קיצור תולדות הנאחס: 10 הפינות המקוללות של תל אביב

ג'יפ שנכנס לתוך ויטרינה, שש מסעדות בתוך ארבע שנים והקארמה הרעה של שמות רחובות מהתנ"ך. זמן תל אביב מציג את עשר הכתובות בהן כדאי לחשוב פעמיים לפני שפותחים עסק

איילת קצובסקי | 7/4/2010 12:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בן יהודה 57, פינת מנדלי מו"ס

"מלון פליישר" הגיח לאחר ארבעה כישלונות מהדהדים

מה היה: מה לא. היה שם פול-בר, ואז ה"פני ליין" שפעל כחצי שנה בלבד. אחריו נפתח ה"גולדמן" על ידי קבוצת אנשי לילה ותיקים, שלפי כל ההערכות ידעו מה הם עושים. כשזה נסגר, ולאחר פעילות קצרצרה של חודשים אחדים, נפתח ה"אלווד" בר. גם הוא לא הצליח להרים את הראש מעל המים, ונסגר חיש קל לשיפוצים נוספים.

מה היום: לאחר בדק בית והסקת מסקנות שמשהו פה חייב להשתנות, נכנס למקום כשותף היחצן המוכר תום בנאדו, שבבעלותו גם כמה ברים חיפאיים. לפני כחודשיים נפתח המקום מחדש, והפעם הוא ידוע כ"מלון פליישר".

בן יהודה 57 פינת מנדלי מוכר ספרים
בן יהודה 57 פינת מנדלי מוכר ספרים צילום: אריק סולטן

תוך כדי ניצול קשריו הענפים של היחצן ואירוח פרצופים מוכרים דוגמת יהודה לוי, החלו אנשי המלון במלאכה - שבירת שרשרת הכישלונות האחרונים. בינתיים, ולהבדיל מניסיונות הקודמים, המקום עובד, אבל רק ימים יגידו אם אין זו אגדה.

טוב שהיה: "ברור שאני מאמין בלוקיישנים בעייתיים", אומר רון ליטני, אחד הבעלים של ה"גולדמן" לשעבר. עם זאת, הוא מסייג, וטוען כי הכול פתיר אם זה קורה בזמן הנכון ועם קבוצת האנשים הנכונה. "מבחינת ה'גולדמן', לא הקשבתי לאינטואיציות. אחרי 25 פעמים שאמרתי 'לא' להצעה, בסוף נשברתי. מה שכן, זה העביר אותי בית ספר לחיים".

דבר הנומרולוג שחר יחזקאל: "אין בעיה מיוחדת בשמות הרחובות, אך שילוב המספרים אינו יעיל. החמש מהיר ותזזיתי, ובמקרה זה פוגש את האנרגיה של השבע. השבע נשלט על ידי נפטון, השוכן
במעמקים ומסמל את יום שבת - שביתה, היעדר תזוזה וככלל מסמל את הרוח שבאדם - הנפש. השילוב של שניהם אינו חיובי והדבר ישפיע כמעט על כל סוג של עסק".

אבן גבירול 185, פינת הורקנוס

מהפינה המקוללת של חיפה לזו של תל אביב

מה היה: בשלוש השנים האחרונות נפתחה (ונסגרה) בה מסעדת קונספט - "מאמאס מיט בולס", של השף דורון גולן, אשר התמחתה בכדורי בשר מכל סוג. אחריה הגיעה מסעדת הסושי "טומיקו", אך גם היא סיימה את תפקידה במהרה. שתי המסעדות הן מבין היחידות אשר הספיקו איכשהו להשאיר את חותמן במקום. שאר העסקים שניסו את מזלם לא הגיעו אף לזה.

אבן גבירול 185 פינת הורקנוס
אבן גבירול 185 פינת הורקנוס צילום: רענן כהן

מה היום: שלושה חבר'ה חיפאים פתחו את ה"זסטי", מסעדת המבורגרים בסגנון "מוזס" ו"אגאדיר", וזו פועלת כבר קרוב לשנה!

יהיה טוב: מבחינת רון גלנטי, אחד השותפים בעסק הנוכחי, אין טובות מפינות מקוללות: "פתחנו לפני שלוש שנים את הסניף הראשון בפינה מקוללת בחיפה. כשבאנו לפתוח בתל אביב אמרו לנו שהפינה מקוללת, ולכן לקחנו אותה", הוא צוחק. "אנחנו מוכרים מזון לא כשר, אתאיסטים, ולא מאמינים בפינות מקוללות. עסק זה עסק. הפינה שלנו אולי לא להיט, אבל יש לה היתרונות שלה".

דבר הנומרולוג: "מספרי הנכס - אחת, שמונה וחמש - מצוינים ומסמלים התחלות, פריצות דרך ושפע. גם סיכומם - חמש - מצוין לעסקים קלילים ונהנתנים, אולם סיכומו - 14 - הוא בעייתי. ה-14 בצדו השלילי מורה כי הנתון בשליטתו יתקשה לחבר חוויות ולהסיק מסקנה נכונה לעתיד, וכך יעשה אותה טעות שוב ושוב. טוב יעשו בעלי העסק אם יערכו משוב תקופתי וימצאו את הקו המקשר בין אירועי העבר. מכך יוכלו להסיק מסקנות נבונות לעתיד".

יהודה הלוי 112

מסתמן: סנדוויצ'יית "רובן" פתחה דף חדש

מה היה: החלל ברחוב קרליבך הגובל באבן גבירול ראה בחייו לא מעט כישלונות. הצומת המרכזי ידוע לשמצה, ועסקים נפתחים ונסגרים בו עוד לפני שמספיקים למצמץ. קפה "קקאו" נסגר לא מזמן ונמצא כעת בשיפוצים, "קפה הלל" נעלם ביום בהיר אחד, ובמקומו נפתח הבר "תמוז".

יהודה הלוי 112
יהודה הלוי 112 צילום: רענן כהן

על רקע אלה, גם הנכס ביהודה הלוי מספר 112 נודע כבעייתי. בעבר פעלה שם קונדיטוריה, לאחר מכן השתנה העסק לחנות לממכר בדים. כשגם זו נסגרה, ועוד זמן רב לפני התעוררות הצומת בתקופה האחרונה, לקחה קבוצת יזמים צעירים את הסיכון, ופתחה שם סנדוויצ'ייה.

מה היום: "רובן" - סנדוויץ' בר בסגנון כריך יהודי. נכון לעכשיו נראה כי הזיקה היהודית פועלת לטובת החבורה הצעירה, שכן כבר יותר משנה הבשרים המעושנים נמכרים ללא הרף, והעסק המקורי הספיק לקנות לעצמו קהל לקוחות נרחב ונאמן.

יהיה טוב: "לקחנו בחשבון בהתחלה את העובדה שהמקום נחשב בעייתי", אומר תומר שלו, אחד הבעלים של "רובן", "פתחנו את הפינה מראש בתור פיילוט, והחלטנו שאם בתוך ארבעה חודשים אנחנו לא מוכרים, נסגור את המקום, ואף אחד לא יפסיד את התחתונים. אני לא רוצה להישמע יהיר, אבל המגמה היא להפוך את הצומת למשהו בסגנון צומת ירמיהו. עובדה שאחרי שהצלחנו נפתחו עוד עסקים באיזור".

שלו גם הוא אינו מאמין בקללות הרובצות על מקומות מסוימים, וזוקף הצלחות לטובת מוצר נכון עם קצת מזל והרבה אנרגיות - לא של הלוקיישן כמו של האנשים המתפעלים את המקום.

דבר הנומרולוג: "מספר הנכס מסתכם בארבע, ונוצר משילוב של אחת מול שתיים. ארבע אמנם מסמל חומר, אך בה בעת גם תקיעות וקושי. בהונג קונג אין קומה רביעית במעליות, ובעבור הסינים הספרה כה שלילית עד שהם בונים את הקומה וסוגרים אותה בבטון! אם המספר = אש ומים, הכי קוטבי ודיסהרמוני, כמו שני צלילים מושלמים בפני עצמם, אך שילובם צורם. הארבע יתאים יותר למשרד רואי חשבון, עורכי דין ומתווכים".

אבן גבירול 14

התאונה המוזרה שייצרה שרשרת של כישלונות

מה היה: החלל הדו-מפלסי הצמוד למסעדה "גוצ'ה" המשגשגת עבר גלגולים אין-ספור בארבע השנים האחרונות. כולם ברים, כולם גססו בתוך זמן קצר מאוד. ביש המזל התחיל אולי בתאונה התמוהה שעבר המקום בגלגול הראשון בספירה, אז פעל במקום הבר "סוף הלילה", כשבאחד הערבים נכנס אליו להפתעתם הרבה של המבלים אורח לא רצוי.

אבן גבירול 14
אבן גבירול 14 צילום: רענן כהן

"נסעתי ברחוב אבן גבירול, ופתאום ראיתי ג'יפ שפשוט נבלע ברוורס בתוך המקום, הייתי בטוח שמדובר בפיגוע", מספר ירון גונן, עד ראייה, שלימים גם נהיה אחד השותפים בו. התאונה המצערת שמה סוף ל"סוף הלילה".

לימים השתנה המקום ל"דורותי גייל", ומשהתחלפו הבעלים לאחר תקופה היה שם ה"וינסנט וגה", אשר פעל ארבעה חודשים בלבד, וה"לפלנד בר", שהחזיק בזמן שיא של שנה.

מה היום: הבר "הברווז" המופעל מאז תחילת השנה העברית על ידי כמה מהבעלים של שני הגלגולים הקודמים. איך אומרים, פעם שלישית גלידה?

טוב שהיה: "אני לא מאמין במקומות מקוללים", טוען גונן. למרות זאת, הוא כבר הספיק למסור את המפתחות לידי שאר השותפים והמשיך הלאה. "עובדה שה'בקי' שממול עובד יפה. המקום של הבר פשוט לא ממש שכונתי".

דבר הנומרולוג: "אבן גבירול היה משורר שחי בספרד במאה ה-11, ולפיכך אין בעיה מהותית עם שמו, אולם המספר 14 שייך לאחד מארבעת המספרים הקשים, הנקראים "חובות קארמתיים". כאשר חוב קארמתי מגיע בתור תאריך לידה או בשמו של אדם, הדבר מלמד כי נשמתו בחרה במסלול חיים קשה ומאתגר, ששכרו בצדו. כאשר הוא מייצג בית עסק אין בכך תועלת, והדבר עשוי לעורר קשיים רבים בלי שבעל העסק יבין או ידע את מקורם".

מנחם בגין 37

שלוש מסעדות בתוך שנתיים. זה הישג

מה היה: מדובר באחד ממתחמי המזון השוקקים ביותר, שכן את האיזור מקיפים רבי-קומות גדושים משרדים שפועלים במשך כל שעות היום; ואכן, מסעדות רבות יש שם המגישות דגים, בשרים ומה לא.

מנחם בגין 37
מנחם בגין 37 צילום: רענן כהן

לכן יהיה קשה למצוא הסבר הגיוני למקרה שבתוך פחות משנתיים נפתחו ונסגרו לא פחות משלוש מסעדות - "אומה", מסעדת השף "אנדורה" ו"כרמלה סופרנו" האיטלקית, שהתמחתה בפיצה גורמה. כולן הגישו אוכל טוב במחירים סבירים, העיצוב היה נעים, השיווק פעל באינטנסיביות, ובכל זאת, אף לא אחת מהמסעדות עמדה במבחן הזמן, וכולן נסגרו במהרה.

מה היום: כיום החלל נמצא בשיפוצים, לקראת פתיחת סניף נוסף של "פינתי", טייק אווי מהיר המתמחה בבשרים, פלאפל וחומוס. קשה לנבא מה תהיה מידת ההצלחה של המקום, אך תמיד קיים הסיכוי שלא באוכל גורמה ולא בתפריט שף חשקה לבה של הפינה המקוללת, אלא פשוט במנת פלאפל עם קצת חריף בצד.

טוב שהיה: "מדובר במקום בעייתי בערב", מסביר שלומי בלאוי, שניהל הן את ה"כרמלה סופרנו" והן את ה"אנדורה" בזמנו. "אין שם תנועה. מלבד זה, אני לא מאמין במקומות מקוללים, אם קבוצה חזקה עם קהל רחב פותחת מקום, הלוקיישן ממש לא חשוב".

דבר הנומרולוג: "זוכרים את מנחם בן מהאח הגדול? השם מנחם ייחודי, וכמעט אין דומה לו. הסיבה היא כי כל אותיות השם מיסוד המים, רגש ורגשנות; אחת מהן מייצגת מזל עקרב - מלשון "ערוך לקרב". מנחם בגין היה מנהיג רגיש מאין כמותו וגם לוחם עז. לעומתו, מנחם בן, שלא השכיל להתמודד עם אופיו, תקף ללא הרף כדי להסתיר את רגשנותו הרבה.

לגופו של עניין, עסקים שיתאימו יותר לרחוב זה הם בתחום הטיפול, הסיעוד, גישור מצבים סבוכים, נתינה וכדומה. רחוב זה לא מתאים לעסקים המבוססים על רווח כספי גרדא. מספר הנכס סיכומו עשר, וזה מצוין, אך שוב מדובר בשילוב מספרים לא חיובי: אש ומים אינם מסתדרים היטב ביחד".

ירמיהו 54 (מול קולנוע פאר ז"ל)

שמות רחובות תנ"כיים רעים מאוד לעסק שלכם

מה היה: מה לא? בשנים האחרונות נפתחו ונסגרו מסעדות שונות בצומת הרחובות הזה, שכמותן ומגוונן מזכירים יריד אוכל בין-לאומי: "טפסטה" האיטלקית, "לוטוס" הסינית, "זהרה" הלבנונית, "לה פלנצ'ה" הבסקית ו"גרינשפן" האמריקנית, כל זאת לפני שציינו את קפה "טיירה", מסעדת מזון הבריאות אשר הציעה בתפריט גם עיסויים ובלוני חמצן בעסקית.

ירמיהו 54
ירמיהו 54 צילום: אריק סולטן

פינת הרחובות ירמיהו-ישעיהו-יואל היא פנינה בלב העיר. המבנה המשופץ עם החצר הפנימית המצודדת והקרבה הגדולה לצומת הרחובות ירמיהו-דיזנגוף, העושה חיל כבר זמן רב, מעניקים את מרב הסיכויים לעסק שיבחר להתמקם שם להצליח בגדול. למרות זאת, הכישלונות רבים.

מה היום: לאחר רצף כושל של מסעדות נפתח במקום הבר "הנביאים". נציין בזהירות שנכון להיום נראה כי למרות נבואות הזעם, הצליח הבר השכונתי הטרי להביא בשורה אופטימית למקום. הבר חוגג בימים אלה יום הולדת שנה, ובינתיים סופו אינו נראה באופק. כנראה שבמקרים מסוימים כל מה שדרוש כנראה כדי להשתחרר הוא טיפת אלכוהול.

יהיה טוב: יובל כליב, מבעליו של הבר ותושב תל אביב כל חייו, אינו מאמין בפינות מקוללות באופן גורף: "הדבר הכי משמעותי הוא להתאים את עצמך לשכונה. ניסו לעשות פה בעבר דברים מתוחכמים, והם פשוט לא התאימו לשכונה, שהיא דרשנית באופייה. כל מה שצריך הוא פשוט להיות נעים לסביבה".

דבר הנומרולוג: "לפנינו דוגמה מובהקת לחוסר התאמה בין שמות הרחובות ובין העסק: ירמיהו, יואל וישעיהו, שלושה נביאים, שניים מהם נחשבים גדולי נביאינו. מכאן אין סיכוי שבצומת רחובות הקרוי על שמם ישגשגו בתי עסק הפועלים בלילות שבת ובימי שבת ותורמים בהחטאת הזולת. מספר הנכס מסתכם בספרה תשע, הנשלטת על ידי מארס, אל המלחמה. אחת מתכונותיו היא סיום וניתוק. גם שילוב המספרים לא הרמוני - החמש מסמל חופש מוחלט, ואילו הארבע קוטבי ומסמל תקיעות ופסימיות.

"גם אם העסק יניב מחזור ראוי בזכות מקומו והתנועה הרבה בו, כנראה לא תהיה ברכה בהצלחה. השותפים יסתכסכו, העירייה תערים קשיים, השכנים יתלוננו וכדומה. מנגד, אם ייפתח בצומת זה בית מדרש, מרכז קבלה או לימוד רוחני, רוב הסיכויים שהמקום יצליח וישגשג".

לינקולן 5

הקארמה של החמש לא פועלת בלינקולן

מה היה: נראה כי המזל הרע אינו נחלתם הבלעדית של חללים גדולים ומרכזיים. לעתים גם המקום הקטן ביותר, שנפתח בו העסק הפשוט ביותר לכאורה, אינו מצליח לשבור את הקללה הרובצת ולהחזיק מעמד. כך קרה גם בחלל הפינתי ברחוב לינקולן, אשר משמאלו צוברת ותק חנות פרחים קטנה, ומימינו ממוקם בית קפה "התחתית", אשר הפך ליקיר הברנז'ה ופועל ללא לאות במשך 24 שעות ביממה.

לינקולן 5
לינקולן 5 צילום: רענן כהן

היו שם פיצוצייה וגם גלידרייה, לאחר מכן נפתח דוכן נקניקיות, אך זה סגר את דלתותיו במהרה. לימים נרכש הנכס על ידי הבעלים של בית הקפה "התחתית", ואלה פתחו את "אוטו גלידה". הרעיון עבד במשך קיץ אחד בלבד. בחורף כבר הפך המקום למחסן, וכך נותר תקופה ממושכת.

מה היום: כנגד כל הסיכויים, ובאיזור שהעסקים היחידים המצליחים לפרוח בו הם עסקי המזון המשרתים את המשרדים בסביבה, נפתח לאחרונה במקום "בוטיק 5", שהוא בוטיק בגדים שכונתי. ימים יגידו אם הבחירה המאתגרת תצליח ותביא לביטול המנחוס, ואולי דווקא בשל הפנייה למה שאינו ברור מאליו הפעם זה כן יעבוד.

יהיה טוב: מבחינת בעלי המקום, הכול עניין של אנרגיות.

דבר הנומרולוג: "כאמור, הספרה חמש טובה לעסקים באופן כללי, ובייחוד לכאלה הפתוחים לקהל ואינם מחייבים. החמש הוא השמח והקליל ביותר, אוהב חופש, הרפתקנות ובילויים, ומכאן התאמתו למוצרים לא מחייבים או יקרים, כאלה שקל לקנותם על הדרך. החמש מתקשה בהעמקה וביסודיות, ולכן לא יתאים למשרד רואי חשבון או יועצי מס, אך יתאים מאוד לתחום הפרסום, הנסיעות והתקשורת".

דיזנגוף 116

בר ה"צינה" נלחם בקללה, בינתיים בהצלחה

מה היה: רחוב דיזנגוף הוא אחד הצירים המרכזיים בתל אביב, והוא גדוש בתי אופנה, בוטיקים, ברים ומסעדות. לכאורה אין שום סיבה שעסק כלשהו לא ישגשג שם לאורך זמן. בכתובת הנקובה לעיל, בעלת החזית הבולטת, פעלה בעבר חנות תקליטים, ולאחר מכן מסעדת עופות. כשזו נסגרה לפני כשנתיים נפתחה שם מסעדת ה"פאייה", ספרדית שהסתמנה כמבטיחה לתקופה, אך נסגרה גם היא פתאום, ופינתה דרך לבר "צינה", הדייר הנוכחי במקום.

דיזנגוף 116
דיזנגוף 116 צילום: רענן כהן

מה היום: הבר "צינה" הוא השכונתי החדש שנפתח בקיץ האחרון, ומהרגע הראשון ניכר היה כי מדובר בהצלחה סוחפת, שכן הבר עמוס לעייפה בכל יום בשבוע כבר חודשים ארוכים. עם זאת, לאחרונה נפתח ממש מולו בר ה"דיזי פרישדון" המשגשג והמדובר, אז לכו תדעו מה ילד יום.

יהיה טוב: "אני מאמין במקומות מקוללים וגם מכיר כמה כאלה, אבל לפעמים יש יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. ה'צינה' הוא דוגמה טובה לכך", מספר יניב "גונדה" כתר, מבעלי הבר, אשר סבור כי לעתים, על אף השמועות, מדובר פשוט בזמן הנכון עם הרעיון הנכון: "אנחנו מוכרים משהו אחר ב'צינה', עם מחירים עממיים ושירות שמזמין את כולם".

דבר הנומרולוג: "מאיר דיזנגוף היה ראש העירייה הראשון של תל אביב, ולבטח אינו הגורם לקושי. מספר הנכס - 116 - מסתכם בספרה שמונה, שמסמלת כוח, עוצמה ואף הצלחה עסקית וחומרית, ואולם ישנה חשיבות גם ל"אם המספר", שבמקרה הזה מורכב מפעמיים אחת ושש, שילוב לא הרמוני. האחת רוצה את טובתו, והשש רוצה את טובת החברה.

"מלבד זה, המילה "סיום" מסתכמת ב-116. אדגיש שכמעט בכל מספר אפשר למצוא גימטריה כזו או אחרת, אך כאשר המילה עוצמתית מתייחסים אליה. המקום יאופיין בפעילות רבה ואז סיום, וחוזר חלילה. ייתכנו גם בעיות עם החוק, עם העירייה, עם השכנים וכדומה. השמונה הוא "השופט הקוסמי", ולכן אם לא פועלים בצד החוקי והכשר של החיים, נענשים מיד".

ירמיהו 20, פינת בן יהודה

האם בר אפל יציל את הפינה הצפונית?

מה היה: בשלוש השנים האחרונות ניסו את מזלם עסקים שונים בפינה שעל פי כל הסימנים אמורה להיות הצלחה היסטרית, בזכות המקום המרכזי והפעילות הרבה מסביב. למרות זאת, כשלו רוב אותם עסקים בתוך פחות משנה.

ירמיהו 20 פינת בן יהודה
ירמיהו 20 פינת בן יהודה צילום: אריק סולטן

זה התחיל מהפיאסקו בקפה-גלריה "פרסקו", דרך ה"ירמיהו", שכל הסיכויים דווקא היו לטובתו, עד ה"דונדה" ("איפה" בספרדית), טאפאס בר אשר למרות שעות הפעילות הנוחות, הקוקטילים הצבעוניים והשיווק הנועז, איבד חמצן לאחר חודשים אחדים בלבד.

מה היום: בקומה העליונה תוכלו למצוא את ה"יוגורט שופ". בקומת המרתף - לייט נייט בר בשם ה"שושו", שאפשר להיכנס אליו רק דרך היוגורטרייה שמעל. בר האנדרגראונד נפתח לפני חודשים אחדים כחלק ממגמת ההתעוררות של רחוב בן יהודה, וכמו שמו - בשושו. ההגעה אליו, כך קיוו לפחות המחזיקים במפתחות, בשיטת מפה לאוזן; וזה מוביל לתיאוריה מעניינת למדי - אולי דווקא אם לא יבחינו במקום, הפעם זה יצליח.

טוב שהיה: שימי שני, מבעלי ה"דונדה", כבר מאמין בפינות מקוללות. או-הו כמה שהוא מאמין: "לא האמנתי בזה מעולם, אבל זה משהו שנשבר אצלי בתקופה של ה'דונדה'. יש מקומות מסוימים, שכונתיים, שהשכונה סימנה אותם באיקס, שאנשים פשוט לא רוצים לראות אותם. לא משנה מה עשינו, התושבים והעסקים מסביב לא נתנו לנו צ'אנס, לא כי היינו רעים או מכוערים אלא פשוט ככה. גם היום, אני לא מאמין שאפשר להרים את המקום הזה".

דבר הנומרולוג: "במקרה זה, רחוב אחד מורכב משם של נביא, עובדה בעייתית כשלעצמה, וכן אפשר לראות דיסהרמוניה בין שני המספרים: שתיים (ירמיהו 20) מול חמש (בן יהודה 221), ירח מול מרקורי. מרקורי הוא הכוכב הקרוב ביותר לשמש, ומקיפה במשך שמונים ושמונה ימים. הוא הכוכב השולט על החמש, שמח, ומכאן תסיסתו הטבעית. לעומתו, הירח מייצג את עולם הרגש, האטי וחסר האור. יוצא כי אופי המקום יהיה הפכפך: פעם תסיסה, שמחה והצלחה, ופעם ירידה, שיממון וחושך".

נחלת בנימין 85

רק AM:PM יכול להסיר את הקללה. ואולי לא?

מה היה: יש לציין כי הייתה תקופה שהכתובת הנקובה השיגה הצלחות נאות בתחום הלילה. קירה קלה אחורה מגלה כי בעבר פעל שם ה"סקוט אברפורד", פיק-אפ בר אשר הפגיש בימי הזוהר שלו מספר לא מבוטל של זוגות ללילה.

נחלת בנימין 85
נחלת בנימין 85  צילום: רענן כהן

אחריו הגיע ה"סמואל בר", ומשהתפנה זה פתחו שלושה שותפים באותו מקום בדיוק את ה"ויינשטוק"; זה שרד תקופה של סופי השבוע בלבד, למרות חיכוכים חוזרים ונשנים עם השכנים. לאחר שבשיטתיות עזבו השותפים בזה אחר זה, כל שנותר ממנו היום הוא זכרונות עמומים ממסיבות אפטר בבוקר יום שבת.

בתל אביב כמו בתל אביב, כשיש חלל פנוי עם בר מובנה, יהיה תמיד מי שיאמין כי הוא זה אשר יביא את השינוי. ה"בסו" נפתח במקום בתחילת שנת 2008, ונסגר זמן לא רב לאחר מכן בקול ענות חלושה.

מה היום: ישנו כנראה עסק תל אביבי אחד בלבד אשר יכול לקחת שטח עם מוניטין כושל ולהפוך אותו להצלחה. אימפריית הסופרמרקטים התל אביבית AM:PM זיהתה הזדמנות במרכז העיר, והפכה את תצוגת האלכוהול המאובקת למדפי ירקות במחירים מופקעים. למרות העבר הבעייתי של הנכס, נראה שלא צפוי בו שינוי בזמן הקרוב.

טוב שהיה: "אני לא מאמין בפינות מקוללות", קובע פיני בורשטיין משלישיית ה"ויינשטוק" לשעבר, על אף העובדות בשטח. "אני חושב שיש רק שותפים מקוללים, ובאמת מאמין שהאנשים הנכונים יכולים לפתוח עסק בכל מקום, בגבולות ההגיון כמובן. לא הייתי פותח ספא יוקרתי בשכונות התקווה".

דבר הנומרולוג: "8 ו-5 נחשבים מספרים מצויינים לעסקים, אך במקרה זה תוצאתם היא 13 ואינה חיובית. זהו המספר השני מארבעת המספרים המייצגים חובות קארמתיים. הוא מסתכם ב- ומסמל תקיעות ועיכוב ומהותו שלילית. בשמות, האות הראשונה חשובה ביותר. מומלץ לבתי עסק המבקשים למשוך קהל לפתחם לא להשתמש באות סגורה כמו ס'. היא אמנם מצביעה על שמירה אלוקית אך אינה מומלצת לבית קפה או מסעדה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים