בשם הסב: נינו של אייזנברג תוקף את פרויקט המגדלים
רחובות: נינו של גואל האדמות אהרון אייזנברג שעל שמו קרוי הרחוב בו מוקמים כעת מגדלי דירות, מתנגד גם הוא לפרויקט השנוי המחלוקת. "אני חושב שסבא שלי לא היה מרוצה ממה שקורה ברחוב"

אביב מרכס הוא נצר לשושלת מפוארת שהחל הסבא רבא שלו, ממייסדי העיר. השבוע אמר: "אני חושב שסבא שלי לא היה מרוצה ממה שקורה ברחוב, למרות שהוא מאוד רצה לראות את מדינת היהודים צומחת ומשגשגת. אנחנו משפחה שחיה שישה דורות בעיר ומעורים היטב. מכל הבחינות כואב לנו שלא טובת האזרח והעיר עומדת בפני פרנסי העיר".
מה גורם לך להביע מחאה כנגד הפרויקט?
"ישנן מספר סיבות. ראשית, התוכנית של רחוב הרצל מדברת על רצף מסחרי ובבניינים האלו קטעו את הרצף הזה. שנית, במקום הזה היה אמור להיות חניון ציבורי לתושבי העיר, וזה לא יצא לפועל בסופו של דבר.
"דבר שלישי, כמו שאני למדתי את התוכנית הזו, תקן החנייה הוא בקושי חנייה לדירה בעוד שהחנייה צריכה להיות לפחות אחד וחצי לדירה. תוסיף לזה את העובדה שהופר קו הבניין שהוא בדרך כלל שישה מטרים מהחזית ואת זה שצופפו מאוד את האיזור כשעשו מגדלים ענקיים שלא מתאימים לסביבה - תבין למה אני מתנגד".
אתה יכול להבין את קברניטי העיר שאישרו בזמנו את התוכנית?
"אם היה שם בית לשימור והיה צריך לשמר אותו ולתת זכויות בנייה כשימור אז ניחא, אבל זה בסך הכל מגרש שבמשך עשרות שנים היה ריק. לא היה שום צורך אורבני להקים מגדלים בומבסטיים כאלו שהם חריגים בנוף".
מעיריית רחובות נמסר: "כזכור, הפרויקט אושר על ידי הוועדה המחוזית לפני מספר שנים, כולל פתרונות ותקני החנייה, ולאחר שנשמעו כלל ההתנגדויות בוועדת ערר ונדחו, והוא נמצא כיום
"נכון לתוכניות העתידיות המקודמות על ידי צוותי התכנון הנוכחיים, רחוב הרצל בכללותו צפוי לעבור שינויים תחבורתיים מהותיים עם מימוש התוכנית השונות, ביניהן העדפת תחבורה ציבורית, יישום עקרונות תוכנית מתאר עירונית בבינוי ושימור ברחוב הרצל, הקמת מחלף הכניסה הצפונית לעיר ועוד".