גדר הפרדה, בקרוב גם ביפו

בעקבות המתיחות ואירועי הוונדליזם והאלימות בין בתי הספר היסודיים השכנים - ויצמן היהודי-ערבי ואל זהרא הערבי - ממליצים שני המנהלים להקים גדר הפרדה בין חצרות בתי הספר

קרין ספינגולד | 29/10/2009 9:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תופעות האלימות והוונדליזם בין בתי הספר היסודיים השכנים ביפו - ויצמן היהודי-ערבי ואל זהרא הערבי - יטופלו בקרוב באמצעות פתרון מקורי, אך שנוי במחלוקת: גדר הפרדה תוצב בשטח החצרות הצמודות של מוסדות הלימוד.
גדר הפרדה
גדר הפרדה  צילום: פלאש 90


ההחלטה על הצבת הגדר התקבלה בישיבה שהתקיימה ביום ראשון השבוע עם מנהלי בתי הספר - אורנה ברנס מוויצמן ועמראן אבו חייט מאל זהרא - וכן נציגי ועדי ההורים וסמנכ"ל המשלמה ביפו ברוך לבקוביץ'. ל"זמן תל אביב" נודע כי בימים אלה המנהלים מגבשים מכתב פנייה לעיריית תל אביב, ובו היא תתבקש לממן ולבנות את הגדר. מלבד זה, בכוונת תושבי שכונת לב יפו, ערבים כיהודים, לחתום על עצומה בעד הקמת גדר ההפרדה המקומית.

בפגישה ביום ראשון העלו הנוכחים טענות קשות על המצב הבעייתי הקיים בחצרות בתי הספר: ילדים שעוברים מחצר אחת לאחרת בלי יכולת לפקח עליהם, ובעיות בזיהויים. המנהלים סיפרו על שבכל בוקר שרתי בתי הספר מוצאים בחצרות שאריות של כלי עישון שונים, כולל של סמים, על תופעות של אלימות בין ילדים מהמוסדות השכנים וכן על תלונות של תושבים מוסלמים המתקשים להגיע למסגד הסמוך מכיוון שהמעבר חסום (כידוע, אין לאשר כניסת זרים לשטח בתי הספר בשעות הלימודים).

"סמנכ"ל המשלמה הציע בהתחלה להפריד את החצרות עם עציצים גדולים, אבל מהר מאוד הורדנו אותו מהרעיון. מספר דני בית יעקב, יושב ראש ועד הורי בית הספר ויצמן: "אמרנו לו 'פה זה יפו, לא תל אביב. תשים פה עציצים, ובעוד שעה לא יישאר מהם כלום'. אני חושב שהרעיון הכי טוב הוא לעשות הפרדה על ידי שתי גדרות, ובאמצע מעין רחוב הולנדי.

"אנחנו רוצים לשים קץ לזה שבהפסקות שלהם, הילדים מאל זהרא באים לחצר שלנו, זורקים אבנים, משחקים כדורגל ומפריעים ללמוד. אחת התלמידות קיבלה פעם אבן בראש, ובמקרה אחר הגיע אמבולנס לטפל בילד אחר. פנינו למשלמה כבר בשנה שעברה כדי לשים לזה סוף".

פתרון הגדר לא נראה לך קצת מוזר?
"אנחנו רוצים אותו ואל זהרא רוצים אותו. המנהל שם כבר הרים ידיים עם כל הוונדליזם. שיהיה ברור, זה לא שאנחנו מתנתקים מהם לגמרי. למשל, כשיהיה להם אירוע לא תהיה לנו שום בעיה לתת להם את אולם הספורט שלנו. אחת הסיבות שהרבה הורים עזבו את ויצמן בשנים האחרונות היא בית הספר שממול. אני לא אומר 'גדר הפרדה' אלא רק 'גדר', אבל מצדי שכל אחד יקרא לזה באיזה

שם שהוא רוצה".

"לכל בית ספר יש שיטות הלימוד משלו, וחוסר ההפרדה בין התלמידים יוצר בעיות", מסביר חבר ועד שכונת לב יפו סעיד מעשר. "בימי שישי נעשים בחצר כל מיני מעשים בעייתיים: מנגל על האש, נרגילות וסמים. מלבד זה, מי שרוצה להגיע למסגד צריך לעשות חתיכת סיבוב. אנחנו מעדיפים שכל בית ספר יהיה מתוחם, ושכל מנהל יהיה אחראי לתלמידים שלו".

זה לא יפגע ברצון לדו-קיום ביפו?
"זה לא יכול לפגוע כי הדו-קיום קיים. כרגע נוצרים סכסוכים רק כי כל בית ספר מפיל את התיק על האחר. חוץ מזה, בוויצמן יש גם תלמידים ערבים, אז זו לא שאלה של דו-קיום או של יהודים-ערבים. עדיף לדאוג לטובת התלמידים מאשר לססמאות".

להבדיל מהם, חבר המועצה אחמד משהראווי (מרצ) אינו מרוצה מהפתרון שנמצא: "זהו יום עצוב, ואני מרגיש שהיה פה כישלון של הרבה מערכות. בעקבות ההפרדה יישאר בית הספר אל זהרא ללא אולם ספורט ועם חצר שבקושי מספיקה לחמישים ילדים, ובבית הספר הזה לומדים בסביבות ה-300 תלמידים. המערכת העירונית תצטרך לתת מענה למצב החדש".

איך בתי הספר הגיעו למצב הזה?
"אין לי ספק שלאווירה הפוליטית השוררת כיום במדינה יש השפעה שלילית על כל מערכת היחסים בין יהודים ובין ערבים בכלל, ויפו לא יוצאת מהכלל. נקווה לימים טובים יותר".

אחמד משהראווי
אחמד משהראווי  צילום: יחסי ציבור

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "השימוש בחצר משותפת נמצא בעייתי ולא נוח עבור שני בתי הספר, והדבר אינו מעיד דבר על הדו-קיום ביפו, שכן בבית הספר אל זהרא לומדים תלמידים ערבים, וגם בבית הספר ויצמן מחצית מהתלמידים ערבים.

"בישיבה שהתקיימה עם מנהלי בתי הספר, נציגות ההורים, המחלקה לחינוך יסודי והמשלמה ליפו הועלו הצעות שונות לפתרון המצב, ובהן הפסקות בזמנים שונים, מעורבות צוותי החינוך והצבת צמחייה מפרידה. ההצעות נשקלות, ואף אחת מהן לא אושרה עדיין. נוסיף כי ללא קשר לפתרון שהתקבל, השימוש המשותף באולם הספורט יישאר כסדרו, כמקובל בבתי ספר אחרים בעיר".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים