טוב שם טוב? ביקורת במסעדת ארנון ותמר בהוד השרון

לארנון ותמר יש אחלה שם, יופי של מיקום והמון פוטנציאל. המימוש, לעומת זאת, הרבה פחות טוב

יעוז סבר | 15/11/2009 13:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תשאלו כל בעל מסעדה, מתחיל כוותיק, והוא ישמח לפרט בפניכם את בעיות המסעדן המתחיל. צריך לשכור מקום, לשפץ אותו, לקבוע קונספט, להכין תפריט, להכשיר צוות, לעשות הרצה, לשנות את התפריט, להכשיר את הצוות טוב יותר, לשפץ עוד קצת, לשכור יחצ"ן, לקדם את המקום ו...לבחור שם. נכון, יש מסעדנים שמתחילים מהשם, יש כאלה שמשקיעים בשם ים של מחשבה, אבל יש לא מעטים שמחפפים ומשאירים את השם לסוף. אחרי הכל, הם אומרים לעצמם, המסעדה תדבר בעד עצמה, השם בלאו הכי משני.

ולמרות זאת, יש מקומות שהשם שלהם קולע בול. כאלה שאתה רק שומע את השם ומייד רוצה לאכול שם. למשל מסעדה יפנית בשם יקיניקו טנקה, מסעדת בשרים בשם עד העצם, מסעדה אסייתית בשם זוזוברה או מסעדה איטלקית בשם פסטה מיאה. משהו בשמות האלה גורם לי לפחות לרצות לרוץ לשם ולטעום. במקביל לרצון, צצות ועולות מחשבות איך צריך להראות המקום. הרי תסכימו שכבר מהשם תבינו שיש הבדל בין בר שנקרא הגלולה, למקום שנקרא מולי בלומס. לפעמים השם הוא דווקא מצויין, אבל המקום ממש לא מתאים. אם נגיע למסעדה שנקראת שיפודי שלום ונמצא מסעדת גורמה צרפתית, כנראה שיש בעיה קלה עם תיאום השם לסוג המקום.
צילום: אלי דסה
מסעדת ארנון ותמר בהוד השרון צילום: אלי דסה

ולמה כל ההקדמה השמית הזאת? בגלל ארנון ותמר. אני לא יודע מה אתכם, אצלי השם ארנון ותמר מייד מעלה בראש זוג צעיר ונמרץ שעושה הכל מאהבה. בחלום שלי ארנון בונה בעצמו את הבר ותמר מסיידת את הקירות. ארנון אופה את הבורקסים שהוא בלאו הכי עושה כל שבת לחבר'ה, ותמר עושה קישים ומנות פסטה שאפשר למות רק מלהריח אותם. שניהם מבלים יום ולילה בבית הקפה הקטן והביתי שלהם, וחולמים לפתוח צימר בצפון לצד מסעדה קטנה, בה יגישו אוכל אורגני ויגדלו שלושה ילדים, כלב ועז. בינתיים, הם לא מכניסים לבית הקפה שלהם שום דבר סינטטי. הם עושים את הבצקים בעצמם, קונים כל בוקר ירקות בשוק, ועושים את הפסטה לבד, ביד.

זו האסוציאציה שעושה לי השם, ואני מצטער אם אני לבד. בכל מקרה, שנים אני רוצה להגיע לארנון ותמר, שלפי מה שקראתי באתר שלהם קיימים כבר תשע שנים. על מה שעלה לי בדמיון קראתם זה עתה, עכשיו הנה תיאור המציאות.

יום שישי, תשע בבוקר,

אנחנו נכנסים לארנון ותמר. בית הקפה אפלולי משהו, מישהו חוסך במנורות. אני מעיף מבט למעלה, למטה, ימינה ושמאלה, ומחפש את ארנון או את תמר. טבח עייף עומד מאחורי החלון, אולי זה ארנון? לא נראה לי. הוא אפילו לא מזכה אותי במבט. אני מחפש את תמר. אולי היא במטבח. אופה קישים, בוחרת ירקות לסלט? אין זכר לתמר. שני מטר מאיתנו אנחנו קולטים מלצרית. גם היא, כמו הטבח, לא מזכה אותנו במבט. אנחנו מתקדמים בצורה מהוססת.

בדרך אנחנו שמים לב שהרצפה לא נראית הכי מבריקה. לבסוף אנחנו נעצרים ליד המדרגות הקטנות שמובילות למעין קומה שנייה שנראית רומנטית. בסופה ניצבת פינת ישיבה שלא צריך הרבה דמיון בשביל להבין מה אפשר לעשות איתה. אנחנו נותנים מבטינו בשולחן זוגי מטונף עם שאריות אוכל דביק שנדמה שעומדות שם כבר שבועיים. מעיפים עוד מבט למלצרית, שמשוחחת בעניין עם הטבח ומחכה שיוציא כוס קפה. אולי הוא בעצם ברמן? אולי זה ארנון?

התפריט נראה כמו מפה מנוילנת של מג"ד ותיק

לבסוף המלצרית קולטת אותנו, אבל עדיין לא מגיעה. חולפות עוד דקה או שתיים, לבסוף היא מגיעה. אתם רוצים לשבת בשולחן למעלה היא שואלת? בבקשה, אני כבר מנקה. חולפות להן עוד שתיים-שלוש דקות, לבסוף אנחנו ישובים בשולחן הרומנטי למעלה וזוכים לניקוי.
 

מסעדת ארנון ותמר בהוד השרון
מסעדת ארנון ותמר בהוד השרון צילום: אלי דסה

בשלב הזה נוחת התפריט על השולחן. ראיתם פעם מפה מנוילנת של מג"ד ותיק? כך נראים התפריטים בארנון ותמר. ממורטטים, ישנים, מדכאים. רק חסרים שרטוטים של המח"ט איך לאגף עם השריון. ההיצע דווקא סביר. ארוחת בוקר, שקשוקה, מוזלי, טוסטים וכריכים. החלטנו להזמין כריך חביתה וטוסט ארנון ותמר. להזמנה הוספנו שני בקבוקי שתייה קלה שהביאו את החשבון ל-98 שקלים. סביר יחסית, מה גם שהמנות הפתיעו והגיעו מהר.

חבל רק שמגע ידה של תמר, ההיא מהחלום שלי, לא שרה עליהם. מדובר היה במנות סבירות, בלי שום טוויסט. טוסט סביר, עם פסטו משעמם, כמה פלחי פלפל אדום וגבינה וסליחה אם החיך שלנו פספס משהו. במקביל הגיע כריך החביתה שהיה אף הוא סביר, אבל לא התעלה. לצד הכריכים הופתענו לקבל לחם, חמאה וריבה על חשבון הבית, כשהריבה היתה לא פחות ממצוינת. לא היה ברור איזו ריבה זאת, היא הרגישה קצת כמו ריבת ענבים, אבל היא הייתה באמת נפלאה.

במקביל לארוחה שלנו, ערם אחד מעובדי המקום על שולחן סמוך קופסאות עם עוגות. דווקא העוגות, חלקן נראו כמו קלטיות עם קרם פטיסייר ופירות טריים, נראו מפתות ומרגשות, בדיוק כפי שחשבנו שצריך להראות כל המקום.

אולי האשמה היא בנו. אולי השם ארנון ותמר הצית בנו רגשות נסתרים וכיוון אותנו למקומות שבעל בית הקפה בכלל לא רצה להגיע אליו. אולי אנחנו ציפינו לבית קפה זוגי קטן ורומנטי, וקיבלנו בית קפה שכונתי עייף משהו. זה לא שארנון ותמר זה מקום גרוע. המחירים בסך הכל סבירים, המלצרית, מרגע שהתעוררה, הייתה אפילו חביבה, והמנות הגיעו מהר והיו סבירות. הבעיה היא בחבילה כולה. לדעתי ברגע שמצהירים על בית קפה כבית קפה קטן ורומנטי, וקוראים לו בשם כמו ארנון ותמר, כדאי לדעת שהציפיות יהיו בשמים. עוד לא מאוחר לתקן.

ארנון ותמר, הבנים 15, הוד השרון, כשר חלבי

לשימור:
הריבה המצוינת והג'סטה היפה של לחם על השולחן

לשיפור:
אולי המקום זקוק לרענון, התפריטים בטוח זקוקים לכך

בשורה התחתונה:
יש פוטנציאל אבל דרוש שינוי מהיסוד


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים