מאסר על תנאי לאב שהיכה את בנו לעיני המחנכת
נתניה: אב שהיכה את בנו במהלך פגישה עם מחנכת הכיתה והיועצת, וגרם לו לחבלות, קיבל מאסר על תנאי ונשלח לטיפול ע"י בית המשפט. סנגור האב: מדובר בנער עם דפוסי התנהגות עבריינית

לפני כשנה הוזמן האב לשיחה עם היועצת החינוכית ומחנכת הכיתה של בנו בבית הספר אורט גוטמן בנתניה. במהלך השיחה התרגז האב וצעק על בנו, ומדי פעם אף קם והתקרב אליו בצורה מאיימת. בשלב מסוים היכה האב את בנו בפניו, וגרם לו לחתך מדמם סמוך לעינו, ולנפיחות באיזור העין.
בהמשך, כשקם האב שוב להכות את הבן, ניסו המחנכת והיועצת לגונן על התלמיד ולמנוע מהאב לפגוע בו. היועצת נעמדה ביניהם על מנת להפריד, וספגה גם היא מכה מהאב, אשר כוונה לבנו.
נגד האב בן ה-48 הוגש כתב אישום בגין תקיפת קטין בנסיבות מחמירות, על ידי מי שאחראי עליו. התובעת טענה כי "אין צורך להכביר במילים על החומרה היתרה של עבירות מסוג זה, בייחוד לאור העובדה שמדובר בגרעין משפחתי, ועל ההשלכות הרות האסון על נפשו והמשך התפתחותו של הקטין וכן על המרקם המשפחתי כולו.
"רבות כבר נאמר ונחקר על האפקט הטראומטי שמותירה אלימות שמופעלת כלפי קטין מצד אביו. ילד אמור לסמוך יותר מכל על הוריו שיגנו וישמרו עליו. ההורים אמורים להיות מקור התמיכה והחום לבנם הקטין ולעולם אין לקבל טענה המנסה להצדיק אלימות קשה כדרך חינוך".
התובעת ביקשה מהשופטת לא להקל ראש וציינה כי מתסקיר שירות המבחן עולה הרושם שלא מדובר באב אלים, אלא באב חלש שאיבד את סמכותו ההורית. מצד אחד הוא מביע דאגה לילדיו ומצד שני הוא ביקורתי מאוד כלפיהם, חסר אונים וחסר כלים להתמודדות הורית עם קשייהם.
סנגורו של הנאשם אמר לגבי הפגיעה ביועצת, כי לאב לא הייתה כל כוונה להכותה, ולגבי הבן אמר עורך הדין: "מדובר בנער בעייתי, בעל דפוס התנהגות עבריינית והאב סבר כי ביד חזקה ימנע מבנו להידרדר, ואחרי תקופה מסוימת גם הצליח".
עורך הדין הוסיף כי האב קיבל אחריות על מעשיו והוא
שופטת בית משפט השלום בנתניה שירה בן שלמה, ציטטה את דברי השופטת רוטלוי. "השימוש באלימות כלפי ילדים בכלל, ובאמצעים אכזריים בפרט, איננו לגיטימי", ציינה, "ודווקא כלפי ילדים המגלים בעיות רגשיות או בעיות בהתנהגות שומה על ההורה לגלות אורך רוח ומידה מרובה של הבנה וסבלנות, שכן סבלם של ילדים אלה הוא ממילא קשה מנשוא, ומי אם לא ההורה הוא שצריך לטעת בהם ביטחון ביכולתם, להעניק להם תמיכה וחום, להעלות את דימויים העצמי ולגרום להם להאמין בהורה ובזולת".
בהמשך עברה השופטת לדון בפן הטיפולי כמרכיב חשוב לא פחות "שמטרתו להביא לשינוי מערכת ערכית אצל ההורה המתעלל אשר יביא לשינוי התנהגות כלפי ילדיו, ובסופו של דבר אף ילמד את הילדים דפוסי התנהגות חדשים אשר אולי יגרמו לכך שהדפוס הבין דורי של האלימות וההתעללות ייפסק ובכך תצא נשכרת החברה כולה".
השופטת בחרה בסופו של דבר בכיוון הטיפולי ודנה את האב לתשעה חודשי מאסר על תנאי, אותם ירצה אם בתוך שנתיים יעבור עבירת אלימות כלשהי נגד אחד מבני משפחתו. בנוסף, הורתה השופטת על טיפול קבוצתי שיהיה על האב לקבל.