כאן מסתיימים שידורנו: עובד לוי מסכם תקופה

מנכ"ל רדיו ירושלים, שסיים את שידוריו השבוע לטובת רדיו ירושלים החדש, חולק את תחושותיו מהרגע שבו השלטר ירד על הרדיו שפעל במשך 14 שנה

עובד לוי | 4/9/2009 11:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא קל לכתוב טור על סגירה של מפעל חיים, לא קל לכתוב טור על חברה מצליחה שהעסיקה עשרות עובדים ירושלמים, פרנסה בכבוד לא מעט משפחות מקומיות והכשירה דור שלם של אנשי תקשורת, וביום בהיר אחד היא נסגרת. יש כל כך הרבה לכתוב, אבל מאיפה להתחיל ?
עובד לוי
עובד לוי צילום: שימי נכטיילר


בחרתי להתחיל דווקא מהסוף – מהתודות והאיחולים, אז קודם כל תודה מקרב לב לג'קי בן~זקן, בעל השליטה ברדיו הבירה, כן - ההוא מהסדרה "הכרישים", יזם אשדודי עם זיקה ירושלמית מובהקת (?), אשר דרכו למרכז העסקי והתקשורת בירושלים נסללה תודות לגורמים פוליטיים בעיר.

איחולים למוטי גמיש, המנכ"ל המשותף החדש, מי שהיה העוזר האישי של דליה איציק, מי שהייתה
שרת התקשורת ומינתה את מועצת הרשות השנייה המכהנת.

תודה לחברי מועצת הרשות השנייה שכבר שלחו הביתה את חברת התקשורת הירושלמית "טלעד" וששלחו כעת הביתה תחנה מצוינת, תחנה עם ערכים, תחנה שלאורך כל השנים שמרה על צביון ירושלמי, שמרה על שלטון החוק, עמדה בכל המחויבויות שלה כלפי הגורמים השונים וחרטה על דגלה את טובת הזולת ותרומה לקהילה.

תודה לשלטון החוק בישראל שמאפשר פעם אחר פעם לגורמים שונים להבטיח את הירח במסגרת מכרז ומיד לאחר מכן מאפשר לשכוח את כל ההתחייבויות וההבטחות ולפרק את תנאי הזיכיון עד שאין זכר להצעה המקורית.
סוף עידן

ביום שני האחרון בשעה 22:30 ירד השלטר של רדיו ירושלים לאחר 14 שנות שידור, 14 שנה שבהן רדיו ירושלים היה חלק בלתי נפרד מהעיר והעיר הייתה חלק בלתי נפרד מהרדיו.

ליווינו את תושבי ירושלים בתקופת הפיגועים הקשים בעיר; מערכות בחירות ארציות ומקומיות; ביקורים של ראשי מדינות; מלחמות בצפון; החלפת שבויים; זכייה בגביע ואליפות המדינה בכדורגל; גביע המדינה בכדורסל; סלילת כביש בגין; רכבת קלה; ומה לא? והכול בגובה העיניים, רדיו ירושלים לדורותיו שמר על קשר ישיר עם המאזינים והתושבים והיה שם לא רק כאמצעי לבידור אלא ככלי בידי התושבים ולמענם.

כיבוי המשדר הוא אמנם אקט פיזי, אך יותר מכך הוא אקט סימבולי אשר מביא באופן מעשי לסיום תקופת השידורים של רדיו ירושלים. רבים מכם אינכם יודעים כי אקט זה מסיים מאבק ממושך של שנתיים ארוכות שבהן

רדיו ירושלים והצוות נלחמו על זכותם להמשיך לשרת את תושבי העיר. שנתיים שבהן הרגשנו על בשרנו כיצד מרגיש האזרח הפשוט כשהוא נלחם במערכת ובכוחות הגדולים ממנו. למרות כל זאת המשכנו לשדר בראש מורם, המשכנו לתת שירות עד ליום השידורים האחרון והמשכנו להגדיל את אחוזי ההאזנה.

יש עובדים מספר בתחנה אשר עבדו בה יותר מ~12 שנה. אני אישית עבדתי בתחנה בארבע השנים האחרונות וזו הייתה זכות גדולה בשבילי לעבוד ברדיו ירושלים. עשייה ללא הפסקה, כל יום היה שונה מקודמו.

הספקתי ביום השידורים האחרון להתנסות גם בהגשת תכנית עם השדרנית מירב ברקת, ואני שמח על כך היות וזו הייתה מבחינתי חוויה נעימה וסוג של סגירת מעגל, כמי שניהל את התחנה ארבע שנים אך מעולם לא לקח לעצמו הגשת תכנית אלא הקפיד על הפרדה בין הבעלות וההנהלה ובין התכנים המשודרים.

עדיפות למפרסמים קטנים

ניתנה לי הזדמנות להכיר הרבה אנשים ועסקים בעיר ואני רוצה להאמין שרדיו ירושלים תמיד היה שם לעזור, גם לעסק הפרטי וגם לירושלים כעיר. פעלנו ללא הרף להביא את ירושלים למקום הראוי לה, בזמן שהמדינאים דורשים הכרה בין~לאומית בירושלים כבירה, אך הם עצמם אינם מכירים בה כבירה באופן מעשי ובוחרים להתגורר בגוש דן.

מדוע התשתיות של ירושלים נמצאות שנות דור מאחורי תל אביב? מדוע אין רכבת נורמלית שמחברת בין ירושלים למרכז הארץ? מדוע המרכז העסקי והכלכלי של המדינה מרוכז בגוש דן? מתוך אמונה אמיתית שיש להעלות את ירושלים למקומה הראוי, אנחנו כרדיו ירושלים לקחנו חלק באין~ספור אירועים וראינו עצמנו כשגרירים של ירושלים כלפי יתר המדינה.

בחרנו באופן מודע לתת עדיפות למפרסמים קטנים ובינוניים מירושלים על פני המפרסמים הארציים, שהדלת לפרסום ברשתות הרדיו הארציות והטלוויזיה פתוחה בפניהם, ורשמנו לזכותנו הצלחות רבות, מספר לא מועט של עסקים ירושלמים קטנים הפכו במרוצת השנים לעסקים בינוניים ואף לעסקים גדולים שפרוסים בכל הארץ. 

לשדר סינדיקציה זה זול

רדיו אזורי מעצם הגדרתו חייב לאפשר למפרסמים מקומיים לפרסם בו, שהרי אם הוא אינו עושה זאת אין משמעות לרדיו האזורי ואין משמעות לחזון של הרשות השנייה מלפני 15 שנה, שחיפשה לפתוח תחרות מקומית ולדאוג לאינטרסים המקומיים של תושבי הערים.

אני לא מאמין בשידורי סינדיקציה (שידור של תכנית מתחנת "אם" לכמה תחנות פריפריה קטנות), לטעמי מדובר ב"שיטת השקשוקה" במיטבה, הרי מה ההיגיון לחלק את מדינת ישראל ל~12 אזורים גאוגרפים שונים מתוך אמונה שכל אזור נבדל ממשנהו במרקם החברתי והתרבותי ומתוך כוונה לתת ביטוי למגוון הקולות של כל אזור ואזור, ובסופו של דבר לשדר תכניות סינדיקציה מהברנז'ה במרכז הארץ? אין בכך שום היגיון.

אני אגלה לכם סוד, לשדר תכנית בסידניקציה זה הרבה יותר זול וקל מאשר להפיק תכנית מקומית באופן עצמאי. למרות זאת בחרנו באופן מודע להפסיק את כל שידורי הסינדיקציה לרדיו ירושלים ולהתרכז בהעצמת שדרים וכוכבים מבית.

אני, כמו רבים אחרים, בחרתי בבוקר יום שלישי להאזין לתחנות אחרות, אבל קיבלתי לאורך כל היום עשרות שיחות מחברים, מכרים ושותפים עסקיים, כאשר המשותף לכולם הייתה ההפתעה שבעצם דבר לא השתנה בתוכן השידורים. קריאת עיתונים בבוקר, אקטואליה, מוזיקה ים תיכונית, תכנית סאטירה בצהריים וספורט בערב, גם חלק גדול מהצוות נשאר כמו שהוא, אז מה חשבתם... שימציאו את הגלגל? חשבתם שיש פה איזו מתכונת סודית לשידור רדיו? חשבתם שאם תוסיפו את המילה "חדש" בכל פרסום או אחרי כל משפט אז הדברים יראו אחרת? אז טעיתם.

לקראת פרידה והיות ואת התודות כבר כתבתי, אני רוצה לאחל לכל תושבי ירושלים והסביבה שנה טובה, ושנה של התחלות חדשות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים