בת ים: סוחרי רחוב המסגר נאבקים על שם הרחוב

סוחרי רחוב המסגר באיזור התעשייה בבת ים מסרבים לקבל את ההחלטה לשנות את שם הרחוב ל"ישראל וישינגרד", ע"ש חבר המועצה המנוח. הם חוששים מאובדן לקוחות ומהוצאות עבור שינוי שילוט וחשבוניות

שי צ'יקוטאי | 6/7/2009 12:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשבוע שעבר החליטה ועדת השמות העירונית בבת ים להנציח את תושב העיר וחבר המועצה לשעבר, ישראל וישינגרד. בהתאם להחלטה, בקרוב ישונה שמו של רחוב המסגר באזור התעשייה בבת ים לרחוב "ישראל וישינגרד". אבל לא כולם מרוצים.
 
"וישינגרד? מה תקעתם אותו דווקא פה?". צילום: זמן חולון בת ים

"הוועדה לקחה בחשבון את כל השיקולים, בחנה גם מקרים קודמים של שינוי שמות, וההחלטה התקבלה פה אחד", מסר יושב ראש הוועדה, חבר מועצת העיר אסף כהן. "כדי להקל על בעלי העסקים באיזור וכדי לעזור לציבור להסתגל, הוחלט שבשנה הקרובה יקרא הרחוב 'ישראל וישינגרד (המסגר)', ובסוף תקופת ההסתגלות יישמטו הסוגריים, והרחוב יקרא כך סופית".

אולם למרות ההחלטה שהתקבלה פה אחד בוועדת השמות, הרוב המוחלט של בעלי העסקים ברחוב מתנגדים נחרצות להחלטת הוועדה, ואף הגישו עצומה למניעת המהלך.

"מה תקעתם אותו דווקא פה?", שואל שי מלמד, בעל מסגרייה ברחוב. "כל הרחובות מסביב הם 'המלאכה', 'העבודה', 'החרושת' ופתאום רחוב 'וישינגרד'. אם אתה אומר למישהו רחוב 'המלאכה' בחולון, הוא יודע שזה באיזור התעשייה. אנשים עוד יתבלבלו ויחשבו שזה ליד הים בכלל. במצב הקיים קל לי יותר להכווין לקוחות. אני אפילו לא מדבר על ההוצאות הכבדות של החלפת שלטים וחשבוניות שכל העסקים ברחוב ייאלצו לעשות. מילא אם היו מחליפים את השמות של כל הרחובות מסביב".
"אדון וישינגרד עבד ברחוב העבודה בכלל"

את עצומת הסוחרים יזם עמוס טרבולסקי, מבעלי מפעל הדודים "נמרוד" הפועל ברחוב. לטענתו העיתוי הוא הנקודה הכואבת יותר. "על העצומה כל הרחוב חתם, אולי רק שכן אחד או שניים שלא רצו להתעסק עם זה ונמנעו מחתימה, וזאת למרות שגם להם זה מפריע", מספר טרבלסקי.

"אדון וישינגרד עבד ברחוב העבודה בכלל, ואז הוא התקבל להיות חבר מועצה", מספר טרבולסקי. "מכיוון שאנחנו מכבדים אותו ואת פועלו הצענו חלופה. בונים כאן כיכר חדשה בסוף הרחוב, למה שלא תקראו את הכיכר על שמו? כשהצעתי את זה כולם אמרו 'מצוין, נפתרה המחלוקת', אפילו המנהלה הסכימה. ביום שלישי שעבר הוועדה התכנסה, כולם באו ונאמו שם. אבל היה ברור שזו הייתה פגישה פורמלית, הם לא באו להקשיב.

"באו שבעה נציגים מהרחוב ואז אמרו לנו ששבעה זה לא מספיק. שבעה נציגים זו המשמעות של נציגים, הרי בשביל זה יש עצומה. מה הם חשבו, שכל בעלי העסקים יפסיקו באמצע יום עבודה? טוב שלא רצו לשנות את רחוב בלפור. אתם מבינים כמה אנשים הייתם צריכים להביא?. אנחנו כבר 70 שנה פה, ממקימי איזור התעשייה. אז תלכו לקראתנו".

מה אמרו לכם על החלופה של הכיכר?
"אמרו שזה לא מכובד לקרוא לכיכר על שם אדם. זו תשובה תמוהה בעיני. הבעיה היא שיש פה עסקים, שהמוצר שלהם לא נדרש על בסיס יום יומי. אם מישהו בא וקונה אצלי דוד, זה לא כמו לחם. בעוד שמונה שנים הוא ייזכר שהוא קנה ממני, ואם השם ישתנה ההמלצות שלו עלולות לבלבל.

"אפילו מנהלת העסקים של בת ים התנגדה להחלטה, וזה גוף רשמי של העירייה. מה שהיה אפילו תמוה יותר זה שאמרו לנו 'אנחנו לא נחליט בפניכם'. זה לא גוף בטחון, זו רק החלפת שם. בדיעבד ביררתי עם עורכי דין, וזו החלטה לא חוקית. הוועדה הייתה מחויבת להעביר תשובה במקום.

בעייה נוספת אותה מעלה

טרבלסקי היא העובדה שרחוב המסגר - או בשמו החדש ישראל וישינגרד - ניצב לרחוב אורט ישראל, דבר שעשוי לבלבל במקצת את מי שאינו מכיר את הסביבה. "מסקרן אותי לראות מה יהיה אם אנשים יחפשו הכוונה לרחוב ישראל וישינגרד פינת אורט ישראל", הוא אומר.

חבר ועדת השמות שמעון ועקנין מסר בתגובה: "אני רואה בזה דבר יפה. הלוואי ויכולנו לשנות שמות של רחובות אחרים, כגון העבודה, על שמו של וישינגרד שהיה אדם משכמו ומעלה. כל הטענות על חשבוניות ופרסום הן זניחות, הרי עד השנה הבאה כולם היו מחליפים אותם בכל מקרה. אני חושב שהפתרון הקיים הוא טוב לכולם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים