שיהיה לבריאות: ביקורת במסעדת רוקה בהרצליה פיתוח
אירוע לב שעבר שף מסעדת רוקה גרם לו להכניס לתפריט מסעדת הפאר כמה מנות בריאות. התכנסנו במסעדה בכדי לקבוע שהניתוח הצליח והחולה חי קיים וממשיך לשמח סועדים

מסעדת רוקה, הרצליה צילום: נאור רהב
כשיצא מבית החולים והבין שקיבל עוד צ'אנס שלא תמיד חוזר, החליט לעשות מהפך גם במטבח שלו, מטבח שמאכיל מדי שבוע את האלפיון העליון של ישראל (וגם כמה ברי מזל אחרים שבאים על בסיס קצת פחות קבוע). מול כץ עמדו שלוש בעיות קשות: המסורת, המוצא והלקוחות. ההסבר כבר מגיע.
מסעדת רוקה עברה המון טלטולים בשנותיה הקצרות (משהו כמו חמש). המסעדה, שנפתחה בווילה שהייתה שייכת לאחים עופר, במקום הכי יפה על חוף הים בהרצליה פיתוח, התחילה את דרכה עם השף אנטוניו מנסה, עברה עוד כמות יפה של שפים ושינויים בדרך, עד שמצאה את השף קובי כץ שייצב את הספינה.
המילה ספינה לא מקרית, מדובר במסעדת ענק בעלת כמה מפלסים פנימים, דק רחב ידיים ומרשים שמשקיף לחוף ימה של הרצליה, בר סושי, בר רגיל בחוץ ובפנים ושאר פינות נסתרות. הנוסחה המנצחת שכץ מצא ברוקה היא המסורת. במקום לנסות להפיל אנשים כפי שעושים אולי במסעדה של חמישה שולחנות, החליט כץ לדבוק במסורת. לעשות את הסטייק הכי איכותי שיש, את קדרת פירות הים היקרה והמושקעת ביותר ואת הסלט עם הירקות הרעננים והיקרים ביותר. החלטה מתבקשת בהתחשב בעובדה שכץ הוא נצר למשפחה צרפתית וגדל על בישול קלאסי עם חוקים נוקשים כפי שהצרפתים יודעים לעשות הכי טוב בעולם.
וכאן מתחברים המסורות והמוצא ללקוחות. בישול צרפתי קלאסי, תהפכו את זה כמה שאתם רוצים, הוא בישול שמתבסס על הסמכה בחמאה, על רטבים עשירים וכבדים, על חומרי גלם משמינים במיוחד ועל כמות קלוריות שמעמידה מאזן אימה מול הלב של הסועד. נסו לקחת את החמאה לסועד מהאלפיון העליון, שצורך את הביף בורגניון שלו בבורגונדי, את האויסטרים בבראטן ואת הקיש לורן ב...ניחשתם נכון, אלזאס לורן. נסו ללמד מחדש את חובבי המזון הצרפתי, שנושאים על חגורתם לפחות חמש מסעדות בעלות שלושה כוכבי מישלן, שהאוכל צריך להיות גם בריא ולא רק משמין, ואתם מסתכנים בחייכם.
כפי שהבנתם, ברוקה, למרות המסורת ולמרות הנסיבות המקלות, החליט שף כץ לנסות. הסירו דאגה מליבכם, זה לא אומר שאת הסינטה שלכם לא תקבלו עם מח עצם איכותי לידה. זה לא אומר שלא תוכלו למצוא בתפריט מנות קלאסיות כמו קוקי סאן ז'אק בקרם אספרגוס עתיר קלוריות ושומנים, זה רק אומר שליד המנות המוכרות ההן, תוכלו למצוא גם סלט טרטר טונה אדומה עם אבוקדו וירקות בשמן שומשום (69), סלט עגבניות ושעועית לבנה (42), לברק שלם וירקות על הגריל (140), פרפר חזה עוף בצ'ימצ'ורי וצ'יפס הבית (83) פילה לוקוס ברוטב עגבניות על מצע של ריזוטו פטריות (180) ולקינוח מגש פירות לא מרזה במיוחד, אבל בוודאי בריא.
מומלץ לאירועים מיוחדים בלבד
הגענו לרוקה לפני שבועיים לבחון את התפריט החדש. אין בשורות גדולות ברוקה, ומדובר דווקא בחדשות חיוביות. כפי שמבוצעות במטבח המנות הקלאסיות והעשירות, כך מבוצעות המנות החדשות והבריאות יחסית במקצוענות עד רמת גרגר האורז.

מסעדת רוקה, הרצליה פיתוח צילום: נאור רהב
חשוב להדגיש, לא מדובר במנות לשומרי משקל. מי שמחפש להוריד במשקל מוזמן להישאר בביתו, לבלוס חסה ולהקפיד להגיע חמש פעמים בשבוע למכון הכושר. התפריט קורץ, לדעתנו, לדרג הביניים של שומרי המשקל. אלה שנלחמים רק בכמה קילו עודפים, או אפילו מתפארים במבנה גוף לתפארת, ולא היו רוצים להרוס את הגזרה עם ארוחה של 3,000 קלוריות, אלא לאכול טוב באלפיים קלוריות, עם מינימום שומן מהחי.
המדור אינו דיאטן (למרות שעם ריבוי הארוחות כדאי שנסדר לעצמנו אחד כזה) אבל ברור שארוחה שתורכב ממנה ראשונה של סלט עגבניות ושעועית לבנה, מנה עיקרית של פילה לוקוס ולקינוח מגש פירות, לא תהפוך אותכם לגרסה מקומית של רפי גינת.
כיוון שהטרחנו את עצמו והגענו למקום, ניסינו גם כמה מנות "ישנות" כמו כבד האווז (165), סטייק סינטה על הגריל (125) ופירות ים (400 גרם) ברוטב פרובינציאל על מחבת נחושת. מנה שלמרות שאין בה חמאה עדיין "נהנית" מ-400 גרם של פירות ים עתירי כולסטרול ושומן.
כפי שאמרנו, גם כאן אין חדשות ושוב מדובר בבשורה טובה. הבישול ברוקה הוא קלאסי, איכותי והמנות נאכלות בישראל אבל מרגישות בדיוק כמו באלפי מקומות אחרים במדינתו של סרקוזי.
נחמד היה לגלות שדווקא המנות שבאו עם תג "בריאותי" עליהן
לא נפלו מהמנות הרגילות. אם לא היו אומרים לנו, ייתכן בהחלט שהיינו בוחרים בכמה מהמנות הבריאות בתור כוכבות של הערב. מסלט נתחי הבס למשל, שלווה בירקות על הגריל שהותכו במעט מוצרלה, לא הפסקנו לבלוס. גם כשהגיע הקינוח, קרם ברולה בשלושה צבעים, הסכמנו כולנו שהוא טעים וחביב, אבל אין כמו מגש פירות טריים, שנבחרו אחד אחד.
אז מה המסקנות? רוקה, לטעמנו, צלחה את המיני שינוי בהצלחה. הנוף שנשקף ממנה היה ונשאר היפה בארץ. הצוות איכותי ומתורגל והסושי (שהפעם לא טעמנו) היה ונשאר אחד הטובים בארץ, בזכות השף ימה סאן, אמן סושי אמיתי.
השינוי הבריאותי שנכנס הוא כמעט מתחייב, גם אילולא התקף הלב שהיה עובר השף. בעולם שבו אנשים מודעים לסכנות שבאכילה לא מבוקרת, נחמד מדי פעם להגיע למסעדת פאר, כפי שכבר אמרנו, ולצאת עם קצת פחות מ-3,000 קלוריות שלוחצות חזק על העורקים.
רוקה נשארה מסעדה יקרה, יקרה מאוד אפילו, וממוצבת במאיון העליון של המסעדות בארץ. כנראה שלא תלכו לרוקה כל יום, בטח אם אתם לא מנכ"לים של בנק או חברת הייטק. מצד שני, אם אתם רוצים לחגוג יום הולדת מרגש, אירוע רומנטי או להציע נישואים לחברה, רוקה היה ונשאר מקום מומלץ במיוחד, ולשם שינוי גם כזה שישמור על הבריאות שלכם.
רוקה, רמת ים 8, הרצליה פיתוח

מסעדת רוקה, הרצליה צילום: נאור רהב
לשיפור:
כמה מנות זולות יותר לבחירה היו משמחות אותנו מאוד
לשימור:
התפאורה, הבישול, הצוות, המקצוענות הבלתי מתפשרת
בשורה התחתונה:
צרפת בארץ הקודש