משפחה שכזאת: פרשת חומוס גבעתיים מסתבכת
גילויים נוספים בהסתבכות של רשת חומוס גבעתיים: צפרירה מרסי, מבעלי הרשת, הגישה תלונות שווא על תקיפה ואיומים נגד אחד השותפים. כך עולה מדוח החקירה שהועבר לידי השותף ועורך דינו. מרסי סירבה להתייחס לפרשה

לדבריו, מהחקירה שביצעו לפני כחצי שנה חוקרים מיחידת להב 433, היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית, עולה חשד כי עדויות השקר שמסרו מרסי ושתי בנותיה בתחנות משטרה שונות נועדו להרחיק את השותף מבית העסק מחשש שיאבדו את השליטה בעסק המשפחתי לשעבר.
בשבוע שעבר חשף זמן תל אביב כי מסעדת "חומוס גבעתיים", שהוקמה ב-1997 ברחוב כצנלסון בגבעתיים והפכה עם השנים לרשת מצליחה, נקלעה למצוקה כלכלית. צפרירה ובעלה לשעבר איתן צברו חובות כבדים והכריזו על פשיטת רגל, ואיתן נאלץ למכור את חלקו במותג לשותף ע'. נגד בני הזוג הוגשו תביעות הן מצד ספקים ובנקים והן מצד עובדים לשעבר, הטוענים כי הם חייבים להם מאות אלפי שקלים ואף יותר.
כעת טוען עורך הדין ברדה כי במסגרת המאבק על השליטה ברשת צפרירה ובנותיה דנה ושני הגישו שלוש תלונות נגד השותף בגין איומים, תקיפה וגרימת חבלה של ממש. ע' נעצר ונחקר ארוכות, אך המשיך לטעון כי מדובר בעלילה שנועדה להרחיקו מהרשת.
לאחר שע' נמצא דובר אמת בבדיקה במעבדת הפוליגרף המשטרתית, ולאחר שחקרו עדים שנכחו באותם אירועים ואף צפו בסרטים של מצלמות האבטחה במקום, לדברי עורך הדין, החוקרים התרשמו כי קיים פער עצום בין הגרסאות שמסרו המתלוננות לבין המציאות. לפיכך הוחלט לשחרר את ע' מהמעצר, ובמקביל - לזמן את שלוש בנות המשפחה לחקירה במשרדי יחידת להב 433.
"ע' מבקש להפעיל את החומוסיות של הרשת ולשקם אותה, בידיעה כי איכות החומוס נשארה בעינה ויש עובדים שמסתמכים עליו", אומר פרקליטו, עורך הדין ברדה. "לאחר שעבר מסכת ייסורים, נעצר ונכלא, מרשי דרש את דוח סיכום החקירה. ואכן, לפי הממצאים שבדוח, המשטרה מצאה ששלוש בנות משפחת מרסי מסרו עדויות שקר ובדו את סיפור התקיפה".
בתוך כך מתברר כי שבעה עובדים נוספים לשעבר התאגדו, והם מרכזים
"צפי ואיתן מרסי מתחמקים מלשלם למרשתי את הכספים המגיעים לה, מטילים את האשמה אחד על השנייה, ואפילו נמנעים במכוון מלקבל את מסמכי בית הדין, לרבות מסמכים שאני הפניתי אליהם,? ציין פרקליטה של בן-יאיר, עורך הדין פיני אמיר. לדבריו, בני הזוג לא הגיבו לכתב התביעה. יצוין כי גם לדיון בתביעה על סך 338 אלף שקלים, שהגיש נגדם העובד לשעבר טדרוס דסטה, שנערך השבוע בבית הדין לעבודה בתל אביב, לא הגיעו בני הזוג מרסי או כל נציג מטעמם.
מאיתן מרסי נמסר בתגובה: "בגלל המצב המשפטי שנוצר ויתרתי על האחוזים שלי בעסק, ועכשיו אני דורש אותם חזרה. ברגע שאחזור אכבד את התחייבויותיי לעובדים".
צפרירה מרסי סירבה להתייחס עניינית לטענות נגדה. תגובת בנות משפחת מרסי לא התקבלה