ניר יפה נגד ניר יפה: כך נחצה המושב הוותיק לשניים
התושבים שבנו את ביתם בהרחבה של ניר יפה חלמו על חיי שלווה ורוגע. אלא שסכסוך קשה פרץ עם תושבי המושב, וכעת הם לא מקבלים שירותים, לא משלמים מסים ולא מדברים עם הוותיקים

החלק המטופח של ניר יפה. יו"ר המושב הוא גם קבלן הגינון צילום: יגאל לוי
ספק אם כשהחליטו חברי מושב ניר יפה, שהוקם בשנת 1956 בחבל תענך, לאפשר לתושבים חדשים לבנות את בתיהם בשכונת ההרחבה ביישובם, הם תיארו לעצמם שלא יחלוף זמן רב ושני הצדדים כמעט שלא יחליפו מילה.
הקרע העמוק בין הצדדים הגיע לכך שתושבי ההרחבה אינם מקבלים שירותים שאותם מספק המושב, כמו גינון וניקיון, ונאסר עליהם להשתמש במתקני המושב כמו מגרש הכדורסל. והמועצה שקראה לתושבים להתיישב בשטחה? היא לא מתערבת.
לאחר שהתושבים החדשים גילו כי יו"ר המושב אבנר חייט מתפקד גם כקבלן הגינון של המושב, החליטו להפסיק להעביר תשלומים למושב, והם מביאים עובדים פרטיים שינקו את הלכלוך. "הפסקנו לשלם מסים לאחר שהתברר כי ההנהלה המכהנת לא חוקית, ורוב הכספים שהם גובים נשארים אצלם", אומר גולן גבאי חבר ההרחבה החדשה.
"המועצה האיזורית גלבוע והעומד בראשה תמכו בהקמת ההרחבה אך הפקירו אותה בידי נציגי המושב שלא נבחרו כחוק, בגלל הקרבה בין ראש המועצה לאבנר חייט", ממשיך גולן. "סולחה? עד היום אף אחד מהם לא פנה לסולחה". חברי ההרחבה העבירו תלונה לרשם האגודות השיתופיות, שקבע לאחרונה כי יש לפזר את מוסדות המושב ולערוך בחירות חדשות.
סולקו מהבריכה

והחלק הפחות מטופח של ניר יפה. לחדשים אין כניסה למגרש הכדורסל צילום: יגאל לוי
הסכסוך בין הצדדים גרם לסילוקה של אחת ממשפחות ההרחבה מבריכת השחייה המקומית על ידי נציג המושב הוותיק, ולפני שלושה חודשים אף לאלימות קשה, שבסיומה נעצר יו"ר המושב חייט בחשד שהכה גנן אותו הביאו תושבי ההרחבה על מנת לנקות את האיזור. תושבי ההרחבה גם הופתעו לגלות כי חייט שלח מכתבים בגנותם למקומות העבודה שלהם.
החברים הוותיקים מביטים בצער על המצב שנוצר במושב. "זה מצב לא נורמלי, הנתק בין שני הצדדים",
אומר שלי יתרו, מזכיר היישוב. "תושבי ההרחבה רוצים להתנהל עצמאית ואין נציגות שלהם שאפשר לדבר איתה".
יו"ר המושב חייט מכחיש את הדברים שמייחסים לו אנשי ההרחבה. "אני איש של שלום ופשרות, אבל הם מסרבים לשבת איתי אף שנבחרתי כחוק", הוא אומר. "זאת קבוצה קטנה שפועלת ממניעים אישיים בלבד, ולא בוחלת בשום אמצעים, כולל הרס כל חלקה טובה שנבנתה פה במשך 50 שנה".
תגובת המועצה האיזורית גלבוע לא נמסרה.