חולון: דיירי הבניין היוקרתי ממשיכים לסבול
לפני כארבעה חודשים התלוננו תושבי בניין חדש ברחוב אמיר דרורי על צנרת רקובה. בשבוע שעבר החניון התת קרקעי הוצף והתושבים טוענים כי דבר לא נעשה לתיקון הליקויים. הקבלן: נתקן מה שצריך. מעקב

לפני כשמונה חודשים אוכלס הבניין ומאז הצרות באות ובצרורות. זמן קצר לאחר האכלוס פורסמו בזמן חולון בת ים טענות התושבים על מצבו הרעוע של הבניין, אולם דבר לא התשנה מאז.
"אנחנו כל הזמן פונים ליזמי הבניין 'ראובן שקלים', 'צמרות לגובה' ו'אילנות הקריה' בבקשה לתקן את תשתיות הבניין, אולם אין מענה". טוענים חברי ועד הבית של הבניין.
לפי ועד הבית, הותקנה בבניין צנרת ישנה עם צינורות חלודים, עבודת האיטום לא התבצעה כהלכה, קיימת בעיית רטיבות בארון החשמל ובדירות עצמן, גג המעלית נרטב כל פעם מחדש כשיש גשם, קיימות הצפות חוזרות ונשנות על הגג ועוד מחדלים רבים. נציגי הוועד מדגישים כי "חרף פניותינו, הליקויים השורשיים בבנין ובמערכות לא טופלו עד ליום זה. להיפך, היזמים והקבלן עסוקים בזריקת האחריות האחד על השני".
עוד טוענים הדיירים כי התקלות גורמות להם לנזקים כספיים. "הרטיבות מגיעה למחסני הדיירים וכבר יש אומדני נזק של אלפי שקלים. שילמנו במיטב כספינו כדי לגור בשכונה הכי טובה בחולון ומה קיבלנו? זו רשלנות פושעת מצד היזמים". על הנזק הכספי מתווספת גם תחושת בהילות. "החשש שלנו הוא ממה שצפוי בעוד מספר חודשים, כשייגמר החורף והנזילות ייפסקו. אם הם לא יסדרו את הכל כעת, הם לא יוכלו לדעת היכן היו הבעיות ולא יוכלו לתקן אותן. ואז מה נעשה בחורף הבא?".
התושבים אף מעילם טענות קשות על תנאי הבטיות בבניין. לדברי אחד הדיירים: "לא הותקנו, לדוגמה, מתאמים לצינור הכיבוי בקומות השונות, דבר אשר יהווה בעיה בטיחותית מהמעלה הראשונה אם תפרוץ שריפה. במהלך פורים נאלצנו להתמודד עם בעיה בטיחותית נוספת, כשפקקי הצינור הראשי עפו והמים נשפכו לחניון ולמחסנים שמפוזרים בחניון.
"יש שם מנורות תאורה וארונות חשמל. אם נקרא למכבי אש הם יוציאו קנסות לבניין ויסגרו את הצינורות. מאוד מסוכן שחשמל ומים מתערבבים. בבניין יש משפחות עם ילדים קטנים, נשים בהריון, מה נעשה במידה ותפרוץ שריפה?".
דיירת נוספת אף כתבה מכתב
"למה אינכם מביאים אנשי מקצוע רציניים ומתקנים כבר את המחדל הנורא הזה? איפה ההגינות שלך? איך אתה יכול להיות אדיש למה שקורה לנו? עד מתי? אתה לא מתאר לעצמך כמה אני מתגעגעת לבית הישן שלי, בית מוגן חמים וללא טיפת מים אחת במקומות הלא נכונים".
"את הדירות כבר לא נוכל למכור עכשיו כי נפסיד הרבה כסף", מציינים הדיירים. "נמאס לנו כל הזמן לשלוח מיילים, תמונות, וליידע אותם על חומרת המצב, נמאס לנו ללכת אליהם למשרד ולצעוק עד שיוצא הגרון, נמאס לנו שהמזכירה לא מעבירה את היזמים בטלפון. הגענו למצב שאם לא נראה תזוזה משמעותית מצד שלושת היזמים, אז נגיש תביעה גם ברמת השטחים הציבוריים וגם ברמת הדירות".
מהיזם "צמרות לגובה" נמסר בתגובה: "אנחנו לא הכתובת. אנחנו לא מנהלים את הפרויקט הזה. יש שותף מנהל, ראובן שקלים, שאליו צריך לפנות. אין לנו כל התייחסות לנושא".
מהיזם ראובן שקלים נמסר בתגובה: "אנחנו נעשה כל מה שאנו מחויבים לעשות על פי חוקי המכר. עשינו כבר 90 אחוזים ונותרו עוד עשרה אחוזים. זה לא הבניין הראשון ולא הבניין האחרון שבנינו.
"כל מה שמגיע לדיירים הם יקבלו. אנו מצטערים שנפלנו על קבלן שלא השלים את הפרטים הקטנים שנותרו. אנחנו נעשה זאת ונדאג כי הכל יתנהל על הצד הטוב ביותר. בסך הכל הבניין נראה טוב חוץ מכמה דברים קטנים".
מ"אילנות הקריה" לא נמסרה תגובה