כפר סבא נפרדה מהרב יעקב פנחס שיר
מאות ליוו למנוחות את הרב יעקב פנחס שיר, ששימש כרב העירוני הראשי במשך עשרות שנים. יו"ר המועצה הדתית לשעבר, ד"ר עמנואל סאלח: "הרב שיר נתן את כולו למען הציבור ומשרדו היה פתוח כל הלילה"

נר זיכרון צילום: ראובן קסטרו
הרב שיר, בן 87 בעת פטירתו, התמנה לתפקיד בתחילת שנות ה-70 ושימש בו עד לשנת 2007, אז פרש לגמלאות עקב בעיות בריאותיות שלא אפשרו לו עוד לשמש בתפקידו. את שנותיו האחרונות עשה בבית חולים סיעודי בבני ברק.
לדברי מכריו, היה הרב שיר לאורך השנים הרב הדומיננטי יותר בכפר סבא, בעיקר בשל העובדה שהתגורר בעיר, בניגוד לרב הספרדי שלוש שחילק את זמנו בין ירושלים וכפר סבא.
"יהודי שנתן את כולו למען הציבור"
"הנוכחות שלו הורגשה בבתי הכנסת בעיר, בשבתות ובחגים. הוא היה יהודי שנתן את כולו למען הציבור ומשרדו היה פתוח עד השעות המאוחרות של הלילה", מספר ד"ר עמנואל סאלח, שכיהן כיו"ר המועצה הדתית בכפר סבא בשנים 89'-99', ועבד בצמידות לרב שיר.
"כשהיית מגיע אליו תמיד היה שם איזה יהודי שביקש סיוע, או בגמילות חסדים או בעצה טובה, והרב שיר תמיד היה שם כדי לסייע", הוסיף.
לדברי סאלח, היה הרב שיר בקיא ביותר בתורה, ולא חשש לפסוק הלכות, אך יחד עם זאת נהג להתייעץ עם גדולי הדור. בין היתר הקים הרב שיר בית דין לגיור, בו עסק בעיקר בנושא ילדים אשר אומצו על ישי משפחות ישראליות בחוץ לארץ, במדינות כגון
רומניה וברזיל.
"הוא החליט לקחת על עצמו את הסוגיה הזו, והיו מקרים שהוא חטף בליסטראות בגלל העיסוק הזה", מספר סאלח.
הלוויתו של שיר נערכה בירושלים, שם קבורה מרבית משפחתו. "שלושים ושלוש השנים האחרונות בהווייתה התורנית, ההלכתית וגם היומיומית של כפר-סבא ייזכרו בעיקר בשל האישיות שהתגלמה בדמותו של הרב יעקב פנחס שיר", ספד לו ראש העירייה יהודה בן חמו
"חכמתו הגדולה באה לידי ביטוי בכך שידע כיצד להיכנס ללבו של כלל ישראל – חרדים, דתיים, מסורתיים וחילונים גמורים – ויחד עם זאת עמד על עקרונות – תורניים ואוניברסאליים כאחד. כך בענייני שבת, כשרות, שרותי דת, חינוך וזהות יהודית".