התוכים מחסלים את מטעי התמרים בערבה
הדררה, עוף פולשני, הגיע ליישובי הערבה והחל להזיק למטעי התמרים. הנזק למטע עלול להגיע למיליון שקל. הדררות מגיעות ברובן מעקבה, חלקן הובאו לארץ באופן בלתי חוקי וברחו מהשבי

תוכי דררה. פעם הראשונה שבה החקלאים עדים לאכילת פרי בוסר על ידי הדררות צילום: מורי חן
מידע על ההתקפות של הדררות על מטעי התמרים הופצה לכל מגדלי התמרים באזור הערבה, כדי שישימו לב לסכנה מבעוד מועד ולמזער את הנזקים. מאחר והנזק לא היה צפוי, הגילוי היה מאוחר וממדי הנזק בעצים מסוימים הגיעו עד לחיסול מוחלט של הפרי. בעצי תמרים אחרים חוסלו אשכולות באופן חלקי.
הנזקים במטע שנפגע עומדים על מאה אלף שקל. אם תימשך המתקפה - הנזק עלול להגיע עד מעל למיליון שקל למטע. "יש למצוא פתרון יצירתי למנוע את הנזקים הכבדים בגידולי התמרים שהינם פרנסתם של רבים מהישובים והקיבוצים בערבה", אמר ריבלין.
פליטת תרבות
הדררות הירוקות, מגיעות ברובן מעקבה. חלקן הובאו לארץ באופן בלתי חוקי וברחו מהשבי. הבריחה מהשבי וההתרבות של הדררה, מחבלת באיזון האקולוגי באזור. כיום ניתן לראות בכל אזורי הארץ להקות שלמות על צמרות העצים.
הציפורים הובאו לאזור, ככל הנראה, עוד בתקופות קדומות. בכנסיה ביזנטית שבבית לחם מופיע ציור שלהן ובספרי ההיסטוריה מוזכר כי אלכסנדר מוקדון הביא דררות מהודו לאלכסנדריה שבמצרים. ידוע כי חלקם ברחו מהשבי
והתמקמו בדלתה של הנילוס.
הדררה נחשבת לעוף פולש, אולי הראשון בעולם ומכונה "פליטת תרבות". ההפרה האקולוגית מקבלת ביטוי בתחרות שיש לציפורים אלו על מזון ואזורי קינון של ציפורים שנמצאות במקור בישראל כמו הדוכיפת, הנקר ועוד. הן גורמות נזק רב לחקלאות, בעיקר לגדולי חמניות, תמרים, שסק, תירס, שקדים, אגוזי פקאן ותירס. אך כאמור, המקרה בערבה הינו הראשון שבו נראה כי הדררה מסוגלת לחסל גם פרי שאיננו בשל.