בנימינה - גבעת עדה: שילמת? תעלה להסעה לבית הספר
במועצת בנימינה-גבעת עדה החליטו לגבות בדרך מקורית, ולדברי כמה הורים גם פוגעת, את התשלום עבור הסעות ילדיהם. פקחים הגיעו לתחנת האוטובוס ואפשרו לתלמידים לעלות להסעות רק לאחר שביררו האם הוריהם שילמו בגין השירות

אוטובוס הסעות. למצולמים אין קשר לידיעה צילום ארכיון: נאור רהב
רק לאחר בירור מקיף בנוגע לתשלום עבור ההסעה התאפשרה עליית הילדים לאוטובוסים. הדבר, כמובן, עורר תרעומת בקרב ההורים, שלא אהבו את התנהלות המועצה בעניין.
נושא ההסעות עלה באיזור על הפרק לאחר פירוקו של איגוד ערים לחינוך שומרון, אז אולצו המועצות המקומיות פרדס חנה, בנימינה-גבעת עדה וזיכרון יעקב למצוא פתרון עצמאי לסוגיית ההסעות למוסדות החינוך.
במועצת בנימינה-גבעת עדה נאלצו להתמודד עם הבעיה בפתיחת שנת הלימודים.עקב העלויות הגבוהות דרשה המועצה מהורי התלמידים להשתתף בהוצאות ההסעות. כל הורה התבקש לשלם בעבורן 780 שקל לשנה, עם אפשרות פריסה לתשלומים. רוב ההורים שילמו את הסכום, אולם היו כאלה שסירבו לשלמו.
"לא גרמנו למועקה לתלמיד"
המועצה החליטה לאכוף את התשלום ולכן התייצבו עובדי המועצה בנקודת איסוף התלמידים בתחילת השבוע. "התחלנו השבוע באכיפה של החלטתנו מתחילת השנה. האכיפה הייתה מאוד עדינה והיא תמשיך להיות כזו", אמר סגן ראש המועצה בני עבו לזמן חדרה.
"עשינו זאת עם אנשים נחמדים וחיוך על הפנים, לא כדי לגרום למועקה לתלמיד זה או אחר. אלה ששילמו עלו אוטומטית לאוטובוס, ואלו שלא עוכבו טיפה ולהם ניתן כרטיס נסיעה חד-פעמי ובקשה כתובה מההורים לבוא ולהסדיר את התשלום.
"מטרת האכיפה היא להבהיר את כוונתנו
שלא לוותר לאף אחד בנושא הזה, למרות מחאה של חלק מההורים, שהם אינטרסנטים שממרידים נגד. זה קורה בכל היישובים בארץ וזה מעוגן בחוק מול כל הגורמים הרלוונטיים. זהו הסכום הכי נמוך של עיר או יישוב בארץ עבור שירותי הסעות לבית הספר. אם מחשבים את הסכום, הוא יוצא הרבה יותר משתלם ויותר זול משימוש בתחבורה ציבורית".
בסופו של מבצע "האכיפה" עלו כל התלמידים להסעות, בין אם שילמו או לא שילמו. במועצת בנימינה ציינו כי בעקבות המבצע החליטו עשרות הורים נוספים לשלם עבור ההסעות.