רחובות: ההייטקיסט שמאחורי גל המאבקים הציבוריים נחשף

מנוף בגן ילדים, אנטנה בלב שכונת מגורים, מקווה בשכונה חילונית או פרויקט בנייה מפלצתי. חמוש באכפתיות יוצאת דופן, ירים איש ההיי-טק עמוס חלפון את נס המרד נגד כל עוול או אדישות כלפי תושבי רחובות. חלפון: "אני מסוגל לסגור את העיר". מנהיג נולד?

רונן דמארי | 9/6/2010 18:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בזמן שאתם קוראים את השורות הללו, עמוס חלפון כבר מתכנן את המאבק הציבורי הבא. במהלך החודשים האחרונים הוא סחף אחריו רבים מתושבי רחובות, והצליח באופן מרשים לגרום למאות מהם להגיע לישיבת מועצה ולמחות על תפקוד העירייה.

תפקידו הרשמי הוא יו"ר ועד השכונות ברחובות. יהיו שיתווכחו על מהות התפקיד ועל מידת האפקטיביות שלו, אך במבחן התוצאה חלפון גרם לראש העירייה רחמים מלול ללא מעט כאבי ראש במהלך החודשים האחרונים.

בין אם מדובר במאבק להסרת האנטנות בשדרות הקיבוצים, במאבק למניעת בניית המקווה בשדרות חן או במאבק הציבורי האחרון ומעורר ההדים נגד פרויקט הבנייה ברחוב אייזנברג – בכולם נמצא חלפון מתקשר, ממריץ, מדפיס פליירים ושולח אותם, אוסף כתובות מייל וממלא אותן, מקים אתרי אינטרנט בקצב מסחרר ומרים את נס המרד נגד הכניעה ללא תנאי להחלטות השלטון.
צילום: שירה זילברמן
חלפון. ''העיר נמצאת ללא פיתוח מעל עשור'' צילום: שירה זילברמן
מטוניס לרחובות

חלפון, בן 45, נשוי לסיגלית ואב לשלושה ילדים: דור, 14, רוני, 9, וגילי, 6. הוא עובד היי טק כבר מעל 28 שנה ובעל תואר שני במינהל עסקים. במסגרת עבודתו הוא שוהה זמן רב בחו"ל ואף גר במשך שלוש שנים בבוסטון מטעם חברת היי טק ישראלית בה עבד.

את הפעילות ההתנדבותית החל לפני 15 שנה במערכת החינוך המקומית בה לומדים ילדיו. לדבריו, "המטרה היא לשפר את החינוך, לתת יד בעשייה, הכל בהתנדבות תוך כדי עבודה. הכל עוד לפני שנבחרתי להיות יו"ר ועד השכונות ברחובות.

"הפרויקטים הראשונים היו בית האמנויות בבית הספר בכור לוי כאשר היה צריך לפעול לטובת בית הספר מול הרשויות ועוד נושאים שונים לפי הצרכים של הגופים בהם התנדבתי. במקביל הקמנו את ועד השכונה באחוזות הנשיא, נבחרתי להיות היו"ר ושוב במטרה לשפר את איכות חיי התושבים בשכונה. לאחר שנים של עבודה בהיי טק למדתי שניתן להשתמש בכלים רבים לטובת התושבים".

הוא נולד בעיר

ג'רבה שבטוניס וגדל בבאר שבע. לרחובות הגיע לפני 15 שנה ומאז התערה בה בדרך מעוררת התפעלות. הפעילות המשמעותית הראשונה שלו, שזכתה להד ציבורי, התרחשה בשכונת אחוזת הנשיא בה הוא מתגורר:

"הייתי מהמקימים של ועד השכונה באחוזת הנשיא. עם הזמן התעסקתי יחד עם תושבים רבים בבעיות בנושא גני הילדים, ולאחרונה אנו מנסים לאלץ את הקבלן של השכונה לבצע את הפיתוח הסביבתי בשכונה כפי שהתחייב".

כשחלפון מתחיל לדבר קשה מאוד לעצור אותו. הוא יורה בשצף קצף את שמעיק על לבו וגורם לך לרצות לחתום על כל עצומה שיבקש בסיום השיחה: "יש כאן שכונה שתכננו אותה בצורה מסוימת מאוד חריגה לעיר. העירייה לא ממלאת את החובות הכי בסיסיות שלה לוודא שהקבלן אכן בנה את המדרכות והכבישים", הוא ממשיך, "נוצר מצב אבסורדי לפיו היזם קיבל אישור להכפיל את מספר התושבים בשכונה כאשר לא נעשה שינוי בתכנון ולא נלקח בחשבון נושא החניות והתשתיות.

"לצערנו הרב נראה מצב של צפיפות ובעיות קשות מאוד בגלל תכנון לקוי. בוועד השכונה אנחנו פועלים בצורה מקסימלית כדי להביא את השכונה לגימור מושלם. עכשיו היזם החליט שהוא רוצה להעביר חלק מזכויות הבנייה שיש לו במרכז המסחרי לאחד הבניינים כדי לבנות דירות גדולות יותר.

מלול.
מלול. "אדם רגיש שמודע לצרכים של התושבים" צילום: יוסי אלוני

"לנו אין שקיפות מול העירייה, אנחנו לא מיודעים בכלל לתאריכים שבהם היזם פונה לעירייה לבקש הקלות. זה לא הגיוני ולא הוגן שתושבים בשכונה לא יודעים מה יקרה בסופו של התהליך. הבאתי את מנכ"ל העירייה לשכונה כדי שיראה את הליקויים כמו מדרכות לא גמורות, אנחנו חיים באתר בנייה מתמשך".

כך נולד בעצם ועד השכונות? כפתרון לבעיה הפרטית של השכונה שלך?
"לא הייתי מגדיר את זה ככה. זה גוף שהתרומם כרעיון של מספר אנשים שחברים כיום בוועד השכונות, הרעיון היה לגבש את כל ועדי השכונות, אנשים נהדרים שתורמים מזמנם לטובת התושבים, עוזרים ומכירים כל בעיה בשכונה.

"כאשר אתה לוקח את כל האנשים עם אנרגיית העשייה הזו אתה מקבל גוף מדהים, הפריה הדדית, תמיכה של שכונות והחשוב מכל - לימוד והעברת מידע בין כל התושבים. בוועדי השכונות הקמנו מעל 21 אתרי אינטרנט – כלי מדהים שבאמצעותו מתקשרים עם התושבים. קיימים פורמים וניתן לתקשר בצורה נוחה ולהעביר הודעות ישירות לתושבים.

"העירייה חייבת להבין שיו"ר ועד כל שכונה הוא האדם שהכי מחובר לשכונה, מכיר את הבעיות שלה ותורם מזמנו לשכונה שלו. העירייה חייבת להשכיל להשתמש בערוץ הישיר, לשמוע את הצרכים של התושבים דרך יו"ר ועד השכונה ולשפר את רמת השירותיות בדרך זו".

שאלה מתבקשת: איפה היית עד היום? למה לא שמעו אותך?
"אני עסוק מאוד בעבודה ובמשפחה. אני נמצא הרבה בחו"ל ואת רוב הפעילות עשיתי בצנעה ומאחורי הקלעים. הרעיון של הקמת ועדי השכונות, של לאגד את הכוח הזה, תפס מכיוון שזה התחיל לפני הבחירות.

"אחד הרעיונות שלנו היה לזמן את כל המועמדים לראשות העירייה לשיחות מול ועדי השכונות, וכל אחד הביע את משנתו. אני אישית הבאתי את כל שלושת המועמדים לשכונת אחוזת הנשיא. המעורבות שלנו בזימון כל שלושת המעורבים להשמיע את משנתם חשפה אותנו כגוף פורמלי דרך העיתונות".

עיר מוזנחת

כמי שמוביל את המאבק נגד בניית המקווה בשדרות חן, לדעתך יש יסוד לטענות שהעיר מתחרדת?
"תראה, אני מגיע ממשפחה מסורתית. חשוב שבכל עיר נשמר את המסורת, ובייחוד ברחובות שבה ישנם תושבים דתיים רבים. גם לדתיים יש צרכים, חייבים לשרת את כולם. מצד שני חייבים לשמור על הסטטוס קוו, חייבים להקפיד על התחשבות באחר.

שכונת קריית משה.
שכונת קריית משה. "חייבים להשקיע שם" צילום: זמן רחובות

"התחושה של התושבים החילונים היא שיש שינוי בשימור הסטטוס קוו, רואים זאת בהתעקשות המיותרת של הקמת המקווה בשדרות חן כאשר מזמן היה ניתן לפתור את העניין ולמצוא מקום ראוי שיתאים גם ליוזמים. הפרת האיזון מיותרת וגוררת מצב מיותר.

"ראש העירייה הבטיח להיות ראש עירייה של כולם, ואנו מצפים שיהיה מעורב בנעשה במקומות שונים ושישמור על האיזון העדין. אם נצטרך להתעקש מול העירייה, יש לוועדי השכונות את הדרך למצוא את המסלול להביא את העירייה לשיתוף פעולה הדוק".

מרבית המאבקים שאתה מוביל קשורים לבנייה חדשה. אתם לא מעוניינים שהעיר תתפתח?
"פיתוח עיר לא נמדד רק בהקמת בניינים גבוהים. בניית שכונות ללא תשתיות מתאימות גרועה יותר, כיוון שכאשר בונים לגובה ואין טיפול בנושא חניות, צרכים של תושבים חדשים וותיקים, זה אינו מעיד על פיתוח אלא על חוסר תכנון וחוסר התחשבות.

כבישים 431 ו-411 חייבים להסתיים. ראש העירייה הצהיר על פיתוח העיר כולל כבישים שמשחררים את התנועה, ועד היום לא ברור מתי תסתיים הבנייה של שני הכבישים שכל כך נחוצים כחמצן לתושבים. יציאה מהכביש המזרחי ללא חיבור ל-431 שמתחבר עם כביש 4 מאריך את הנסיעה דרך פארק המדע וכביש בית עובד ב-20-25 דקות מיותרות בבוקר.

"היינו שמחים אם העירייה הייתה מעדכנת את שלבי פיתוח הכבישים, ולא יוצאת רק בהצהרות על פיתוח. כמו שאני תמיד אומר: אנחנו רוצים שקיפות".

אתה שב וחוזר על המסר הזה. למה אתם מצפים? שרחמים מלול יתקשר אליכם ויתייעץ לגבי תקציב העירייה?
 "אנחנו לא מדברים רק ברמה של סיסמה, אלא רוצים שזה יתבטא באופן מעשי. בערים מתוקנות מקיימים ועדות מייעצות לקרב את התושב. נשמח לראות שראש העירייה מאמץ רעיון כזה לשיתוף ואוזן קשבת. היינו רוצים שהעירייה תהא יותר קשובה לנושאים שמעלה כל ועד שכונה. הם הכי מכירים את הצרכים האמיתיים, הם חיים שם. יחד נוכל לשפר את השירות לתושבים".

איך אתה רואה את הפיתוח של העיר? לדעתך יש שיפור בשנים האחרונות?
"ממש לא. העיר נמצאת ללא פיתוח מעל עשור, העיר נראית מוזנחת, מרכז העיר ללא תשתיות, העיר לא נקייה, תראה את השוק והסביבה שלו ברחוב הרצל. העיר ענייה בכל תחומי התרבות, אין מוזיאון, אין היכל תרבות, אין קבוצות ספורט. יש רק הרבה הצהרות שייבנו מקומות. פעם הייתה קבוצה בכדוריד, היום אין השקעה בתחום.

"העיר דלה וענייה למרות ששני מוסדות מחקר אוניברסיטאים מהטובים בעולם נמצאים סביבה. עיר של מעל 120 אלף תושבים, אין בה כלום ולא נפתח בה כלום. השאיפה שלנו בוועדי השכונות לראות את רחובות על המפה, כפי שהייתה פעם. פעם הייתה תזמורת, קבוצת ספורט. אנו רוצים שהעיר תהיה נקייה יותר, מטופחת יותר – ותחזור להיות על המפה".

מה בכל הקשור לשכונות הפחות חזקות, קרית משה ואושיות לדוגמא?
"העירייה חייבת להשקיע שם. היא חייבת לעבוד בצמוד עם יו"ר ועד השכונה ולתת מענה לצרכים. בשכונות האלו חייבים לתת תשומת לב מיוחדת".

איך אתה רואה את רמת החינוך בעיר?
"חייבים להשקיע יותר בחינוך, למצוא את הדרך כפי שפועלים ראשי עיריות אחרים ולהקטין את הכיתות. אנו יודעים שיש פעילות רבה בתחום, מקימים את בית הספר למדעים. מצד שני בית הספר דה שליט נראה כמו מחנה צבאי עם כמות תלמידים גדולה.

"דרך ועדי השכונות ניתן להגיע לצרכים היותר אישיים של התושבים, לנצל את המשאבים שקרובים אלינו, אבל בלי סיסמאות. להביא תוכניות ולקרב את מכון ויצמן והפקולטה לתושבים, לתלמידים, לקיים שיעורי העשרה, זו חובתה של העירייה".

ומה תאמר על נושא החנייה?
"זה לא ייאמן – כל העיר צבועה בכחול לבן. כולה! אין לתושבים שום זכויות בעיר, אפילו לא חנייה. בכל עיר אחרת כמו תל אביב התושבים מקבלים 50 אחוז הנחה בחניונים. בראשל"צ התושבים חונים חינם. ברחובות אין התחשבות בתושבים. תושב הנדרש להגיע למרכז העיר לרופא ילדים, מוצא את עצמו מול הסיוט המתמיד של חנייה ודוחות. זה חייב להשתנות".

בלחיצת כפתור

חלפון הוא איש שאוהב להיות במרכז העניינים, להתחכך במקבלי ההחלטות. הוא חבר בוועד הבית של הבניין, של השכונה, של מוסדות החינוך של ילדיו. כשאני מכנה אותו "טיפוס של ועד" הוא מיד מתקן: "טיפוס של התנדבות".

עוזי סלנט.
עוזי סלנט. "לא תמכתי באיש מהמועמדים" צילום: יהונתן שאול

לאחרונה נראה כי סבלנותו של ראש העירייה פוקעת בכל הקשור לפעילויות של חלפון. לאחר שהביא מאות תושבים לישיבות המועצה האחרונות, מסרב כעת מלול להיפגש עמו ומשתדל לאהוב אותו מרחוק. מלול המנוסה מבין כי לפניו עומד איש עשייה שבסוף המסלול עשוי אף לאיים על כסאו, ומשתדל להקדים תרופה למכה ולגמד את פעילותו של חלפון ככל האפשר. חלפון מנגד לא שולל על הסף התמודדות בבחירות הבאות כפי שמעריכים גורמים פוליטיים בעיר.

בעירייה טוענים שאתה פעיל פוליטי.
"כל חיי הייתי מתנדב. אני עובד בהיי טק, אין לי שום קשר לפוליטיקה. הטענה הזו הועלתה על ידי אנשים שמנסים להפריע לפעילות התנדבותית לטובת התושבים ולטובת השכונות, ולהסיט את הפעילות האמיתית לתכנים לא רלוונטיים".

היו שאמרו שתמכת בעוזי סלנט. שאתה מתכוון לתמוך בו שוב.
"אני לא פעיל של אף מועמד. במסגרת פעילות של ועדי השכונות העליתי רעיון לזמן את שלושת המועמדים. לא הבעתי מעולם דעה על אף מועמד. שלושתם היו זהים לחלוטין וקיבלו במה זהה.

"אין לאף שמועה שחר. לא היה מגע ביני לבין המועמדים מלבד היותי מתנדב בפעילות שכונתית. עצם היבחרותי ליו"ר ועד השכונות העלתה שמועות שברצוני להזים אותן. לא היו לי שיחות מעולם עם אף אחד מהמועמדים ואף אחד לא שוחח איתי על פעילות פוליטית".

עד כמה זה רחוק מהמציאות לראות אותך מתמודד לראשות העירייה?
"אני לא עוסק בזה. לדעתי מוקדם בכלל לדון בזה, יש כל כך הרבה עשייה נדרשת לטובת התושבים. אף אחד לא נביא ולא יודע מה יקרה בעוד שנים. מה שאני יכול להגיד זה שבמשך 20 השנים האחרונות נפגשתי עם אנשים בכירים ברמות שונות, החשיפה שלי מול ראש העירייה היא יומיומית. בעבודתי אני נפגש עם ראשי ממשלות, התלוויתי לנשיא המדינה ולשרים בפעילויות עסקיות בעולם. לא זרה לי הפעילות מול דרגים מאוד בכירים".

עכשיו אתה מכין את השטח לבחירות?
"העבודה שאני מבצע היום אינה שונה כלל מהעבודה ב-15 השנים האחרונות. ההבדל היחיד הוא בכך שמדובר ביותר משכונה אחת. ההתחככות עם העירייה מעצם התפקיד היא גדולה יותר ולכן זה נראה שונה. מבחינתי להתייצב עם שכונה כזו או אחרת ולהעלות את טענות השכונה זהה לחלוטין במאבק להזזת מנוף או לתכנן נכון יותר של גני הילדים".

איך תגדיר את היחס שאתה מקבל ממלול?
"מלול הוא איש חינוך, הוא אדם רגיש שמודע לצרכים של התושבים. לצערי עומס העבודה והעובדה שהמערכת אינה תומכת מקשה עליו. אנו חשים בכך באטימות וביחס של אטימת אוזניים או בהצהרות כמו 'אנו כרגע בעשייה ובפיתוח העיר', כשאנו רואים מול עינינו את התושב הבודד והקטן שנרמס על ידי קבלנים ויזמים שכל מטרתם רווח כספי. המצב האחרון יצר קושי בצורת העבודה".

איך אתה מצליח להביא מאות תושבים לישיבת מועצה? מרבית הציבור הוא אפאטי בדרך כלל.
"בזכות היכולות הטכנולוגיות פתחתי מעל 21 אתרי אינטרנט והכל בחינם. כל יו"ר ועד שכונה קיבל לידיו אתר. הוא וידא שהתושבים נרשמו כולל לפורום.

"ברגע שיש נושא בוער בשכונה הוועד מחובר למאות תושבים, ובלחיצת כפתור ניתן להזמין אותם לפעילות שנוגעת אליהם אישית. באתר של שדרות חן יש למעלה מ-560 תושבים מה שלא קרה לפני הבחירות".

הפעילויות של הוועד עולות לא מעט כסף, מאיפה הוא מגיע?
"הכל בהתנדבות טהורה. עד היום הדברים מאוד זולים, הכל באמצעות הרשת, הודעות ומיילים. מכיוון שאני טס הרבה אני מנצל את הזמן המת הזה לתרום לתושבים".

לפעול בתקיפות

מה אומרת המשפחה על פעילותך?
"זה לא פשוט, אבל הם מבינים את הצורך שלי להמשיך לתרום. מבחינתי לשבת עם הורים וילדים ולסדר שולחנות למסיבה בבית ספר 'בכור לוי' זהה לחלוטין לפגישה עם מלול בנושא תכנון העיר".

חגיגות ה-120 לרחובות.
חגיגות ה-120 לרחובות. "עיר מעל 120 אלף איש, אין בה כלום" צילום: אבי זרחי – אולפני רחובות

כמה שעות אתה מתנדב בשבוע?
"אני מתעקש שסופי השבוע יהיו מאה אחוז למשפחה. כשאני בחו"ל אני משקיע יותר זמן. כשאני בארץ זה משהו כמו עשר שעות שבועיות".

ישנה עלייה במודעות של התושבים לדעתך?
"אני מקבל כל יום בקשות מהתושבים, וזה קורה משתי סיבות. יש צימאון של התושבים לפתור את הבעיות. סיבה שנייה היא שעכשיו הוקם הוועד המכיל אנשים מדהימים שמכירים את שכונתם עד רמת הפרט".

נראה שניצחת את עצמך בהתמודדות על תפקיד יו"ר ועד השכונות. זה לא התפקיד הכי נחשק.
"בוועדי השכונות היו שלושה מועמדים. נבחרתי מתוך שלושתם. ועד השכונות בחר בי, אינני ידוע ואיני מוכר ואין לי פעילות פוליטית לחלוטין. לאחרונה הצטרפו אלינו פרופסורים רבים ואנשי ציבור מוותיקי רחובות, שמאוד חורה להם מה שקרה בעשר שהשנים האחרונות ואנחנו פועלים יחד לעשות את השינוי. המטרה שלנו לעזור לעירייה למקד את הפעילות שלה לטובת התושבים".

אתה מרגיש שיש לך כוח בידיים?
"כן. אני מסוגל לסגור את העיר. חד משמעית. לדעתי היום לוועדי השכונות יש יכולת להעביר לעירייה בצורה חדה וברורה את הצרכים של התושבים ולהתמקד בעשייה ובשיפור השירות לתושב. לדעתי העירייה מבינה מאוד את הרצון שלנו לעבודה משותפת.

"אין ספק שראש העירייה הביא רוח חדשה ומנסה להנחיל את רעיונותיו. מצד שני אם המצב הקיים ימשיך להידרדר בשכונות מסוימות, לא נהסס לפעול בתקיפות. כל עובד בעירייה כולל הנהלת העירייה צריכים לזכור שתפקידם הוא לשרת את התושבים. הבעיה היא שלעיתים יש בלבול בסדר הזה והתושבים צריכים להיאבק על זכויותיהם.

"הנהלת העירייה צריכה להתעשת ולהחזיר את השלווה למקומות שיידרשו לכך. אני נגד אלימות ואני בעד לתקשר ולדבר. אין לי ספק שהנהלת העירייה מעוניינת לפתור את הבעיות. מצד שני, אם תהיה התעלמות מוחלטת והנהלת עיריית רחובות לא תחזיר את העיר לתושבים, אם לא תהיה ברירה, נצטרך לפעול בצורה יותר קולנית. אם ראש העירייה לא ישתף איתנו פעולה זה יחזור אליו כמו בומרנג".

מה זה אומר?
"אצלנו בשכונה, כאשר הייתה התעקשות של מהנדס העירייה שגן הילדים לא יוזז בעקבות המנוף, טיפסתי על המנוף והתקשרתי למהנדס העירייה כשהייתי בגובה של כמה קומות. אמרתי לו שאני לא זז משם. אם יש צורך לעשות פעילויות קיצוניות כדי להביא את תשומת הלב הרלוונטית נעשה את זה.

"הכוח שלנו היום הוא דרך ועדי השכונות. אנחנו נגד כל פעילות מיליטנטית כזו או אחרת, אך מצד שני אנחנו מצפים שהעירייה למרות מצבה הקשה כלכלית תפעל לטובת התושבים. לא ייתכן שרוב הכסף של המסים ילך למשכורות ולמחויבויות ולא להשקעה בתושבים".

אנשים בטח שואלים אותך מהיכן אתה שואב את הכח, למה אתה צריך את זה?
"אני שואב את הכח והמוטיבציה והתרומה מוועדי השכונות. אלה אנשים נהדרים שתורמים, הם נותנים את הכוח והרצון להמשיך. אני רוצה רחובות טובה יותר. אני רוצה שהילדים שלי  יגדלו בסביבה נעימה. רחובות חשובה לי. אני מאמין שיחד עם כל הוועדים נמשיך לשרת נאמנה את התושבים".

כבר מזהים אותך ברחוב?
"אני לא חושב. אני לא מודע לזה. אני לא שחקן ואני גם לא מצולם יותר מדי".

במועצת העירייה הבאה נראה אותך?
"חד משמעית אגיע לכל ישיבה עם ועדי השכונות, ואם יש צורך גם עם תושבים רלוונטיים".

התכוונתי מתי נראה אותך כחבר מועצה?
"אני לא חושב על זה כרגע. זה לא בפוקוס שלי. מוקדם כרגע לדון בזה. הנבואה ניתנה לטיפשים. יש עוד הרבה עבודה. ההתעוררות של האנשים היא מרגשת. התושבים מרגישים שיש שינוי בעיר ולצערי לא מהצד של העירייה אלא מהצד של התושבים".

תגובת העירייה

מעיריית רחובות נמסר בתגובה: "עיריית רחובות משרתת יום יום את  כלל האוכלוסיות בעיר, בונה מוסדות ציבור, חינוך ותרבות, מפתחת שכונות ואיזורי תעסוקה, מקיימת פסטיבלים ואירועים בינלאומיים ומאיצה את הפעילות והקצב  בשנת ה- 120 להיווסדה בכל תחומי החיים.

"כבר כיום נחשבת רחובות כבירת השפלה, הזוכה לביקושים אדירים מצד זוגות צעירים ומשפרי דיור ואנו פועלים להגשמת החזון שקבע ראש העיר, לפיו רחובות תהיה עיר מובילה בתחומי מדע, השכלה גבוהה ותרבות, השואפת למצויינות בחינוך ומספקת איכות חיים גבוהה לתושביה. מנכ"ל העירייה גיבש ואישר תוכנית עבודה מקושרת תקציב שוטף עם יעדים להגשמת החזון ואושרה גם תוכנית תקציבי פיתוח תואמת.

"במקביל נמצאת העירייה בעיצומה של הכנת תוכנית המיתאר לרחובות בשיתוף הציבור ואנו מודים לכל התושבים שבאים ותורמים מעצמם וזמנם למען העיר והתפתחותה מעבר לכך, אנו רואים בחומרה כל גילויי אלימות, מילולי כפיזי, ועם זאת לא מוכר לנו ועד פעולה כאמור ואין בכוונתנו להתייחס לפעילים פוליטיים, שכל מטרתם היא לקדם את עצמם ולייצר כותרות על גבה של עיריית רחובות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

Parse error: syntax error, unexpected $end in /olive/online/54/MoreNews_871_2011.html on line 11
_ordering_new_7.html");?>

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים