שלטון מקומי: על הסרט "מה נשמע - קריית גת"
הסרט "מה נשמע - קריית גת", המגולל את סיפורם של תמר עזורי וילדיה עובד ועדי, שמנהלים את המקומון "מה נשמע?" בעיר הדרומית, ישודר מחר ב"יס דוקו". הבמאי מתן פלד מספר איך משלבים חיי משפחה עם חדשות. ראיון

"אוהבים חדשות על אנשים שאנחנו לא מכירים. פלד ולייבוביץ' צילום: יח''צ
מערכת היחסים בין השלושה מלאת מתחים, קנאה ומאבקי כוח. והסיפור הוא של יחסי אהבה-שנאה לעיתון שלקח מהם כל כך הרבה, ועם זאת, הם ממשיכים להיאחז בו ולא מוותרים, מאחר שמדובר במקור הכוח שלהם, המקום שבו הם מדברים, רבים, צוחקים ונלחמים למען מטרה משותפת: בכל שבוע, ביום חמישי בבוקר, לשלוח לדפוס גיליון חדש.
"אני מאוד אוהב לקרוא מקומונים ובעיקר כאלה שלא מגיעים מהמרכז", מספר מתן פלד, שביים את הסרט יחד עם אבישג ליבוביץ'. " גם כילד אהבתי לקרוא חדשות על אנשים שאני לא מכיר. זה מה שהוביל אותנו לרעיון. חשבנו שזה אחלה נושא לסרט".

בכל שיחה על כותרת בגיליון נכנסים עניינים משפחתיים
מתוך ''מה נשמע קריית גת''
נושאים חיוביים
פלד, בוגר החוג לקולנוע וטלוויזיה בבית הספר סם שפיגל, לא רק ביים את הסרט, אלא גם צילם אותו. את המוזיקה כתב ישראל ברייט, המוכר מלהקת "השמחות".

"קריית גת זה לא רק נינט". טייב בייגל
"ביקרנו בכל מיני מקומונים והתנאי שלנו לסרט היה שזה יהיה עיתון בבעלות פרטית, שלא שייך לרשת. כשהגענו ל'מה נשמע?' גילינו שהאמא היא העורכת הראשית והילדים הם כתבים ועובדים בעיתון. זה נראה לנו מגניב. חוץ מזה, קסמה לנו העובדה שהם עיתונאים מהדור ישן. לא כאלה שיושבים במשרד עם מזגן ואינטרנט, אלא עיתונאים שבאמת מסתובבים בשטח. גם זה דחף אותנו לבחור בהם".
אז איך משלבים עריכת עיתון עם חיי משפחה?
"הבן הגדול עובד, הוא גם עורך וגם כתב אקטואליה, הבת עדי בענייני ספורט. מה שיפה זה שהיחסים שלהם הם לא רק יחסי עבודה נטו. בכל שיחה על הכותרת של הגיליון נכנסים גם עניינים משפחתיים וכל מיני כעסים, כמו שיש בכל משפחה. שני הילדים מקריבים את החיים שלהם בשביל פרויקט חייה של האמא".
עד כמה כללי האתיקה והעיתונות החוקרת רלוונטיים בעיתון כזה?
"זה לא עיתון שעושים בו תחקירים ורוב הדברים בו מאוד חיוביים. הם מנסים לעשות הפרדה בין פרסומות לידיעות, על אף שהרבה פעמים במקומונים יש קו אפור. כשהתחלנו לצלם בדיוק היו בחירות בעיר ולא הייתה לנו תחושה
שהעיתון מתערב בזה. לרוב, אני חושב שהסיקור הוא אינפורמטיבי והגישה יותר חיובית. הם מחפשים את הטוב בדברים. מצד שני, הם מטפלים גם בבעיות חברתיות בעיר, אבל נזהרים לא להרגיז שם יותר מדי אנשים".
כמה זמן ליוויתם את המשפחה?
"ליווינו אותם במשך קצת יותר משנה, ובשנה הזאת הכל עלה מעל לפני השטח, ובאופן תמידי ריחפה השאלה איך מנסים להציל את העיתון מקריסה".
אולי שמים כל שבוע כתבה על נינט.
"לא ממש. כמובן שאתה שומע את השם שלה לפעמים, אבל אין הרגשה שרוחה של נינט שורה על העיר. האנשים שם חיים כרגיל. אני חושב שהקישור של נינט לקריית גת הוא יותר תפיסה של אנשים מבחוץ ופחות בתוך העיר".