נופל וקם: כך חזר מתחם גן העיר לחיים

גן העיר, שבתחילת שנות האלפיים היה מקום כמעט נטוש במרכזה של תל אביב, התעורר לאחרונה לחיים. מנכ"ל המרכז מתגאה: ההכנסות קפצו ביותר מ-50 אחוזים בארבע השנים האחרונות

אלינור דוידוב | 13/7/2010 11:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מתחם גן העיר עובר בחודשים האחרונים מתיחת פנים וממרכז קניות מפואר ועתיר בתי קפה לקשישים הופך לקניון בעל סממנים שכונתיים הפונה לצעירים.
 
סניף טבע קסטל בגן העיר. שיק תל-אביבי בריאותי
סניף טבע קסטל בגן העיר. שיק תל-אביבי בריאותי צילום: יהונתן שאול
 
בין החידושים שנוספו למרכז, שהיה בשנות התשעים מעוזן של נשות העיר האמידות: שיפוצה והרחבתה של חנות קסטרו, כניסתה של החנות למוצרי טיפוח ללין ושל הסופרים האורגניים עדן מרקט וטבע קסטל, הנותנים שיק תל-אביבי בריאותי למקום.

בתחום ההפעלות יש לציין את יריד האוכל בימי שישי, המשחקייה החינמית (ג'ימבורי בלשון העם), הפעילויות של חנויות הספרים סטימצקי וצומת ספרים ושאר ההפעלות המתקיימות שם מדי יום כל קיץ.

את המגמה החדשה סימלה כמובן יותר מכול סגירתו של בית הקפה אצל יהודית לפני כשנה, שבמשך 21 שנים היה מקום המפגש ליוצאי הונגריה, ובהם אפרים קישון וטומי לפיד. את מקומו בגן העיר תפסה רשת קפה גרג, וזו הפיחה חיים חדשים בגן.

עם זאת, ה-Ganna, בית הקפה-בר שבשנתיים האחרונות העלה את קרנו של המקום עם צעירים, צעירות, אלכוהול ושמחה, נסגר לאחרונה. לטענת הנהלת המרכז, הצעירים השיכורים פגעו בציוד של הגן, מקרי אלימות נשנו, והדבר היה בלתי נסבל.

מרכז הקניות של גן העיר נפתח בשנת 1988 על חורבותיו של גן החיות העירוני. מהר מאוד התיישבו במקום מסעדת קליפורניה של אייבי נתן, מעדנייה לא כשרה של יוז'י (לא כשר היה אז השחור החדש), ומסעדת טאי-צ'י של אהרוני. אפילו למסעדת אולימפוס היה סניף בגן העיר המפואר. שכר הדירה של העסקים היה גבוה מאין כמותו וכך גם המחיר של חניון הגן, אשר נודע לשמצה בשל מחיריו הלא מוסברים.
שנות הנפילה

עוד בשנת ההקמה החלו לצוץ הקשיים הראשונים, וכעבור שנה היה ברור שהמרכז החדש אינו עומד בציפיות שנתלו בו.

אצל יהודית. פינה את מקומו לרשת גרג
אצל יהודית. פינה את מקומו לרשת גרג צילום: נאור רהב

תחילת שנות התשעים סימנה שינוי. הקונספט של המקום שונה, והגן נהיה מרכז לחנויות אופנה יוקרתיות, אבל תחילת שנות האלפיים סימנו מפלה נוספת, ומאז, במשך שנים, נחשב מרכז מבוגר השייך לאייטיז, שאינו ממצה את המיקום המעולה בלב לבה של ההוויה התל-אביבית.

"בתחילת שנות האלפיים הסיפור התחיל לדעוך", מסביר דדי ריזל, המנכ"ל הנוכחי של גן העיר. "בשנים האלו היו הרבה חנויות ריקות, כמות כניסות יומיות נמוכה, פדיון נמוך למטר, והיה ברור שהיה צריך לעשות משהו".

מה הייתה הבעיה?
"מה שהשתרש בתודעה הציבורית זה מרכז ששייך רק למאיון העליון. עשינו סקרים, וגילינו למשל שאחוז גדול מעובדות העירייה - קונות פוטנציאליות - היו משוכנעות שאותה חולצה בקסטרו גן העיר עולה יותר מבסניף אחר של קסטרו. לגן העיר יש מיקום מעולה, ממש בצנטרום של הפיילה, אבל זה לא שווה כלום אם התושבים מסביב חושבים שהוא לא נוגע אליהם".

בהנהלה עשו מעשה, ביררו את טעמם של
תושבי האיזור, הביאו כאמור רשתות צעירות ומוכרות, הורידו את מפלס חנויות היוקרה, הוסיפו פעילויות אינטנסיביות לילדים, והיום הגן שוקק.

"לפני חמש שנים היו נכנסים 5,000 איש ביום, ואילו היום נכנסים יותר מ-11 אלף", מתגאה ריזל, "אני גאה להגיד שהכנסות החברה קפצו ביותר מחמישים אחוזים בארבע השנים האחרונות, והפדיון למטר של העסקים גדל בקרוב לשלושים אחוזים".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים