פסטיבל לא עממי: באשקלון יקר יותר מאשר בקיסריה
שני מיליון שקל פיזרה עיריית אשקלון על פסטיבל "בריזה". אבל נוסף על הסכום המפוצץ, שמגיע מכיסם של משלמי המיסים, התושבים יצטרכו לשלם מחיר גבוה של בין 100-150שקלים עבור כרטיס להופעה. לשם השוואה: בקיסריה המחירים זולים יותר

על אי הסדרים לכאורה שהתגלו בדרך לבחירת חברת ההפקה של הפסטיבל, יכולתם לקרוא בהרחבה בתחקיר בנושא שפורסם בעבר ב"זמן הדרום" ובסוף השבוע שעבר במוסף "סופשבוע" של "מעריב".
אבל גם אם נניח בצד את נושא בחירת חברת ההפקה, הרי שעדיין נמתחת ביקורת גדולה מאוד על ראש העירייה בעניין ה"בריזה " והפעם– מחירי הכרטיסים.
שלוש הופעות מרכזיות של אמנים מהשורה הראשונה יתקיימו במהלך הפסטיבל: אייל גולן, שלמה ארצי ובועז שרעבי. עבור כרטיס אחד להופעה של שני הראשונים, תצטרכו לשלם לא פחות מ-150 שקלים. כדי ליהנות מהופעה של שרעבי תשלמו 100 שקלים.
המחירים הגבוהים עוררו השבוע ביקורת על התנהלות העירייה, שכן בפסטיבל הושקעו שני מיליון שקלים מקופת משלם המיסים. זאת ועוד: להופעות של אותם אמנים במקומות אחרים, ניתן למצוא כרטיסים במחירים יותר זולים.
אחד המרכיבים העיקריים בקמפיין הבחירות של ראש העירייה וקנין, היה הבטחתו להשיב את פסטיבל "בריזה" המוכר מהקדנציה הקודמת שלו. לא מן הנמנע שאחוזים רבים מהקולות שקיבל וקנין, הגיעו בעקבות הזיכרונות הטובים שנשארו אצל התושבים ממופעי ה"בריזה" שהתקיימו בכל קיץ באשקלון.
וקנין זיהה את הפוטנציאל בשילוב ההבטחה להחזיר את פסטיבל "בריזה" בקמפיין הבחירות שלו והמשיך לייחצן את הנושא גם לאחר שנבחר לתפקיד ראש העירייה. אלא שמיום ליום נראה שהפסטיבל הופך לפסטיבל של צרות עבור וקנין. אם לא די בתלונה שהוגשה ליחידה הארצית לחקירות הונאה בנושא על ידי חבר המועצה, איתמר שמעוני, עתה עולה לכותרות גם נושא המחירים ומוכיח כי לא מדובר כאן בפסטיבל עממי שמתאים לכל תושב, אלא בהופעות סגורות לעשירים בלבד, בטח בתקופה של משבר כלכלי כה קשה.
תושבי אשקלון שירצו ליהנות מהופעות הקיץ באמפי פארק הלאומי במסגרת
לשם השוואה, כוכב הפסטיבל, הזמר אייל גולן, הופיע לאחרונה בקיסריה, בירת ההופעות החיות של ישראל. כרטיסים להופעה של גולן בקיסריה ניתן היה להשיג גם ב-120 שקלים. עבור אותה הופעה באשקלון תשלמו 150 שקלים.
גם עם בועז שרעבי המצב דומה: רק לפני מספר חודשים הופיע שרעבי בהיכל התרבות באשקלון. וכמה עלה שם כרטיס להופעה? 89 שקלים. בבריזה תשלמו 100 שקלים. אגב, גם בעיר השכנה אשדוד מתקיימים אירועי קיץ וגם שם מופיע בועז שרעבי. כמה עולה ההופעה באשדוד? אפס שקלים – חינם לגמרי, וכך גם מופעים נוספים שמספקת עיריית אשדוד לתושביה עם אמנים מהשורה הראשונה בארץ כמו: עידן רייכל, קרן פלס, מאיה בוסקילה, דיוויד ברוזה, להקת תיסלם ועוד.
רבים זוכרים כיצד עורר ראש העירייה לשעבר רוני מהצרי את זעמם של התושבים כשביטל את פסטיבל "בריזה". עם זאת, אותם תושבים לא שוכחים שבמקום הפסטיבל הגרנדיוזי הוא הביא לעיר אמנים רבים להופעות ללא תשלום בכל קיץ. כך הופיעו באשקלון בעבר אמנים כמו: מאיה בוסקילה, רוני סופרסטאר, צביקה פיק, שרית חדד, יובל המבולבל ואחרים. הפסטיבל של מהצרי, שהחליף את הבריזה, זכה לשם "אשקלון על הגל", והתושבים הצביעו ברגלים. בשנה שעברה השתתפו באירועים כ-15 אלף תושבים.
השבוע, כאשר מהצרי שמע מהו גובה מחירי הכרטיסים בפסטיבל "בריזה" של וקנין, הוא הסיר את הכפפות. בפעם הראשונה מאז החל לכהן כחבר מועצה בעירייה של וקנין, הוא תקף אותו בחריפות. "אם אכן אלה המחירים, אני יכול להגיד שלא לזה פיללו תושבי אשקלון" אמר מהצרי, "כרטיס לא צריך לעלות 150 שקלים. העירייה השקיעה שני מיליון שקלים בפסטיבל הזה.
"כל אמרגן היה שמח לקבל סכום כזה מהעירייה, כאשר הוא יכול למכור כרטיסים במחירים האלה והאירוע מובטח לו. יש פה מצד אחד בזבוז כספי ציבור, ומצד שני אין פה כלום. מה עשתה העירייה מלבד לשלם לאמרגן? אם זו ה'בריזה' שעליה דיברו, זה עצוב. לדעתי זה בגדר שערורייה. אם רוצים לעשות 'בריזה', לפחות שיתנו אפשרות למקסימום אנשים לקנות כרטיסים. במחירים האלה, הרבה אנשים לא יוכלו לממש את רצונם ולקנות כרטיס לפסטיבל".
אתה אומר שהפסטיבל הזה מיותר?
"לא סתם שיניתי את המודל של הפסטיבל. חשבתי שכל התושבים צריכים ליהנות מההופעות. רציתי אירוע להמונים, ולא רק למי שיכול להרשות לעצמו. כי אלה שיכולים להשקיע את הסכומים האלו, יכולים לנסוע גם לתל אביב או לקיסריה. אירועי הקיץ נועדו בראש ובראשונה לתושבי העיר. אם מישהו חושב שתדמית תיירותית תבוא דרך 'בריזה', הוא פשוט טועה. צריך להבין שהאירועים נועדו קודם כל לתושבי העיר".
אז איך אתה מסביר את ההתפארות של ראש העירייה בפסטיבל?
"ראיתי שה'בריזה' היה הקמפיין העיקרי של בני, אבל יש פה הטעייה של הציבור. יש פה אמרגנות לשמה, זה לא שונה מהופעה בקיסריה. זו לא הבריזה שהייתה פה לפני שש ושבע שנים. בשביל מחיר כזה של כרטיס, לא צריך לשלם לאמרגן. מדוע שילמו לו – אני לא מצליח להבין את זה ואדרוש הסברים על כך.

"זכותו של הציבור לדעת על מה שילמו שני מיליון שקלים. אני רציתי לחסוך לתושבים את הטרחה ולאפשר למקסימום תושבים להגיע. עובדה שב'אשקלון על הגל' היו 15 אלף תושבים. מספר כזה של תושבים בחיים לא יקרנו כרטיסים ב-150 שקלים".
מהצרי הוא לא חבר המועצה היחיד שזעם השבוע לקרוא על מחירי הכרטיסים לבריזה. גם האופוזיציונר איתמר שמעוני, האיש שהגיש תלונה ביאח"ה נגד וקנין בנושא הפקת ה"בריזה", נדהם לגלות על המחירים הגבוהים.
"אם אלו המחירים, אז מה הועילו חכמים בתקנתם?", תהה השבוע שמעוני, "אני לא מבין מדוע המחירים כל כך גבוהים. זו מערכת שיש בה המון כסף ממפרסמים. אפשר להרוויח הרבה כסף מחסויות ומפרסומים. אז בסוף מוכרים ב-150 שקלים כרטיס? מה ייצא מזה? שיבואו אנשים מתל אביב, שיש להם כסף, ויראו באשקלון את שלמה ארצי בהופעה.
"זו שערורייה מאין כמותה. תקציב האירועים עלה משלושה לשישה מיליון שקלים. אני לא מוצא סיבה לשלם סכומים כאלו. היו צריכים להגביל את המחירים לחמישים שקלים לכל היותר, בסבסוד של העירייה. החזרת ה'בריזה' היא מצג שווא של בני וקנין".
מה זאת אומרת?
"הכל בהפקה הזאת נולד בחטא. כל תהליך המכרז, היה כדי לקדם מקורבים ולתת מענה לקשרים פוליטיים. בסוף יוצא שגם אלה שיש להם כסף לשלם עבור הכרטיסים, יהינו מניהול כושל. היה ניתן לעשות 'בריזה' בניהול אחר. לתת כרטיסים מוזלים וכרטיסים חינם לילדי רווחה ממשפחות מצוקה. אז כולם היו נהנים מה'בריזה'.
"מה שקורה פה הוא בבחינת 'הרצחת וגם ירשת'. גם מעלים את תקציב האירועים על חשבון סבסוד קייטנות ועזרה למסובסדי הרווחה, וגם גובים מחירים מופקעים. זה שוב מראה את אטימות העירייה, את הניהול שכל עניינו זה רק דאגה למקורבים".
מעיריית אשקלון לא התקבלה תגובה לדברים