מצפצפים על אובמה: יהודים קונים בתים בבית צפאפא
12 משפחות יהודיות נכנסו לאחרונה לכמה בתים בשכונת בית צפאפא, לאחר שרכשו את הנכסים מערבים. הטרנד החדש: השבחת הנכס ומכירתו לכל (יהודי) המרבה במחיר

לזמן ירושלים נודע כי 12 המשפחות שהחלו להתגורר בשכונה שמרו את העניין בפרופיל תקשורתי נמוך כדי שתוכניתם לרכישת הבתים בבית צפאפא לא תסוכל.
ראוי לציין כי פרט לשיקולים האידיאולוגיים העומדים מאחורי המעשה גם שיקולים כלכליים מנחים את הרוכשים. ההערכה היא כי הפשרת הבנייה בשכונת גבעת המטוס הסמוכה תביא להעלאת המחירים גם בשכונת בית צפאפא.
תושבי בית צפאפא חיים שנים רבות ביחסי שכנות מצוינים עם ישיבת איתרי הסמוכה והישיבה אף מחזיקה בשני בתים בתוך השכונה. "הכול טוב ויפה", אמר מנהל המנהל הקהילתי בשכונה, עלי איוב.
מי שבמידה רבה מוביל את היוזמה הוא פעיל הימין אריה קינג. כיום, כאמור, מתגוררות בכפר 12 משפחות יהודיות וקיימים כמה נכסים נוספים השייכים לתושבים היהודים הטריים. גורמי ימין טוענים כי על חלק מנכסים אלו השתלטו תושבים מהשכונה וכעת מתנהל הליך משפטי על מנת לפנות את הפולשים. יש לציין כי לטענת המתיישבים, קרקעות רבות בשכונה שייכות ליהודים.
כאמור, קינד מבהיר כי פרט לשיקול האידיאולוגי עומד גם שיקול כלכלי. לדבריו: "נכנסים יהודים לבתים שעמדו ריקים שנים וכעת זוכים לעדנה. יהודים מזהים את בית צפאפא כאבו טור השנייה. כלומר כשכונת יוקרה עתידית. אנחנו מובילים את זה ומזרימים אנשים שקונים בתים לשם השקעה. אמנם הסיבות אידיאולוגיות אבל אנחנו מאמינים שזה ישתלם גם כלכלית.
ראוי לציין
"תושבי בית צפאפא יודעים את זה", אומר אריה קינג, "וכל התהליך עובר בצורה מאוד חיובית. יהודים וערבים עובדים יחד ויש יחסי שכנות טובים". מנגד אמר יו"ר המנהל, איוב : יש תמיד ניסונות של יהודים לקנות בבית צפאפא וכך גם היום".
מהעירייה נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים משקיעה בפיתוח שכונת בית צפאפא כחלק מתוכנית המתאר העירונית. בין התוכניות: פיתוח כביש 4 ושיקועו מתחת לפני הקרקע, פיתוח שטחים ציבוריים פתוחים וגנים, בניית מתנ"ס, הקמת בתי ספר ופיתוח פרקים עירוניים בסמוך לשכונה. העירייה אינה קובעת אלו תושבים יתגוררו בכל שכונה".