עגל הזהב: ביקורת במסעדת טנדורי בהרצליה

יש לנו רק מחמאות על האוכל של טנדורי, חוץ מבעיה אחת: הוא יקר בצורה יוצאת דופן. השיבה מהודו

יעוז סבר | 21/2/2010 13:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ברוב מדינות העולם אוכל הודי הוא אוכל בסיסי ופופולארי כמעט כמו אוכל סיני, יפני או איטלקי. לצד כל סושיה טובה תוכלו למצוא מהגר הודי שפתח מסעדה ראויה. ובאמת, האוכל ההודי הוא יותר מראוי. הוא מגיע במאות צבעים וטעמים, הוא כולל מאכלי ים מדהימים (בעיקר מאיזור דרום הודו), מאכלי בשר יוצאי דופן ותרבות עמוקה של בישול צמחוני בשל ריבוי הנזירים הבודהיסטים ובודהיסטים בכלל בתת היבשת.
 
מסעדת טנדורי בהרצליה
מסעדת טנדורי בהרצליה צילום: יחסי ציבור

למעשה אין כזה דבר אוכל הודי. אוכל הודי, כמו אוכל סיני, מורכב מסוגים שונים של תתי מטבחים, שבמקרים רבים אין שום קשר ביניהם. בארץ, למרבה הצער, הגל ההודי כמעט ולא תפס. מסעדה פה, מסעדה שם ובתווך רינה פושקרנה שכבר שנים משמשת ביחד עם זובין מהטה בתור השגרירה הבלתי רשמית של הודו בישראל. לטנדורי מספר סניפים בארץ, ואחד הוותיקים שבהם הוא טנדורי הרצליה פיתוח, שלמעשה היה חלוץ המסעדות באיזור הרצליה פיתוח, ביחד עם עד העצם.

הרבה על העיצוב של המסעדה אין מה להרחיב. מדובר בעיצוב אוריינטלי כבד ומוזהב, שאו שאוהבים או שלא אוהבים. אם בשנות השמונים לא יכולת לפתוח בישראל מסעדה סינית בלי מפיות אדומות ופסלים של דרקונים על הקיר, היום העקרון עובד בז'אנר ההודי. כיוון שמסעדה הודית היא כל כך נדירה בישראל, אפשר לקבל את העיצוב האקזוטי בחיבה ובאהבה.

אחרי שמתיישבים מגיע שלב התפריט. פתחנו את התפריט ובמילה אחת, או בעצם בשתיים, חטפנו שוק. בניגוד לדימוי של האוכל ההודי כאוכל עממי זול וטעים, טנדורי ממצבת את עצמה בסקאלה של מסעדת פאר. אם חשבנו על ארוחה של מנה ראשונה ב-20-30 שקל ומנה עיקרית ב-50, אפשר לשכוח מהעניין. מנה עיקרית ממוצעת בטנדורי עולה לפחות 60 שקל. בתוכן מנות של עוף, בסך הכל עוף, שעולות למעלה מ-60 שקל די מדהימים.
דרוש מיקרוסקופ בשביל למצוא את נתח העוף

מיואשים מיוקר המחיה במסעדה ההודית, החלטנו להזמין מנה לשניים, את מנת הדגל של המסעדה, טנדורי גריל מעורב לשניים. המנה - שלפי התפריט כוללת: עוף טנדורי, עוף טיקה אדום, עוף קסטורי (טיקה לבן), נרגיסי קבב וצלע כבש - עולה 125 שקל שדווקא נראו סבירים לאור מחירי המנות האחרות. מה רע במנת ענק במחיר של 62.5 שקל לאדם?
 

מנה בטנדורי
מנה בטנדורי  צילום: יחסי ציבור

למנה ראשונה הזמנו סמוסה עוף (כיסוני עוף הודיים, 29 שקל), תבשיל טדאקו דאל קלאסי שעלה 40 שקל מופרזים, וג'ירה אלו, תפוחי אדמה קטנים בתבלינים שונים. רצינו להזמין גם אורז לבן, שילך עם תפוחי האדמה והדאל, אבל נדהמנו לגלות שהאורז הלבן הזול ביותר עולה 29 שקלים (לעומת 12-15 במסעדה אסייתית ממוצעת).

המנות, שלא איחרו להגיע, לא אכזבו, אם כי הביקורת נחלקת לשניים, רמת האוכל ורמתו ביחס למחיר. כך למשל הטנדורי גריל לזוג. מדובר במנה קטנטנה שכללה לבסוף שני קבבים, נתח עוף שצריך מיקרוסקופ בשביל למצוא אותו, שני שיפודים לא גדולים מדי של עוף קסטורי ועוף טיקה ולא פחות (אבל לצערנו ממש לא יותר) מצלע אחת של כבש (אחת...).

הבשרים היו נהדרים, הם טופלו ביד טובה ובטוחה, הושרו במשרים ברמה הכי גבוהה שיכולה להיות ונצלו לשלמות כך שהיו פריכים מבחוץ ורכים ועסיסיים מבפנים. תערובת התבלינים שהתווספה לקבב הייתה לא פחות ממושלמת, כמו גם התמהיל בין השומן לבשר. באמת שמדובר במנת מעורב שיכולה לזכות בשני כובעים, הקטנה ביותר ואחת הטובות ביותר. חד משמעית.

לצד מנת הבשר
הגיע הדאל, תבשיל עדשים קלאסי שנאכל לרוב עם סוג של לחם (נאן הודי, או כל לחם אחר). התבשיל היה טוב בבסיסו, ונעשה בצורה מיומנת, אבל לא הצדיק את מחירו. גם תפוחי האדמה הקטנים, שהתווספו להם ביד אוהבת כמון, זנגביל וצ'ילי ירוק, לא הצדיקו את מחירם, בדיוק כמו הסמוסה שהיתה טובה אבל אכזבה כשהסתבר לנו שלשולחן הגיעו שתי יחידות סמוסה לא גדולות במיוחד.

וזה הסיכום של הארוחה כולה. האוכל בטנדורי הוא באמת נהדר. רינה פושקרנה או שליחיה במטבח יודעים מצוין את העבודה ומהווים שגרירים מצוינים למטבח ראוי במיוחד. מי שרוצה להנות מחוויה הודית, יעשה טוב אם ילך לטנדורי (זה לא שיש הרבה אופציות אחרות), ויהנה מאוכל ברמה גבוהה וטובה.

מצד שני, וזה צד לא פחות חשוב, מקבלים בטנדורי מעט אוכל תמורת הרבה כסף, וגם זה שיקול לא קטן כשהולכים למסעדה. מה שכן, יש פתח תקווה, כיוון שבתפריט המסעדה ראינו שהמקום מציע ארוחות עסקיות שנראות די משתלמות. אם בעסקית מצליחים לשלב בטנדורי בין האיכות המצוינת שלהם לתמורה הולמת לכסף, אנחנו ממליצים על הדיל בחום. אבל הדבר טעון בדיקה.

טנדורי, משכית 32, הרצליה פיתוח

לשיפור:
נא להגדיל את המנות ולהקטין את המחירים

לשימור:
האהבה האמיתית למטבח ההודי הנהדר

בשורה התחתונה:
למי שמחזיק בקיבולת קטנה וארנק גדול

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים