רהיט בראש: הכל על שושלת קסטיאל
המטבח המפורסם של גולדה, מחזור של 50 מיליון שקלים בשנה, וספה ב-120 אלף שקלים. קבלו את משפחת קסטיאל, המרהטת הרשמית של עשירי המדינה

משפחת קסטיאל לדורותיה. צילום: אריק סולטן
הוא היה אז רק בן 14, ומשפחת קסטיאל, שהייתה חסרת אמצעים, התמקמה בדירת חדר בשכונת נווה שאנן בתל אביב. אפרים החל אז לסייע בפרנסת המשפחה, ועבד כשוליה במרפדייה קטנה. שמונה שנים לאחר מכן, כשהיה רק בן 22, פתח ברחוב הקישון בתל אביב בית מלאכה קטן שנקרא "המקשט", גידל שפם מכובד, והחל להסתובב בחליפה ועניבה, כיאה לאיש עסקים.
והעסקים, כנראה, היו לא רעים. לקוחות החלו לזרום, וקסטיאל נהיה מעצב רהיטים מבוקש ביותר, וגם קיבל עליו עבודות חשובות בקנה מידה היסטורי כמו ריפוד הכיסאות לכנסת הראשונה בקצה רחוב אלנבי (בניין האופרה של היום), עבודות עבור הנשיא חיים ויצמן, תכנון המטבח המפורסם של גולדה, עיצוב ביתו של משה שרת ועוד. כשהיה בן שלושים פתח נגרייה, ולאחר מכן קנה בניין, וזה שימש כ"בית קסטיאל" שנים רבות.
משה ויהושע (אביו של אלון קסטיאל), בניו של אפרים, הוכנסו גם הם לעסק המשפחתי כשבגרו. עוד בגיל צעיר
עסקו השניים בבניית טיסנים וסירות עץ, ולאחר מכן נשלח משה הבכור ללמוד שרטוט ואדריכלות.
יהושע לעומתו למד נגרות, ושני הבנים נהיו שותפים בחברת אביהם. כיום יש במשפחת קסטיאל המורחבת שבעה נכדים ושלושה נינים, ומרבית בני המשפחה קשורים בצורה זו או אחרת לעסק שהקים הסב ושהיה בשנים האחרונות למותג-על של האלפיון העליון.
האימפריה של הקסטיאלים משתרעת על פני 4,700 מ "ר ומעסיקה 56 עובדים בבניין באוהאוסי ישן ברחוב אלפסי בפלורנטין, שנרכש בחמישה מיליון דולר, ושופץ בעוד שני מיליון.

בית משפחת קסטיאל ביפו. הנגרים של העשירים צילום: פליקס לופה
"התוצאה היא פארק רהיטים שעולה על כל דמיון, קסטיאלנד", תואר המתחם באחת הכתבות שפורסמו עליו בעיתונות הכלכלית כשהושק. מחזור המכירות השנתי של החברה מוערך בחמישים מיליון שקלים, ומחירי הרהיטים גבוהים מאוד.
ספות ניתן לרכוש בסכום הנע בין 12 אלף ל-120 אלף שקלים; מחיר הכיסאות בין 700 לאלפיים שקלים; ושולחן אוכל בין 11 אלף ל-50 אלף שקלים. לא לחינם המשפחה מוגדרת כ"הנגרים של העשירים".