רשמית: הגנים הבהאים על מפת המורשת עולמית
ארגון התרבות של האו"ם, אונסק"ו, הכיר בגנים הבהאים בחיפה כאתרי מורשת עולמית. ראש העירייה, יונה יהב: "זו אחת המתנות הגדולות שחיפה קיבלה"

בהחלטתה קבעה הוועדה כי האתרים הבהאים מייצגים "ערכים אוניברסליים ייחודיים" ולכן יש להם מקום ברשימת המורשת התרבותית של האנושות.
פרופ' מייק טרנר, יו"ר הוועד הישראלי וסגן יו"ר הוועד העולמי למורשת עולמית, מסר כי ההכרה באתרי הבהאים כאתרי מורשת עולמית מהווה הישג חשוב לשימור מגוון התרבויות שתולדותיהן קשורות לישראל.
לדבריו, שני אתרים אלה מצטרפים לרשימה מכובדת של אתרי מורשת עולמית בישראל, ובהם מצדה, העיר הלבנה בת"א, עכו ודרך הבשמים בנגב, ובעולם, כמו החומה הסינית והפירמידות בגיזה.
ההכרזה מתייחסת לשני המקומות החשובים ביותר לבהאים בעולם – אחוזת בהג'י שבצפון עכו, מקום מנוחתו של באהה-אללא, הנביא המייסד של הדת הבהאית, והגנים התלויים בחיפה ובהם מקדש הבאב (המוכר לישראלים בשם "כיפת הזהב"), שבו טמונים שרידיו של הבאב, הנביא המבשר של הדת הבהאית.
"אנו מברכים על ההכרזה של אונסק"ו ומודים למדינת ישראל על החלטתה להגיש את האתרים הבהאים לאונסקו", אמר ד"ר אלברט לינקולן, המזכיר הכללי של הקהילה הבהאית העולמית.
"ההכרזה מדגישה את חשיבותם של האתרים המקודשים לדת הבהאית, שב-150 השנים האחרונות הפכה מקבוצה נרדפת במזה"ת לקהילה בינלאומית נרחבת, שמונה 5 מיליון מאמינים ברחבי העולם. אין לי ספק כי הכרה באתרים הללו תיצור עניין ומוקד תיירותי עולמי גם בגליל המערבי ובעכו, בדומה לגנים בחיפה, שבהם ביקרו עד היום כ-5 מליון מבקרים, מאז נפתחו ב-2001".
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, אמר: "זו אחת המתנות הגדולות שהעיר חיפה קיבלה. אונסק"ו הכירה בעובדה שמקדש הבהאים והגנים המרהיבים הסובבים אותו הם הפלא השמיני של העולם".
אתרי הבהאים, שהוכרו על ידי
בעוד מספר חודשים ייערך בחיפה טקס הכרזת שם הכיכר שלמרגלות הגנים הבהאים בשדרות בן-גוריון, "כיכר אונסק"ו לסובלנות ולשלום". השם החדש לכיכר אושר בישיבת מועצת העיר חיפה, כאות תודה והערכה של העיר חיפה לאונסק"ו על החלטת הארגון להכיר באתרי הבהאים כאתרי מורשת עולמית. הטקס לקריאת הכיכר יתקיים במעמד ראש עיריית חיפה, יונה יהב, ונציג אונסק"ו.