י-ם: גימנסיה רחביה חוגגת 100 שנה להיווסדה
נשיאים, שופטים, שרים, חברי כנסת, אלופים, סופרים ועיתונאים בכירים - את כל אלה ניתן למצוא ברשימת בוגרי גימנסיה רחביה בירושלים, שחוגגת מאה להיווסדה. דוד גל, מנהל בית הספר: "גם מדור התלמידים הנוכחי אנחנו מצפים להוביל את מדינת ישראל"
בתי הספר שממנו צמחו רבים מצמרת המדינה, כמו גם דמויות מובילות בתחומי האמנות, הבידור, המשפט, העיתונות ועוד, חוגג מאה שנה להיווסדו.

בין השמות המפורסמים שלמדו בגימנסיה העברית בירושלים ניתן למנות את יוני נתניהו המנוח, אחיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שנהרג במבצע אנטבה, הנשיא אפרים קציר שנפטר לאחרונה, יושב ראש הכנסת רובי ריבלין, השר דן מרידור, וגם את חברי הכנסת נחמן שי ומתן וילנאי.
גם בתחום המשפט יש לבוגרי הגימנסיה נוכחות נכבדה: שופטי בית המשפט העליון אליעזר ריבלין, מרים נאור ומוסיה ארד.
בתחום התקשורת מככבים הבוגרים רפי רשף, צ'יקו מנשה, איילה חסון, דנה וייס, גיל חובב ואברי גלעד. כולם הוזמנו לכנס חגיגי שייערך במקום מחר, לציון מאה שנים למוסד שזכה לכינוי האליטה של רחביה, בגלל השתייכות בוגריו למעמד הבינוני גבוה החילוני, והשתלבותם בעמדות מפתח בחברה הישראלית.
הגימנסיה נוסדה בשנת 1909 על ידי קבוצה קטנה של מורים, בהם יצחק בן צבי, לימים הנשיא השני של מדינת ישראל, ורעייתו רחל ינאית. השנים שינו את אופיו של בית הספר. כיום לומדים בו 900 תלמידים בכיתות ז' עד י"ב, והוא קולט לשורותיו לא רק את תושבי השכונה רחביה, אלא גם תלמידים משכונות אחרות, כולל עולים חדשים וגם תלמידים מהמגזר הערבי.
למרות השינויים, הגימנסיה העברית בירושלים עדיין נחשבת למותג יוקרתי, ולבית ספר שבוגריו זוכים להישגים גבוהים ולהכרה.
גם בתחום התרבות יש לבית הספר נציגות נכבדה. הסופרים א"ב יהושע ויצחק שלו הם בוגרי הגימנסיה. הבוגרים גם השתלבו היטב בצמרת הצבא, וניתן למנות בהם את האלופים עוזי נרקיס ורחבעם זאבי (גנדי) ז"ל והרמטכ"ל יגאל ידין ז"ל. במלחמות ישראל איבדה הגימנסיה 138 מבוגריה.
הבוגרים כבר נרגשים לקראת האירוע מחר. "כשנגיע לאירוע המאה אולי נתרכז בחוויות האישיות שלנו, אבל הגימנסיה היא משהו מהשורשים של מדינת ישראל,
"תולדות ירושלים וישראל שזורות במידה רבה בגימנסיה. אמנם יצאו מבית הספר אישי ציבור רבים, אבל לא כולם הסתערו על החיים הציבוריים. זו באמת הייתה מסגרת שעודדה לתרום למדינה". דוד גל, המנהל כיום את הגימנסיה, משוכנע כי גם מדור התלמידים הנוכחי ייצאו דמויות שישפיעו על המדינה. לדבריו, סוד הקסם של הגימנסיה הוא הדגש שהיא שמה על ערכים, לפני הישגים.
"בית הספר הוציא הכל מכל: גם אישי ציבור וגם אנשים פשוטים, וזה קסמו", אומר גל. "אם מחפשים חוטים מקשרים לאורך מאה השנים רואים שבית הספר עוסק בעיקר בערכים, מנקודת הנחה שאדם עם ערכים ומחויבות יהיה גם תלמיד בעל הישגים טובים. אנו יוצאים למאה הבאה עם הרבה אמונה ותקווה בדור התלמידים, שהוא דור מצוין עם עתיד נהדר. זה הדור שאנחנו מצפים שיוביל את המדינה בעתיד".