גן יבנה: בוגרי המחזור הראשון של ביה"ס בן גוריון התאחדו מחדש
בוגרי המחזור הראשון של בית הספר בן גוריון בגן יבנה, שסיימו את לימודיהם בשנת 1949, נפגשו בשבוע שעבר לפגישת מחזור מיוחדת באווירה נוסטלגית. 15 הנוכחים, ילידי 1934, גילו איפה כל אחד נמצא היום והבטיחו לחדש את הקשר שנותק עם השנים

גם בעידן שבו המכשיר הסלולארי, הפייסבוק והמסנג'ר שלנו, מאפשרים לנו לשמור על קשר עם חברינו הטובים כמעט בכל מצב, כמעט כולנו מאבדים עם הזמן קשר עם חברי הילדות שלנו.
נסו לחשוב האם בעוד, בואו נאמר 50 שנה, אתם עדיין תזכרו את החבר'ה שאיתם למדתם בתיכון? ואם היה נחמד לפגוש גם היום את החברים לספסל הלימודים, תארו לעצמכם כמה מרגש מפגש כזה יכול להיות בעוד 50 שנה, כשלכולכם יהיו כבר נכדים.
זה בדיוק מה שעשו בשבוע שעבר בגן יבנה, שם ערכו פגישת מחזור לבוגרי בית הספר היסודי הראשון ביישוב "בן גוריון", יותר מ-60 שנה לאחר שסיימו את הלימודים יחד. במפגש נכחו 15 מילידי 1934, שהיו לבוגרים הראשונים של בית הספר היסודי שהיה אז משותף לגן יבנה ויישוב הסמוך ביצרון. המפגש הרשמי האחרון של קבוצת הבוגרים התקיים לפני כ-27 שנה.
את פניהם של הוותיקים קידמו בפתח בית הספר נציגי הדור הצעיר, חברי מועצת התלמידים, שהגישו לכל הבאים ורד ומדבקה עם שמותיהם כדי להקל על זיהוי החברים שאותם לא ראו עשרות שנים. לאחר קבלת פנים קצרה, שכללה הרבה חיבוקים והתרגשות מלפגוש את חבריהם משכבר
את המפגש פתחו המשתתפים בדקת דומייה לזכר החברים שנפטרו במהלך השנים. במהלך המפגש סיפר כל אחד מהבוגרים את שהו עשה במהלך חייו. יענקל'ה כהן, שבתקופת הילדות זכה לכינוי "מיסטר פוטטוס", בשל התמחותו בתפוחי האדמה,
סיפר על הקריירה החקלאית שלו, שכללה שנים בהן עבד בקזחסטן ובמצרים. כיום הוא שוקד על הקמת מוזיאון תפוחי האדמה הראשון בישראל. בין הבוגרים שהגיעו למפגש היה גם ד"ר מרדכי נאור, שהיה בעבר מפקד תחנת הרדיו גלי צה"ל. הוא אמר כי מבחינתו המפגש הוא סגירת מעגל, גם אם הוא עצמו עזב את גן יבנה בגיל צעיר יחסית.
המפגש, שכאמור התרחש לאחר שנים רבות בהן חברי הילדות לא נפגשו, הפגיש גם בין אנשים שירדו מהארץ, כשהבולט שבהם היה גדעון פרקש שהגיע מגרמניה, שם הוא מכהן כראש הקהילה היהודית של העיר ויסבאדן.
בין הבוגרים הנוספים ניתן היה למצוא את ד"ר אסף צור, המתמחה בתהליכים ביוכימיים ומטבוליזם של פחמימות; את אהרון בר-ניר (ברנדפלד), אל"מ ששימש כקצין חימוש וראש מחלקת ארגון במקחש"ר; את שי כהן, בנו של מפקד ההגנה האזורי אברהם כהן, שנהרג עם סגנו ב-1938 מכדור אחד שירה לעברם מתנקש ערבי; את חנה אפשטיין,שגדלה כבת יחידה בין חמישה בנים ושירתה כל חייה במשטרת ישראל; וגם את צביקה ברוורמן, שעבד בקואופרטיב אגד ונזכר כיצד יוסף פוזין, לימים ראש מועצת גן יבנה, הציע לו משרת נהג, אך הוריו שללו את ההצעה.

במפגש גם נכחו הבוגרים אורה ויין (בן יוסף), אורה דורון, גדעון כוכבי, אהוד פז, נחמה פרבר ואהובה לינדן. קצרה היריעה מלספר את כל אחד מסיפורי החיים של אותם הבוגרים. לאחר שלב ה"חיים שכאלה" צפו הבוגרים בסדרת מצגות שבהם נראו צילומים ישנים שלהם, כשכל אחד מן הבאים הצליח למצוא בהן את דמותו הצעירה, תמונות שגם סיפרו את סיפורה של המדינה שבדרך.
ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, הגיע למפגש ובירך את הנוכחים בהתרגשות: "מכל מלמדיי השכלתי, והיום השכלתי משמעותית, שכן ישוב שלא גדל על מורשת וערכים, לא יכול להצמיח ענפים ופירות".
הבוגרים נפרדו לאחר שעה ארוכה, עם הבטחה שמעתה הם יחזרו לשמור על קשר זה עם זה, ואף יהפכו את מפגשי המחזור לכאלו הקורים לעיתים תכופות יותר מאשר פעם ב-60 שנה.