מצוקת נשות הגליל בדרך אל ההיריון

כשהן רוצות להגשים את חלומן להביא ילד לעולם, נאלצות נשים רבות בצפון לקום בכל בוקר ולהרחיק עד לחיפה. הסיבה: באיזור הגליל המערבי ונהריה אין יחידות להפריה חוץ גופית, לעומת איזור תל אביב בו פועלות לא פחות מעשר

תומר ולמר | 30/12/2009 8:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אלפי נשים מאיזור נהריה והגליל המערבי, החולמות להביא ילד לעולם אך זקוקות לטיפולי פוריות
(IVF) לשם כך, חוות סבל נפשי רב - לא רק בגלל הטיפולים המעיקים, אלא בעיקר בשל אטימות המדינה.
 
הפריית מבחנה.
הפריית מבחנה. צילום המחשה: איי.אף.פי

החלטה שערורייתית של הממשלה, שהתקבלה בשנת 2006, קבעה כי בבתי החולים בישראל יפעלו 24 יחידות להפריה חוץ גופית. לכאורה די והותר לאוכלוסייה בת שבעה מיליון איש.

אך למרבה האבסורד, בעוד בבתי החולים באיזור תל אביב פועלות 10 יחידות שכאלה, איזור הגליל המערבי ונהריה נותר שומם, ו-400 נשים מדי שנה נדרשות עקב כך לנסוע לחיפה, לטבריה או לעפולה לצורך בדיקת דם פשוטה הנמשכת דקות ספורות. בכל האיזור, המשרת 600 אלף איש, אין ולו יחידת IVF אחת.

טיפולי פוריות הם טיפולים קשים, הנמשכים לעתים לאורך שנים, ומלווים בתופעות קשות של סחרחורות, לחץ ובחילות. בכל חודש נאלצות הנשים להגיע לפחות שבועיים ברציפות לבדיקה לאיתור מועד הביוץ.
המתח האישי והעדר המנוחה פוגמים באיכות הטיפול

עם זאת, במקרים רבים, הנשים המותשות חוזרות לביתן רק בשעות אחר הצהריים, ובשל כך סדר יומן משתבש. בבית החולים בנהריה אומרים כי עקב הקשיים הרבים המלווים את הטיפול, התייאשו חלק מן הנשים והפסיקו אותו. "מדובר בסבל אדיר שנגרם למשפחות, ללא שום הצדקה", אומר מנהל בית החולים בנהריה, ד"ר מסעד ברהום. "במקרים רבים הטיפולים נמשכים שנים, ואין ספק שהמתח האישי והעדר המנוחה פוגמים באיכות הטיפול".

לדברי ד"ר ברהום, מחלקת הגינקולוגיה של בית החולים היא מהטובות בארץ, ויש לה כל הכלים המקצועיים והכלכליים לתפעל את היחידה בהצלחה. בעבר אף פנתה הנהלת בית החולים למשרד הבריאות בדרישה לשנות את הגזרה, אך בכל פעם נענתה בשלילה.

"משרדנו מכיר בצורך של הפעלת יחידת IVF באיזור נהריה, וכן ביכולתו המקצועית של בית החולים",

כתב לפני כשנה ראש האגף לרישוי מוסדות ומכשירים רפואיים במשרד הבריאות, ד"ר יורם לוטן, שהוסיף כי אף על פי כן, לא ניתן לאשר את הבקשה. "במצב הנוכחי תיתכן הפעלת יחידת IVF חדשה רק כאשר תיסגר יחידה אחרת או כאשר מספר התושבים במדינה יעלה באופן משמעותי", כתב.

חברת הכנסת ד"ר רחל אדטו, שהתמחתה ברפואת נשים, אמרה: "מדובר בפגיעה קשה בנשות הפריפריה. מעצם טבעם טיפולי ההפריה כרוכים באי-נעימות ובחדירה לפרטיות, אך כאשר הזוגות המטופלים נאלצים לנסוע שעות ארוכות בכל יום, החיים הופכים לבלתי אפשריים".

ממשרד הבריאות נמסר: "מספר היחידות להפריה חוץ גופית נקבע על ידי הממשלה. בהתאם להחלטה זו, לעת עתה, לא ניתן להוסיף יחידה נוספת להפריה חוץ גופית. משרד הבריאות פועל מול משרד האוצר לתוספת יחידות במדינת ישראל".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים