המוסד: ביקורת במסעדת זוזוברה בהרצליה פיתוח

מסעדת זוזוברה הוותיקה רשאית להיקרא מוסד אוכל שרוני. האוכל בה טוב, מהיר וזול והשירות סופר יעיל. חבל רק שהשף מתעקש לפעמים להוריד מהתפריט מנות מעולות

יעוז סבר | 26/7/2009 16:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאט-לאט, כמעט בלי שהרגשנו, הפכה זוזוברה ההרצליינית למוסד. לא תמיד היא הייתה כזו. בסך הכל, כשנפתחה, היתה עוד אחד משלל התינוקות של אבי קונפורטי. ברדיוס של פחות מיריקה, יכולתם למצוא באיזור את עד העצם, בהמשך את מוזס, ואם ירקתם קצת יותר רחוק, בוודאי נתקלתם בצ'ימיצ'אנגה.
 
זוזוברה מסעדה
זוזוברה מסעדה יחצ

בינתיים השתנו קצת כללי המשחק, צ'ימיצ'אנגה הספיקה להישרף ולהיסגר, וקונפורטי מתרכז היום בעיקר בבייבי החדש שלו, צ'פרה התל אביבית, שהתפריט שלה מזכיר במשהו את זוזוברה.

בכלל, זוזוברה הייתה מהמסעדות החלוצות בארץ בתחום הפאן אסייתי. אם עד זוזוברה ניתן היה ללכת בארץ למסעדות יפניות/סיניות/תאילנדיות, כל אחת לחוד, מזוזוברה התחילו המסעדנים להבין שהישראלי רוצה את הנודלס, הסושי, הטום ים והסום טם, כולם ביחד באותה מסעדה, בשביל למצוא מנה לדודה וצלחת לחותן.

היינו בזוזוברה עשרות פעמים במהלך השנים, כשלאחרונה סיגלנו לעצמנו מנהג להזמין משם אוכל. לא יודע אם יצא לכם להזמין מזוזוברה, אבל מדובר בחוויה. ראשית, זו אחת המסעדות היחידות מהרצליה פיתוח שמגיעות לכל מקום ברעננה. שנית, מדובר בשירות המשלוחים היעיל ביותר בארץ.

המנות מגיעות ארוזות בצורה מעוררת כבוד, כל מנה מגיעה עם מדבקה מסודרת ועליה פירוט המנה, והכל ביחד ארוז בשקית שגם עם זכוכית מגדלת לא תמצאו בה טפטופים וכתמים האופיינים למשלוחים. אם כל זה לא מספיק, אז המשלוח מגיע גם במהירות הזוזוברית המפורסמת.

אז מה הקטע של זוזוברה? המסעדה נפתחה כסוג של מחווה למסעדה הלונדונית ווגאמאמה. הרעיון פשוט: שולחנות ארוכים, שמזכירים חדר אוכל צבאי, ספסלים צרים מצידיהם, כאשר כולם יושבים ביחד. אין שולחנות לשישה, לארבעה או לזוג. במילים אחרות, את יום הנישואים הרומנטי שלכם, תשמרו למקום אחר.

כמו בישיבה, גם בהגשה יש לזוזוברה קונספט מיוחד. התפריט לא מחולק למנות ראשונות, שניות וכו', אלא מחולק לצלחות קטנות, צלחות גדולות, מנות קרות ושאר ירקות. כמו החלוקה החופשית, כך גם סדר ההגשה, בשיטת כל הקודם אוכל.

המלצר מקיש את הזמנתכם ישירות למטבח ממסופון נייד. במקרים רבים, עוד לפני שהספקתם לשלוח את המלצר עם סיום ההזמנה, נוחתת על שולחנכם המנה הראשונה. ראשונה אמרנו? רק בגלל סדר הגעתה, לא בגלל שהיא מהווה את המנה הראשונה של הארוחה. היא יכולה להיות המנה העיקרית שהזמנתם, המנה הקטנה, או כל מנה אחרת שפשוט הקדימה לצאת מהמטבח. אותו מטבח שנמצא בקצה המסעדה, פתוח כולו, ורוחש טבחים שמקפיצים מנות על להבות ענק.

כמו בעניין של השולחנות, גם כאן, או שאתם אוהבים את זה, או שאתם שונאים את זה, אנחנו בסך הכל אהבנו.

ובכלל, לזוזוברה צריך לבוא במצב רוח מאוד ספציפי. אם אתם רעבים, ורוצים לשבת מהר, ולאכול עוד יותר מהר, זוזוברה היא בדיוק המקום בשבילכם. כאן לא מתקשקשים עם המלצר, ולא מחכים שעה בין המנה הראשונה לעיקרית. כאן באים לאכול.
למה לקלקל הרכב מנצח?

וזה בדיוק המקום לדבר על האוכל. במהלך השנים, התפריט של זוזוברה עבר כמה מהפכות וטלטלות, אם כי רוב הבסיסים נשארו שם. המקום עדיין מגיש את אחת ממנות הגיוזה הטובות בארץ, בוודאי תמורת 21 שקלים מצחיקים. עדיין תוכלו למצוא שם מבחר יפה של מנות נודלס, כמה קדירות לא רעות, ותבשילי (או למעשה מוקפצי) בשר וירקות עם אורז. למעט שתיים-שלוש מנות מיוחדות (צלעות, שרימפס מקאו...)  לא תמצאו מנות שעוברות את מחיר 50 השקלים.
 

מנה בזוזוברה
מנה בזוזוברה צילום: אלה פאוסט

השף אבי קונפורטי, והוא באמת לא צריך אותנו בשביל זה, הוא גאון של אוכל. מדובר על איש שידע לעשות בעד העצם את אחת המסעדות האמריקניות האותנטיות היחידות בארץ, וכמה שנים מאוחר יותר לפתוח את צ'ימיצ'אנגה שלימדה את הישראלים מה זה אוכל מקסיקני אמיתי. גם בז'אנר האסייתי, או הפאן אסייתי אם תרצו, קונפורטי הוא אמן.

הוא מלהטט בין מטבחים שונים כאילו גדל בהם. במקביל, הוא נותן כבוד לכל מטבח ואמון על שנים מהכללים החשובים ביותר במטבח האסייתי: טריות ואיכות החומרים, והשמירה על מינונים מדוייקים של רוטב. בניגוד לסיניות בשקל תשעים, שפשו לאחרונה בארצינו, קונפורטי וטבחיו מודעים לעובדה שאוכל אסייתי טוב לא שוחה ברוטב, אלא עטוף בו בצורה עדינה. הגאונות מתבטאת מצוין בסלט איטריות הזכוכית. סלט של שרימפס וירקות, ברוטב קל של כוסברה, נענע ולימונים, ובליווי אטריות זכוכית קרות. סלט פשוט מבריק, שעולה 33 שקלים, שהם לא פחות ממצחיקים.

בסלט הזה, אם אפשר לעצור רגע את אורגיית התשבוחות, מתבטאת גם הבעיה המרכזית של זוזוברה. במהלך השנים שונה התפריט. אני לא יודע אם זה רק אני (ומבדיקה מהירה עם חברים ומשפחה, זה לא), אבל קונפורטי החליט משום מה להוריד כמה מהמנות
האהובות ביותר של המקום. הבולטת שבהם, הגנרל צ'או מיין, מנת הנודלס הטובה ביותר במסעדה, שפשוט נעלמה מהתפריט. סלט איטריות הזכוכית הגאוני אמנם לא הורד מהתפריט, אולם הסלט, שכלל גם קלמרי, כולל עכשיו רק שרימפס.

קשה להסביר, בטח אם אתם לא חובבי קלמרי, איך הטבעות הקטנות והטעימות האלה שידרגו את המנה, ואיך הפכו את הסלט מגאוני לאלוהי. תצטרכו בעניין הזה פשוט לסמוך עלינו, וכולנו ביחד נצטרך לשאול את השף, למה לכל הרוחות לקלקל הרכב מנצח?

אבל כאן נגמרות הטענות שלנו, כי בשורה התחתונה זוזוברה היא עסקת חבילה מצוינת. השירות שם מהיר וטוב. האוכל, ובאמת לא משנה מה שתזמינו (לטעמנו העיקרית הטובה ביותר היא כעת בנקוק היט שעולה 46 שקלים צנועים),יהיה טוב, טרי, יגיע מהר ויתהדר במחיר סביר.

זוזוברה, שבתחילת דרכה היתה עוד גימיק, וניסיון להראות לקהל הישראלי משהו אחר, הפכה ברבות השנים למוסד ולמסעדה שפשוט נותנת תמורה מצוינת לכסף. בשבילנו זה מספיק בכדי להשתדל לחזור לשם כמה שיותר. כמו שאמרנו יש עוד אופציה. גם אם אתם לא מתים על ישיבה בקבוצות והגשה במהירות האור, נסו את שירות המשלוחים של זוזוברה. גם אתם, כמונו, תגלו שהוא אחד הטובים בארץ.

זוזוברה, שנקר 7, הרצליה פיתוח

מנה בזוזוברה
מנה בזוזוברה צילום: אלה פאוסט

לשימור:
היחס לאוכל, המחיר, המהירות והמקצוענות.

לשיפור:
זהו, שלפעמים לא צריך לשפר, פשוט לדעת לשמור על ההרכב המנצח.

לסיכום:
כמעט בלי ששמנו לב - מוסד אוכל שרוני.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים