרכזים בעיקר בסוף שבוע), במתחם יש חניה חופשית לכל הבאים לאזור.
מרכז העיר: אם אתם עוברים ברמת השרון ומעוניינים לעצור במרכז העיר, כדאי לכם להצטייד בכסף קטן. כאן תאלצו להפרד מארבעה שקלים לשעת חניה באמצעות המדחן. לאורך הרחובות הראשיים סוקולוב ואוסישקין תמצאו מקומות חניה כאלה, המסומנים בכחול לבן. אבל אם התמזל מזלכם והנכם תושבי העיר, בעלי תו חניה על הרכב, תזכו לחנות חינם ברחובות אלה.

גורם בעירייה מסר כי בזמן האחרון מרחיבים את אזורי החניה הצבועה כחול לבן גם ברחובות בעיתיים כמו למשל ברחוב התומר שבנווה רסקו. לדבריו, מדובר ברחובות מושכי קהל מבחינת חניה.
מאיר דורון, סגן ראש העירייה, מסביר את מדיניות העירייה לגבי החניה: "אנחנו לא רואים בחניה כמקור הכנסה לעירייה. הרחובות הראשיים הם מקומות שאזורי המכירה מאוד דומים והכחול לבן מסדיר את החניה. את המגרשים הפנויים בצו חניה, אנחנו מעמידים לרשות הציבור בחינם.
"המגרש הגדול ביותר הוא המגרש בצמוד לבית העירייה והמגרש השני בגודלו הוא ברחוב מוריה כשיש עוד כמה כאלה. אנחנו רוצים שאנשים יבואו וירגישו בנוח. אני חושב שסך הכל התושבים שבעי רצון מבחינת חניה ברמת השרון. עיריית רמת השרון לא מפעילה גרר, אלא רק דוחות הניתנים למי שחונה בחניית נכים, מעברי חציה, חסימת כניסות לבתים ועבירות דומות".
קניון מרגלית: קניון מרגלית שבעיר וכן מתחם הספורטן שממול, נהנים מחניונים צמודים ללא תשלום. (בקניון מרגלית יש גם חניון עילי וגם חניון מקורה).
מרכז העיר: מצד אחד אזור הספרייה העירונית ורחוב הבנים משופע באזורי חניה (שקשה למצוא בגלל ריבוי המכוניות באזור, בעיקר בימי שישי), ומצד שני ברחוב הראשי של העיר, דרך רמתיים, הוצבו לאחרונה מדחנים, אליהם נאלץ כל בעל כלי רכב לשלשל שלושה וחצי שקלים לשעה, בין אם הוא תושב העיר ובין אם לאו.
מגדיאל: אזור בית הכנסת הגדול במגדיאל סבל עד לא מזמן במחסור חמור בחניה סביב הכיכר. לפני מספר חודשים פתחה העירייה מגרש חניה גדול ליד בית הדואר מה שפתר את הבעיה, ומספק חניה חינם לכל באי המקום.
אזור הפארק: פארק ארבע עונות מוקף במגרשי חניה ציבוריים המעניקים חניה חינם לכל באי הפארק.
עניין החניה הועלה לסדר היום הציבורי בעיר כאשר בסוף ינואר, הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז, תביעה בה נטען כי עיריית הוד השרון גובה שני שקלים יותר מהמחיר הנקוב בחוק העזר העירוני של הוד השרון, שעומד כיום על שקל וחצי לשעה. לפי הבקשה, הנזק הכספי לכלל התובעים – העומדים על אלפי אנשים – נאמד ב-570 אלף שקלים.
קניון רננים: בקניון חניון מקורה וחניון עליון כאשר מקומות החניה בהם חופשיים לכולם. חניון הקניון הממוקם באזור התעשייה של העיר, מספק חניה גם לעובדים באזור. לאחרונה הוא הורחב.
אזור התעשיה: העירייה החלה לאחרונה לגבות תשלום העומד על ארבעה וחצי שקלים לשעה באזור התעשייה שבעיר. בעלי עסקים או עובדים באזור תעשייה שאינם תושבי רעננה ישלמו ארבעה וחצי שקלים לשעה, בעוד תושבי העיר ייהנו משעתיים ראשונות של חניה חינם.

אזור הפארק: בפארק רעננה הפופולארי המושך אליו אלפי מבקרים מדי שבוע, יש מקומות חניה רבים אבל כולם בכחול לבן.
תושבי רעננה בעלי מדבקת תושב יהיו גם כאן פטורים מתשלום בעוד תושבי חוץ נאלצים לשלם את התעריף הנקוב במדחנים הפזורים במקום.
מרכז העיר: ברחוב אחוזה כמעט ואין חנייה אלא ברחובות הצדדיים היוצאים ממנו, שם רוב המדרכות צבועות באפור. כמו כן עומדים לרשות התושבים חניון המשביר לצרכן הישן שהוא חינם לתושבי העיר הנושאים מדבקת תושב על מכוניתם. בקרוב צפויות המדרכות להיצבע בכחול לבן על מנת לגבות תשלום מבעלי מכוניות אשר אינם תושבי העיר.
קניון ערים ומתחם הקניות G: בשני המתחמים הללו מגרשי חניה חופשיים לטובת הבאים למקום.
אזור התעשיה: באזור התעשייה של כפר סבא ניתן למצוא חניה במגרשי חניה שחלקם בתשלום ואחרים חופשיים, חלק מהמגרשים הם מגרשי חול מאולתרים. מציאת חנייה קשה מאוד בשעות היום, מה שגורם לבעלי חניונים לגבות מחירים גבוהים מאוד למנויים.
אזור הפארק: בפארק כפר סבא יש מגרשי חניה רבים ללא תשלום, כך גם בסמוך לאצטדיון העירוני הצמוד לפארק.
מרכז העיר: לאורך רחוב וייצמן יש הסדרי חניה שונים: בחלק מהרחוב (ליד בית העירייה למשל), יש חניות באפור, בעוד אזורים אחרים מוגדרים כאזורי פריקה בלבד. במתחם השוק למשל יש מגרש חניה חופשי המשרת את באי השוק כאשר גם ברחובות מסביב כגון רחוב רוטשילד, אפשר לחנות ללא תשלום.
לעומת זאת, במדרחוב ירושלים, הסמוך למרכז ספיר, ישנם מגרשי חניה בתשלום באמצעות מדחנים. בין מגרשי החניה בעיר תמצאו את אלו של רחוב ארבל, הבנים, תל חי וגם את חניון בית המשפט. תעריף החניה של המדחנים הוא 4.8 שקל לשעה בעוד תושבי העיר המחזיקים במדבקת תושב, נהנים מהנחה של 50% בתשלום באמצעות מדחנים.