סיוט ברחוב ריבלין: גל אלימות במוקדי הבילוי במרכז ירושלים
כך נראית שיגרת חיי הלילה במרכז העיר: אלימות כלפי בעלי פאבים, מכירת אלכוהול לקטינים, פשיטות משטרתיות ופשיטות של פקחי עירייה המוציאים צווים לסגירת מקומות בילוי שעברו על החוק

המשטרה מצדה ביצעה מעצרים חטופים ושיחררה את הנערים ההולמים והדוקרים כדי שיספיקו לסיים בקבוק נוסף של משקה אלכוהולי ולהשתמש בשברו כסכין חדה כבר בסוף השבוע הבא עליו לרעה.
החגיגה הסתיימה בשבועיים האחרונים לאחר שתי פשיטות מתוקשרות היטב על רחוב ריבלין בחסות יחידת ההסרטה של המשטרה וצווי סגירה של העירייה על הברזים שנתפסו משקים קטינים. רחוב ריבלין כמו שמעולם לא ראיתם.
למשטרה התלוו יחידת רישוי העסקים של העירייה, נציגות מס הכנסה ונציגות יחידת המע"מ. עוד נכחו באירוע המתוקשר מחלקת זכויות יוצרים אשר בדקה האם האלכוהול המוגש במקומות הבילוי מזויף, ויחידת ההסרטה שהבטיחה את יחסי הציבור של המבצע. שתיהן יחידות משטרתיות. הכוחות תפסו על חם את הברים "נדין", "צ'ויס", "אגון", "קינגס" ו"זוליס" בשעת מכירת אלכוהול לקטינים. אחד הקטינים אגב, בן כ-12 בלבד.
עוד פשטה המשטרה על הפיצוציות "רבע לשבע" ו"נחלת שבע", שם נמכרו כלי עישון לא חוקיים (באנגים) נוסף לאלכוהול לקטינים. המשטרה ביקשה לסגור את המקומות לחודש ימים ואילו העירייה הסתפקה בעשרה ימים בלבד. זאת, פרט ל"צויס" שנסגר למשך 30 יום בהוראת בית המשפט.
כדי להבין את הרקע למהלך, הנה תמצית המהלומות הפיזיות שספגו הבארים טרם המהלומה הכלכלית: בחודש שעבר התנפלו צעירים שיכורים על איציק אלבז, בעליו של "ינקי'ז בר" ברחוב הלל ופצעו אותו. אלבז סיפר כי "הם היו כל כך שיכורים שאפילו בתחנת המשטרה הם המשיכו להתפרע וניסו
שבוע לאחר מכן נדקר בראשו סיימון דואק, ברמן בבר ה"תקליט". אבי גולדברגר, אחד הבעלים של הבר, הסביר כי "עד לפני שבועיים שכן לצדנו פאב נוסף ובכל סוף שבוע קטינים השתכרו בו כלות והיו מתגרים בלקוחות שלנו. במקרה הזה, הילדים הציקו לכמה מיושבי הבר ולקחו לאחד הלקוחות את כובעו. נוצר ויכוח. סיימון ואני ניסינו להפריד, אחד הילדים התחיל לזרוק בקבוקים ואחד מהם שבר בקבוק על הראש של סיימון. הוא נלקח למיון, נחבש ושוחרר לאחר זמן מה".
בחודש יולי היה זה גולדברגר עצמו שקיבל נגיחה מנער בן 17.5 מחוץ לפאב "סטארדסט", נוסף ללקוח שלו שנדקר בעת שישב בפאב. וזה לא הכול, בכלל לא. ליד "ז'בוטינסקי" נדקר אהרון, עובד של "סטארדסט", על ידי קטינים. ב"ינקי'ז" הפכו נערים את המקום, ב"בלו הול" נדקר לקוח מחוץ למקום ומחוץ לפאב "סירה" נרשמה התגרות על בסיס קבוע מצד נערים שלא הוכנסו למקום.
גולדברגר סיפר כי "זמן קצר לפני הפשיטה הראשונה היה דיבור בין הברים באיזור לגבי מה עושים עם האלימות והקטינים השיכורים, אך לא נעשתה פעולה אקטיבית. המשטרה נקראה לאזור עשרות פעמים בסופי השבוע, תדירות גבוהה מכדי שהיא תתעלם ממנה. זה נראה לי הטריגר לפשיטות. אחת לתקופה עושים פעילות ראווה כדי לרצות את המספרים".
אלבז הוסיף כי "רצינו לארגן הפגנה נגד כל הנוער השיכור והאלים בפיצוציות במרכז העיר. אבי (גולדברגר – ע"מ, י"א) אמר 'בוא נעשה הפגנה מול המטה הארצי, נביא אמנים ונפגין נגד הנוער השיכור ונגד האלימות במוקדי הבילוי'".
רועי בר-טור, מבעלי בר "התקליט", הסביר כי "זה היה צריך לקרות הרבה קודם, זו ממש סכנת חיים. אתה רואה מה קורה כאן בחמישי, שישי ושבת. קטינים הופכים אלימים מאוד, הרחובות נראים כמו גן חיות ונוצרות קטטות המוניות".
אלבז הסביר כי הוא "מבסוט מאוד מהפשיטה. תבוא בסוף השבוע לכיכר ציון, כיכר קצין העיר, כיכר החתולות, כיכר הירח ותראה מכות בלי סוף. ניסית לעבור שישי-שבת ברחוב ריבלין? אתה חוטף דחיפות, עושה 'הלו' וישר מקבל מכות".
אלבז תולה את העליה התלולה באלימות הקטינים במרכז העיר בשילוב בין שכרות הנערים לחופש הגדול: "ילד שותה שונה מאדם בוגר - הוא שותה טקילות זולות, מערבב משקאות בלי הכרה, וחוץ מזה אין לילדים האלה מה לעשות בקיץ, יש להם חופש אז הם משתכרים והולכים מכות משיעמום. ילד שולח מישהו מעל גיל 18, אומר לו 'קח עשרה שקלים, תביא לי וודקה', ומשתכר. אני בעד להגביל את מכירת השתייה עד הצהריים".
לאחר הפשיטה הראשונה ניסו חלק מהברים למצוא דרך אלגנטית לעקוף את הצווים על ידי שינוי השם או המיקום. כך לדוגמה, "זוליס" השתמש בבר קטן סמוך, הנמצא בבעלותו, ומזג משם משקאות. בעל בר ברחוב ריבלין הסביר כי "בפשיטה השנייה, המשטרה הגיעה ל'זוליס' עם יחידת רישוי עסקים של העירייה ואמרו להם 'אין בעיה. פתחתם שולחנות בחוץ? כל שולחן – 250 שקל על כל שעה'. הם ניסו גם להחליף את השם אבל אז צריך להחליף את כל הספרים. ככה אף אחד לא יכול לפתוח על המרפסת מעל ולהגיד 'זה מקום אחר'".
כעת נותר לבעלי המקומות להמתין לפתיחה המחודשת ולהתכונן למציאות שונה ממה שהיו רגילים. ב"קינגס" סיכמו כי "החגיגה נגמרה. נכנסו בנו חזק, מעכשיו אף אחד לא יעשה בעיות, אף אחד לא רוצה ללכת לבית סוהר".
מהעירייה נמסר: "צווי הסגירה הוצאו לעסקים לאחר שנמצא כי נעברו בהם עבירות. בפיצוציות נמכרו מכשירים לעישון האסורים על פי חוק, ובפאבים נמכרו משקאות משכרים לקטינים בניגוד לחוק. טרם הוצאת צווי הסגירה הוזהרו בעלי העסקים בל יעברו על החוק אך אלה לא נשמעו לאזהרות. עיתוי ביצוע הצווים נקבע על ידי משטרת ישראל והביצוע נעשה בשיתוף המחלקה לרישוי והמשטרה".
מהמשטרה נמסר: "גם השבוע אנו מבצעים פעילות נגד ברים ופיצוציות במרכז העיר ובתלפיות. ביום שלישי דחה בית המשפט את ערעורם של הברים 'אגון', 'זוליס', ו'נדין' וכן את ערעורן של הפיצוציות, והותיר את העונש על כנו.

"באשר לתקיפה מחוץ ל'בלו הול': נעצר תושב אחד הכפרים, בן 23, בחשד שעם חבריו גנב ארנק, טלפון סלולרי ועוד. מעצרו הוארך פעמיים והוא שוחרר על ידי בית המשפט בתנאים מגבילים. הקרבן מסרב לשתף פעולה, למרות זאת הגשנו תיק זה לפרקליטות.
"באשר לתקיפתו של איציק אלבז, הבעלים של בר 'ינקי'ז', הרי שניידת נקראה למקום וניסתה להפריד בין המעורבים בקטטה, שהתרחשה ברחוב הלל. השוטרים לא הצליחו להשתלט על המהומה ושתי ניידות נוספות הגיעו למקום, כאשר חלק מהשוטרים נפגעו במהלך האירוע. נעצרו כמה חשודים אשר המשיכו להתפרע בתחנת המשטרה, חלקם שוחררו. נגד החשודים הוגשו כתבי אישום".