מסתמן: משה סויסה יוחזר לעבודה בעיריית ירושלים
ניר ברקת צריך לכבות עוד שריפה: בית הדין המשמעתי קבע שאם לא יוגש כתב אישום נגד מפקד שירותי הכבאות המושעה, משה סויסה, יש להחזירו לעבודה בעירייה. וגם: עימות פיזי התרחש בתחנת הכיבוי בזמן החלפת המשמרות

בית הדין קבע עוד כי אם סויסה יוחזר לעירייה יש לשלבו באגף שאינו שירותי הכבאות, בשל חשש מחיכוכים עם כבאים, שעשרות רבות מהם נחקרו בעת שנחשפה הפרשה החמורה, וייתכן שהעידו נגדו במשטרה.
סויסה הושעה בתחילת הקדנציה של ראש העירייה, ניר ברקת, לאור חקירה שמתנהלת נגדו בשנתיים האחרונות, שאף הובילה למעצרו באוגוסט אשתקד. על פי החשד, סויסה, שהתמודד במכרז לראשות אגף שירותי הכבאות וההצלה, שילם לרחמים תשרה, כבאי באגף, כדי שהאחרון יסיר את מועמדותו לתפקיד.
זאת, לאחר שתשרה פנה לפני כשלוש שנים לבית המשפט בבקשה להוציא צו מניעה נגד מועמדותו של סויסה, שזכה לתמיכה גורפת מצד ראש העירייה לשעבר, אורי לופוליאנסקי. על פי החשד, סויסה הציע לתשרה להסיר את מועמדותו ובתמורה לשלם את שכר הטרחה לבית המשפט, המסתכם בכ~40 אלף שקל.
"אספתי 700 אלף שקל בשביל תשרה, כדי שהוא יוכל לעבור ניתוח להשתלת כליות", סיפר סויסה אז. "ישנתי לילה~לילה בתחנה כדי להשיג את הסכום הזה, ועכשיו אני מרגיש כאילו תקעו לי סכין בגב. מלבד העובדה שלא היה שוחד, הצורה שבה בחרה המשטרה להביא אותי לחקירה היא מבזה. באו לתחנת הכיבוי, לקחו אותי באמצע העבודה והביאו אותי לחקירה".
לזמן ירושלים נודע כי בעירייה שוקלים אופציות משפטיות שונות כדי למנוע את חזרתו של סויסה לעבודה. יש לציין כי לקראת סוף כהונתו של לופוליאנסקי, לאחר שבית המשפט הוציא צו האוסר על סויסה להתקרב לתחנות הכיבוי
למרות זאת, סויסה לא הושעה ויתרה מכך – הוא אף מונה על ידי לופוליאנסקי לסגן מנהל אגף שפ"ע. כאמור, רק משנכנס ברקת לתפקידו הוחלט להשעות את סויסה. יש לציין כי גורמים בשירותי הכבאות וההצלה מחתימים קצינים על עצומה הקוראת להחזיר את סויסה לעבודה.
מהעירייה נמסר בתגובה כי "הנושא הגיע לשולחנו של ראש העירייה והוא לומד אותו לפני קבלת החלטה בנושא".
סויסה סירב להגיב לידיעה.
סיפור נוסף מביך בימים אלו את תחנת הכיבוי בירושלים: רשף משנה שמוליק חכם טוען כי הכבאי דוד אטדגי תקף אותו בשבוע שעבר בתחנת הכיבוי ברוממה. חכם עובד כבר שנים בשירותי הכבאות העירוניים ונחשב יריבו של יו"ר ועד עובדי העירייה, ציון דהאן, ואף התמודד מולו על התפקיד כמה פעמים.
בשבת בבוקר חכם וצוותו עסקו בבדיקת הציוד בתחנה. גרסתו של חכם להשתלשלות האירועים מתוארת במכתב שהפנה לממלא מקום מפקד שירותי הכבאות, נידם סלמון.
"שמעתי את אטדגי צועק לכיוון שלי ביטויים בלתי נסבלים כגון 'יה בן זונה', 'חתיכת מלשן', 'כל מה שקורה בתחנה זה בגללך, אתה כל הזמן נמצא אצל מבקרת העירייה', 'חתיכת זקן, צא כבר לפנסיה, אנחנו לא רוצים אותך', 'אני אשתה לך את הדם', 'אגרום לך שתרגיש בגיהינום יום~יום'. התקרבתי לכיוון שלו", ממשיך חכם, "הוא עמד בכניסה לתחנה ושאלתי אותו, 'מי אתה בכלל שיש לך זכות להעביר עליי ביקורת. עוד לא קרעת זוג נעליים כדי להעביר עליי ביקורת'".
כאן התחיל הפרק האלים לכאורה. חכם ממשיך ומתאר: "אטדגי הניף את היד כאשר המרפק מופנה לפנים שלי. הגנתי בשתי ידיי על הפנים והפגיעה הכואבת הייתה בידיים. הוא ירק על פניי והמשיך לצעוק עליי. כאשר הגיע לשלב של הרמת היד כדי לפגוע בי הוא נתפס על ידי כפיר דוינו ומשה חי, כבאים שעובדים איתו במקום. נכחו באירוע גם הקצין אסף אברס, רס"ר רוני עמירה והכבאי שי דדיה".
מיד לאחר האירוע פנה חכם לסלמון וזה אישר לו להתלונן במשטרה נגד אטדגי. חכם הגיש תלונה עוד באותו יום וביום ראשון פנה לבית המשפט כדי להוציא לאטדגי צו הרחקה מתחנת הכיבוי. עם זאת, מקורבי אטדגי טוענים כי ההפך הוא הנכון; לדבריהם, חכם הוא זה שתקף אותו, ול"זמן ירושלים" נודע כי אטדגי התלונן גם הוא על חכם בגין תקיפה.

חבר המועצה ומחזיק תיק החירום והביטחון, אלישע פלג (ליכוד), מסר בתגובה כי "אני רואה בחומרה בלתי רגילה תופעות כאלה. הנושא הזה הועבר לבדיקת הגורמים המתאימים בעירייה לצורך טיפול. אני מתואם בנושא עם ראש העירייה".
מהעירייה נמסר בתגובה כי "בזמן החלפת המשמרת התפתחו חילופי דברים וצעקות בין אטדגי לחכם, שהגיעו אף לדחיפות. מעדויות של כבאים נוספים, שהועברו למפקד הכבאות, עולה כי חכם היה זה שהתחיל בהתפרצות האלימה. ראוי לציין כי נגד חכם הוגשו בשנה האחרונה ארבע תלונות על התנהגות בלתי נאותה לבית הדין למשמעת. הנושא יטופל באופן משמעתי על ידי העירייה".