הדרך השלישית: ביקורת בקוי סושי בקניון רננים

בישראל יש או סושיות יקרות וטובות או זולות ומביכות. קוי סושי בחרה בדרך השלישית: סושי חביב במחירים מעולים

יעוז סבר | 29/11/2009 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סושי טוב, וכך כבר אמרו גדולים וטובים מאיתנו, הוא פונקציה של שלושה דברים: חומרי גלם איכותיים, סושימן איכותי וטריות. תאבדו אחד מהם, הלך לכם הסושי, תשלבו את שלושתם בצורה טובה ועם הרבה אהבה, ויש לכם סושי מנצח.
קוי סושי, רעננה
קוי סושי, רעננה צילום: נאור רהב

הבעיה היא שבישראל הסושי מתחלק כמעט תמיד לשניים. או מסעדות שבאמת מקיימות את השילוש הקדוש, אבל דורשות ים כסף עבור הסחורה המשובחת שלהם, או כאלה שמזלזלות לפחות בשניים מתוך שלושת התנאים (זה במקרה הטוב), ומציעות לכם סושי במחיר שווה לכל נפש. מציאת המסעדות שבאמצע, אלה שעושות סושי מעולה במחיר סביר, או סושי טוב במחיר זול, זו המשימה האמיתית.

בתוך החיפושים אחר סושי טוב, ואחרי שבלסנו כמויות של סושי גרוע (ותאמינו לי, אין גרוע כמו סושי גרוע), גילינו עוד תת ז'אנר, "הסושי שמגיע בעיתוי טוב". ומיד ההסבר. בתשעים אחוז מהמקרים תמצאו את הסושי הגרוע ביותר בקניוני ארצינו. משהו במודל הכלכלי שמציעים הקניונים לא מושך אנשי סושי אמיתיים לפתוח שם סושיה איכותית. אחרי הכל אנחנו לא ביפן, אפילו לא בארצות הברית, והסיכוי למצוא סושי באמת טוב בקניון שקול לסיכוי שלכם להגיע לישיבת מרכז האיחוד הלאומי ולמצוא שם את אחמד טיבי. זו הסיבה שבקניון, כל סושי זוכה להנחה אוטומטית. נשבענו לעצמנו כבר לפני שנים שאם פעם נמצא בקניון סושי סביר, מיד נעלה אותו לדרגת סושי אליל, כזו ששמורה לסושי של אדיסון, של סאקורה הירושלמית ולפעמים גם של קיוטו, כשנחה עליהם הרוח.

בקוי שבקניון רננים ברעננה היססנו בהתחלה לשבת, אף על פי שהדוכן שלהם נראה מזמין ויפה, וחשוב מכך, הוא משדר התמחות. בניגוד לסיניות/יפניות/תאילנדיות שמגישות הכל בערבוביה, בקוי מציעים רק סושי ואת הנלווים, מרק מיסו, אדה מה מיי וסלטי אצות. אז מדוע ההיסוס? קודם כל בגלל המיקום - דוכן סושי בקניון, כבר אמרנו, לא ממש משדר יוקרה. הגורם השני הוא המחיר. המחירים של קוי ממש זולים. הם נעים בין 35 שקל לקומבינציית סושי צמחונית פשוטה ועד ל-115 שקל לקומבינציית הסושי הזוגית והיוקרתית של המקום. מדובר באמת במחירים כמעט מגוחכים.

בסופו של דבר התיישבנו. יצא לנו לאכול שם כמה פעמים בעבר, ובכל המקרים סיכמנו בינינו לבין עצמנו שקוי בוודאות לא יזכו בתחרות הסושי הטוב בארץ, אבל אם יעמידו את איכות הסושי מול המחיר, יש להם סיכוי טוב. במילים אחרות, הסושי של קוי ממש לא הפיל אותנו מהכסא (וטוב שכך, כי במקום יש רק כסאות בר גבוהים), אבל על פי רוב היה סביר בהחלט. הוא מגיע טרי, הדגים נחתכים היטב, מול הסועדים, בידי סושימנים שנראה כי הם יודעים את העבודה, והסושי ממש עושה את העבודה. זה לא סושי שהיינו מצפים למצוא במסעדה יפנית יוקרתית, אבל היי, אנחנו במרכז קניון רננים, לא בדיוק אימפריה קולינרית, וסושי טוב במקרה כזה זה המון.
נישה מאוד נדירה במחוזותינו

החלטנו לחזור לקוי לפני שבוע, על מנת לבדוק את הקומבינציה הזוגית שלהם. לצד הקומבינציה הזוגית, שכוללת 32 יחידות סושי שונות, הזמנו גם אורמקי טונה טטאקי. הווה אומר, רול אינסייד אאוט, שעטוף בנתח טונה צרובה, במחיר שווה לכל נפש של 32 שקל.

קוי סושי, רעננה
קוי סושי, רעננה צילום: נאור רהב

מי שמכיר אותי, יודע שאין מצב בעולם שאסרב לנתח טונה אדומה וצרובה קלות. כשהטונה נצרבת בידי אמן, ונטבלת ברוטב פונזו איכותי, מדובר במעדן מלכים (או אם ביפן עסקינן, אז קיסרים). הבעיה היא כשהטונה לא נעשית ביד אמן, ואז במקום מעדן מתקבלת מנה בעלת מרקם דביק ולא נגיס ובעלת ניחוחות כבדים מדי של ים.

רק בקוי, מכל המקומות בהם אכלנו אי פעם, הצליחו להגיע לתוצאת ביניים. מצד אחד הטטאקי של קוי בוודאי לא היה מעדן, רחוק מכך, ומצד שני המרקם שלו היה סביר. במקום מנה שיכולה לנסוק לגבהים מדהימים, קיבלנו פשוט מנה סבירה. נדיר, אבל מסתבר שקורה.

ובכלל, ניתן להסיק מהטונה על כל הסושי של קוי. כך למשל בקומבינציה. זו כללה כמה רולים לא מדהימים ובהם סושי עטוף בבטטה (לפעמים לא צריך להתחכם, בטטה וסושי פשוט לא מתאימים), כמה מנות
חביבות ביותר, ובהן רול ספייסי טונה, שצופה בשבבי טמפורה עדינים שהוסיפו למנה, ומספר מנות אנמיות לחלוטין ובהן המנות המאקי הפשוטות (דג, ירק, אורז ואצה). לצד הסושי הוגש ג'ינג'ר איכותי למראה (ובטעמו), וואסאבי סביר וסויה קיקומן איכותית, שבהרבה מקומות נוטים לוותר עליה וחבל.

בשורה התחתונה, סושי קוי מצליחים להיכנס לנישה מאוד נדירה במחוזותינו, סושי חביב בקניון. תחרשו את הארץ לאורכה ולרוחבה ואני בספק אם תמצאו עוד חמש מסעדות סושי טובות בתוך קניון. לפעמים, כשאתה מסתובב עם שש שקיות ביד, עייף ומותש מקניות ומיואש מהעובדה שעליך עוד לחפש את האוטו בחניון הענק, סושי סביר במחיר מעולה הוא כל מה שצריך. קוי הוא אופציה כזאת, ורק כדאי לזכור, לבוא בלי ילדים, כי להושיב ילדים על כסאות הבר של קוי, זו לא חוויה נעימה.

קוי סושי, קניון רננים, רעננה, כשר

קוי סושי, רעננה
קוי סושי, רעננה צילום: נאור רהב

לשיפור:
מנה אחת או שתיים שבאמת ימריאו, יהפכו את המקום מחביב לטוב מאוד

לשימור:
מחירים שווים לכל נפש ואיכות שלא מביישת את המקום

בשורה התחתונה:
בפעם הבאה שאתם ברננים, תרשמו לפניכם את האופציה




כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים