י-ם: עוד מגרש חנייה ציבורי הופקע מהציבור
באי תאטרון ירושלים הופתעו לגלות כי מתחם סמוך, המשמש מגרש חנייה ציבורי, הפך בן לילה וללא היתר למגרש חנייה בתשלום. העירייה: בעלי העסק הגישו בקשה לרישיון עסק. הבקשה תיבדק על כל ההיבטים הרלוונטיים על פי חוק

חניון שופן בירושלים. צילום: שימי נכטיילר
באי התאטרון הופתעו לגלות בימים האחרונים כי חלק גדול ממקומות החנייה הסמוכים הפכו למקומות חנייה בתשלום. מדובר באדם פרטי שסגר את מפרץ החנייה בסוף רחוב שופן, הציב שער בכניסה ושלט גדול המבשר לבאים כי הם הגיעו ל"חניון שופן" וכי תמורת החנייה הם נדרשים לשלם סכום של 20 שקל.
יצוין כי חלק מהשטח שייך למינהל מקרקעי ישראל וחלקו האחר שייך לעירייה ומוגדר כביש. הגדרת המתחם כביש הופכת אותו בפועל לשטח ציבורי שמקומות החנייה בו, בהתאם לכללי התנועה, צריכים להיות נגישים לכול. למרות זאת מתברר כי מינהל מקרקעי ישראל החכיר את השטח למפעיל החניון, אם כי מהעירייה הוא לא קיבל רשות להפעיל חניון בשטח הציבורי. למרבה האירוניה, העירייה דווקא הנפיקה למפעיל המקום רישיון עסק.
"לפתוח את השטח לטובת הציבור"
חבר מועצת העירייה מאיר מרגלית (מרצ) כתב השבוע לראש העירייה, ניר ברקת, כי "הדרישה מבאי התאטרון לשלם על חנייה היא בלתי נסבלת. באזור יש מצוקה רבה של מקומות חנייה והתוצאה הישירה של הפרטת אותו שטח הינה שרכבים יחלו לחנות באזור המגורים, בכל פינה פנויה ואולי גם על העצים. בכך לא ייוותרו
מקומות חנייה לדיירים עצמם". "אני פונה אליך", הוסיף מרגלית, "בבקשה לפנות בהקדם למינהל מקרקעי ישראל בדרישה לבטל את העסקה ולפתוח את האזור לטובת הציבור הרחב".
אין זו הפעם הראשונה שבה מקומות חנייה ציבוריים אינם נפתחים לציבור או שהכניסה אליהם מותנית בתשלום. רק בשבוע שעבר פורסם בזמן ירושלים כי ארבע קומות חניון הממוקמות מתחת לבית אבי חי ברחוב קינג ג'ורג', משמשות את באי המוסד בלבד, על אף שעל פי היתר הבנייה שניתן למקום הוא מחויב לפתוח ארבע מקומותיו לטובת חנייה ציבורית.
מהעירייה נמסר בתגובה: "בעלי העסק הגישו בקשה לרישיון עסק. הבקשה תיבדק על כל ההיבטים הרלוונטיים על פי חוק, כולל שינויים בהסדרי התנועה, אם קיימים כאלה. הרשות לרישוי עסקים תפעל כמתחייב מחוות הדעת של הגורמים הקבועים בחוק הרישוי".