המשבר בתיירות הגיע לירושלים
למרות ביקור האפיפיור, שאמור היה להביא לנסיקה במספר התיירים בירושלים, נרשמה בעיר ירידה של 31 אחוז בתפוסת החדרים מתחילת השנה

נתון זה מתווסף לנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לפיהם הפדיון מתיירי חוץ בענף המלונאות בירושלים מתחילת השנה ירד ב-15.5% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, ומסתכם עד כה ב-186 מיליון שקלים, לעומת כ217 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד.
אריאלה שמידע-דורון, יו"ר התאחדות בתי המלון בעיר, אמרה כי "אם הממשלה תכריז על תשלום מע"מ על ענף המלונאות, זה עשוי להביא לירידה נוספת של למעלה מ-30% במספר הלינות בבתי מלון בירושלים, ולפיטוריהם של כ-600 עובדים מתוך 4,500 עובדים בענף המלונאות בירושלים".
עוד אמרה שמידע-דורון כי "לצערי הרב בתקופת המשבר הכלכלי בעולם ממשלות מנסות למצוא פתרונות ולעודד את ענף התיירות והמלונאות כדי לשרוד את התקופה ולהביא תיירים, אך ממשלת ישראל פועלת בצורה הפוכה בתקופה זו. במקום לעודד את ענף התיירות היא מוצאת לנכון להטיל מע"מ בגובה 16.5%, דבר שיכול להביא לסתימת הגולל על ענף התיירות בעיר".
בהתאחדות טוענים כי בענף קיימים הסכמים עם סוכני תיירות רבים שבפועל מסייעים לשיווק ותגבור התיירות ברשות הפלסטינית ובעיר בית לחם, שם המחירים לתיירים זולים בהרבה מהמחירים בירושלים. זאת מאחר שהמלונות בירושלים מחויבים לשורה של תקנות, המייקרות את פעילותם.
בין
יצוין כי רק לפני כחודשיים החליטה הנהלת מלון רמדה רנסנס לפטר כ-90 עובדים בעקבות המשבר הכלכלי. ההסתדרות החלה אז במשא ומתן עם הנהלת המלון, ואף תוכנן לקיים כנס נגד הפיטורין בנוכחות מאות מעובדי המלונות בעיר.