קרב יריות: קאנטרי הרצליה נגד המטווח האולימפי
בקאנטרי הרצליה זועמים: רעשי הירי מהמטווח האולימפי הסמוך, לטענתם, הורסים לנופשים את השלווה. בינתיים מצדד בית המשפט דווקא במטווח, וכולם מחכים שהעירייה תאשר הקמת קירוי אקוסטי

קשה להבין מי האחראי לבעיה: הקאנטרי, המטווח או העירייה, זאת משום שבעוד שהנהלת הקאנטרי דורשת שהמטווח יקים קירוי אקוסטי במפלס העליון הפתוח, כדי שהרעש יימנע לחלוטין, מסבירים במטווח כי מנסים מזה כחמש שנים להשיג אישור מהעירייה לקירוי, אך נתקלים בבירוקרטיה מסובכת.
המאבק בין הקאנטרי למטווח החל לפני כשנתיים, אז טוענים בקאנטרי כי האימונים במטווח העליון התגברו, וכך גם רעשי הירי. "ירי עם רובים כבדים הותר בעבר רק במטווח התחתון. מהרגע שהתחילו לירות במטווח העליון עם נשק כזה יש כאן רעש מחריש אוזניים במשך כל היום", אומר גבי אבידר, מנכ"ל הקאנטרי.
למנכ"ל המטווח, גבי רז, גרסה מעט שונה: "בכל 30 שנות קיומו כמעט, ירו במטווח העליון ברובים רגילים. לאחר מכן הוקם הקאנטרי ומשפחת עופר פנתה לאלי לנדאו וביקשו שנעשה מטווח תחתון ונחלק את הירי בין המטווחים, אז הקמנו את המטווח התחתון.
למטווח התחתון ולמטווח העליון יש מטרות שונות. יש סוגי ירי שאפשר לירות רק למעלה, בעוד שאת הירי הטכני אנחנו מקיימים למטה".
הנושא נמצא כיום בהליך בבית המשפט ומול עיריית הרצליה. הקאנטרי והמטווח הזמינו כל אחד בודק מטעמם לקבוע האם הרעש הנגרם מהמטווח במתחם הקאנטרי ובבתי המגורים הסמוכים חריג.
לאחר מכן פנה הקאנטרי לבית משפט השלום בהרצליה לקבלת צו מניעה קבוע להפסקת הירי, אך השופטת רסלר-זכאי קבעה בחודש שעבר: "פעילות הקאנטרי כולה אינה נפגעת כתוצאה מהפעילות במטווח אלא רק פעילות בריכת הפעוטות בשטחי הדשא הסמוכים", והוסיפה:
"הנזקים שעשויים להיגרם לקאנטרי ושלא הוכחו כלל ועיקר הינם ברי פיצוי, בעוד הקאנטרי יכול למזער נזקיו ולצמצם פעילות בבריכת הפעוטות מבלי
על כך אמר אבידר: "בינתיים אנחנו בעיצומו של הקיץ ואנחנו סובלים. האמירה של בית המשפט כי ניתן לצמצם את שעות הפעילות של בריכת הפעוטות כדי שהילדים לא יסבלו מרעש היא צינית בעיניי".
ואילו מנכ"ל המטווח רז טוען: "השופטת קבעה שאנחנו לא חורגים בשום פרמטר בהשוואה לרעש הסביבתי הקיים. רק בבריכת הפעוטות הייתה הפרעה וזה כאשר הבדיקה נעשתה בדצמבר, כאשר לא היה אף אחד באיזור הבריכות. ברור שרעש המטווח היה חזק יותר כאשר בחוץ הייתה דממה רועמת. זה לא המצב בקיץ".
הפתרון הנראה לעין הינו התקנת קירוי אקוסטי במטווח העליון, אשר צפוי לבודד את הרעש: "פנינו מיוזמתנו לעיריית הרצליה, עוד לפני שהקאנטרי בכלל התלונן, בבקשה לקרות את המטווח החיצוני, מהלך שעלותו כמיליון וחצי שקל", אומר רז.

"נתקלנו בבירוקרטיה איומה. הלכנו הלוך ושוב מהעירייה, ואחרי כל דרישה שמילאנו קיבלנו דרישה חדשה. לא רצו לחדש לנו את רישיון העסק ורק עכשיו, אחרי שתבענו אישית את יעל גרמן, הבקשה לקירוי אקוסטי עברה לועדה המחוזית". בקאנטרי מקווים כי ההיתר אכן יינתן והבעיה תבוא על פתרונה בקרוב.
מי שמנסה לקחת את הנושא צעד אחד קדימה הוא חבר המועצה ירון עולמי, שהעלה את הבעיה בישיבת המועצה שהתקיימה השבוע: "אני לוקח את ילדי מדי פעם לקאנטרי-קלאב בהרצליה. קולות נפץ, ירי ורעשים מחרידים מפלחים את השקט הפסטורלי שהיה אמור להיות מנת חלקם של הזאטוטים שמבלים בבריכת הפעוטות.
"לא ברור לי מדוע המטווח לא בונה עוד קירוי אקוסטי או חומת מפגע עבה יותר למטווח העליון, כדי להפסיק את תופעת הרעש המחריד הזה", אמר עולמי בפנייתו לעירייה שהשיבה כי הבקשה להיתר נמצאת בהליך מואץ בוועדה המחוזית וכי גם היא מקווה שיינתן בקרוב והבעיה תיפתר.
עיריית הרצליה: "על מנת לאשר קירוי אקוסטי נדרשות זכויות בנייה ל 700 מ"ר. לשם כך יש לאשר תוכנית בינוי – התוכנית נמצאת בוועדה המחוזית".