קונצרט של רובינשטיין: ביקור במסעדת רובינשטיין בנתניה

נגיד את זה חד וברור, רובינשטיין היא אחת ממסעדות הבשרים הטובות והראויות בישראל. האמינו לנו

יעוז סבר | 28/3/2010 4:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יש דברים שעוברים בדם. לא, אני לא מדבר על איידס ושאר מיני מרעין בישין. אם לא שמתם לב, פה זה לא מדור הבריאות (למעשה מדובר במדור שחותר בעקביות למטרה ההפוכה). אני מדבר על תכונות שעוברות בתורשה, למשל, היכולת לעשות בשר טוב, כמו במסעדת רובינשטיין.
מסעדת רובינשטיין בנתניה
מסעדת רובינשטיין בנתניה צילום: חן גלילי

אי אפשר שלא להיות אמפטי למשפחה שחיכתה משהו כמו 40 שנה עד שהחליטה לפתוח מסעדת בשר. ולא מדובר על סתם משפחה, השם רובינשטיין נרדף בנתניה כבר שנים ארוכות לבשר טוב ואיכותי. כבר בכניסה למסעדת רובינשטיין במתחם יכין באיזור התעשייה החדש בנתניה, בלוטות הטעם מתחילות לעבוד.

מצד ימין מונח לו מקרר ענק ובו שוכבים להם בפוזות מגרות במיוחד מיני סטייקים עבי כרס, כיכרות בשר שמתות שמישהו כבר יכניס אותם לתנור ויעשה מהם רוסטביף איכותי וקוביות בשר שנדמה כאילו הן חייבות להפוך בשלב מסויים של חייהן לצלי מהביל. לבסוף, כשעוקפים את המקרר הגדול נכנסים אל החלל, שמעוצב בשילוב אבנים בריקס אדומות בעיצוב ששומר על גובה העיניים ומרמז שאומנם מדובר במסעדה, אבל פה הבשר אמור לדבר.

התיישבנו לשולחן עם זוג תפריטים, תפריט עסקי ב-79 שקלים (ראשונה, עקרית, קינוח) ותפריט רגיל. הבונוס - כל מנה מהתפריט הרגיל יכולה להפוך למנה עסקית ובמחיר המנה תקבלו גם סלט או מרק ושתייה קלה. למעשה מה שיוצא מהיוזמה המבורכת הזאת זה חופש כמעט מוחלט לאכול מה שתרצו במסעדה, במחירים של מנה עסקית. אחרי עיון מעמיק בתפריט, בחרנו מנה אחת מתוך התפריט העסקי עצמו, ומנה עיקרית אחת במחיר העסקי. הפור נפל על הקבב של המקום - 45 שקלים זולים במיוחד, ועל הפילה הלבן ברוטב פלפלת במסגרת העסקית של 79 השקלים, שדרש 10 שקלים תוספת. למנה ראשונה נבחרו הסלט וכנפי העוף.

דווקא כנפי העוף, שהגיעו ראשונות, אכזבו. העוף היה שעיר במיוחד, ובנוסף רוטב הצ'ילי המתוק הסטנדרטי, לא המריא לגבהים המצופים. אבא שלי טוען במשך שנים שכנפי עוף זה לא אוכל, כיוון שאין שם מה לאכול. מסקנה שמסתדרת טוב ברובינשטיין, מקום שמתמחה בבשר, אבל מצליח פחות באיברים שאין בהם טיפת בשר לרפואה. ליד הכנפיים הגיע סלט פשוט וטוב שחוסל עד תומו ושימש מתאבן מצוין למה שהגיע אחריו.
קבב למופת

ראשונה הגיעה מנת הקבב לצד ירקות מושחמים. כמות יפה של ירקות, קערית טחינה איכותית (וקצת קטנה) ושלושה קבבים שמנמנים, מהבילים וכפי שהתגלה בביס הראשון, עסיסיים במיוחד.
 

מסעדת רובינשטיין בנתניה
מסעדת רובינשטיין בנתניה צילום: חן גלילי

קבב עומד על שלושה דברים, בשר איכותי, יחס בין בשר לשומן ותיבול מדויק. ברובינשטיין מצטיינים בשלושת הפרמטרים. איכות הבשר לא מפתיעה, הרי מדובר במשפחה של קצבים, גם היחס בין הבשר לשומן, שמעניק לכל ביס תחושה של עסיסיות עמוקה, גם הוא לא מפתיע (הרי מדובר במשפחה של קצבים), אבל יכולת התיבול הכל כך מדויקת, היא זו שכבר שייכת לידיו של השף ולא לידי הקצב, וגם היא מושלמת.

מדובר, במילים פשוטות, באחד הקבבים הטובים ביותר באיזור השרון. קבב שיכול בשקט להתחרות בקבב הרומני המפורסם של נלו מיפו. תמורת 45 שקלים זה לא רק אחד הקבבים הטובים, אלא אחד הזולים שבהם. בעוד במסעדה ממוצעת באיזור תקבלו קבבוני טלה על טחינה במשהו כמו 60-65 שקלים, ברובינשטיין תשלמו 30 אחוז פחות, תמורת סחורה טובה בהרבה.

מיד לאחר הקבב הגיעה מנת הפילה הלבן. כבר כתבנו בעבר, הבשר הלבן טוב בעיקר לנקניקים ונקניקיות. ברגע שהוא הופך לבשר נטו, פילה, סינטה וכו', הוא לרוב לא מצטיין. למרות זאת קצב טוב במיוחד שמצוות לשף איכותי, ידעו להכין מפילה לבן ומצלעות לבנות מעדנים.

ברובינשטיין, כבר הבנתם, קיים הציוות הנכון, וכך הפך נתח הפילה הנדיב (לפי החישוב שלנו משהו כמו 250-300 גרם)
לבשר עסיסי, צלוי בדיוק במידה (מדיום – מדיום רייר), שהגיע שחום ועשוי מבחוץ, וורדרד ועסיסי מבפנים. הבשר שודך לרוטב פלפלת איכותי, שהגיע לצד המנה ולא עליה, והשאיר לסועד את הבחירה בין בשר נטו, לבשר עם רוטב. שתי האופציות עובדות מצוין, ואנחנו נהנו לאכול ביס כן, ביס לא. לצדו של הפילה קיבלנו נתחי תפוחי אדמה קטנים ופשוטים, שהשתלבו מצוין עם הבשר. הדבר היחיד שהצטערנו עליו הוא שלא הזמנו בירה, למרות שבמסגרת העסקית ניתן לקבל בירה ב-16 שקלים מפתים במיוחד.

לקינוח הזמנו קרם ברולה סטנדרטי. לטעמנו ארוחה פשוטה דורשת קינוח פשוט. הברולה היה עשוי היטב, הגיע יציב ולא מימי מדי, ואפילו את ציפוי הסוכר, שרוב שפי ישראל נוטים משום מה לשרוף למוות, הצליחו ברובינשטיין לשמור במצב מושלם, נגיס ופריך.

תמורת כל החגיגה שילמנו בסך הכל 149 שקלים. בתוספת טיפ של 20 שקל על השירות המצוין והמהיר, הנה לכם ארוחת מופת בפחות ממאה שבעים שקל.

בישראל מאמינים בקיצורי דרך. כל ח"כ רוצה להיות שר, כל טוראי אלוף וכל מאמן מנג'ר. לרוב זה נכשל. אצל רובינשטיין מסתבר שמה שמתבשל במשך 40 שנה, מצליח ובגדול. בבשר, אין תחליף לנסיון. ואותו יש לרובינשטיין בקילוגרמים.

רובינשטיין, גיבורי ישראל 17, נתניה

מסעדת רובינשטיין בנתניה
מסעדת רובינשטיין בנתניה צילום: חן גלילי

לשימור:
האיכות, המחירים, השירות

לשיפור:
מתכון חדש לכנפי העוף

בשורה התחתונה:
מתחרה חזקה בז'אנר מסעדת הבשרים הטובה בארץ

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

Parse error: syntax error, unexpected $end in /olive/online/54/MoreNews_874_2011.html on line 11

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול
_ordering_new_7.html");?>

הנבחרות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים