רגע לפני החג: הוסרה הכשרות ממפעל שופרות ביפו

במפעל השופרות "דוידה" ביפו מצאה הרבנות תל אביב שופרות שנסתמו בדבק, בניגוד להלכה. הרבנות הסירה את הכשרות מהמפעל וקראה לציבור לקנות שופרות רק במקומות שמצויים תחת פיקוח. בעל המפעל: "שופר כלל לא צריך הכשר"

מוריה בן יוסף | 6/9/2010 12:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יומיים לפני ראש השנה, מכה קשה למפעל ביפו שעיקר פרנסתו מבוסס על מכירת שופרות: ברגע האחרון לפני החג, הסירה הרבנות תל אביב-יפו את הכשרות ממפעל ייצור השופרות "דוידה" בעיר, עקב פגמים שגילתה בשופרות.
 
תקיעה בשופר בכותל. למצולם אין קשר לכתבה
תקיעה בשופר בכותל. למצולם אין קשר לכתבה צילום ארכיון: פלאש 90

מצוות שמיעת תקיעת שופר נחשבת לאחת המצוות החשובות ביותר בראש השנה, ורבים - אף כאלה שאינם שומרים על אורח חיים דתי - מגיעים לבתי הכנסת בשני ימי החג על מנת לשמוע את התקיעות.

המחלקה לתשמישי קדושה (תשמ"ק) ברבנות תל אביב-יפו, בראשות הרב אריה לוין, עובדת בימים אלו במרץ בפיקוח על ייצור השופרות, על מנת שיהיו כשרים לתקיעה.

מצוות תקיעת שופר הינה מהתורה (מדאורייתא), וישנן הלכות מיוחדות הבוחנות את כשרות השופר. אחת מההלכות אוסרת לסתום חורים בשופר באמצעות דבק. אולם במפעל השופרות "דוידה" הפועל ברחוב חבר הלאומים ביפו נתפסו שופרות מודבקים בדבק, המיועדים לשיווק. מסיבה זו הסירה הרבנות את כשרותה מהמפעל, והיא אף מזהירה את הציבור שלא לרכוש שופרות מתוצרת המפעל.

זוהי הפעם השנייה שמצאה הרבנות במפעל השופרות שופרות פסולים לתקיעה המיועדים לשיווק לציבור.

הרב לוין הסביר לnrg מקומי כי "הקרן הכשרה לתקיעת שופר מורכבת משני חלקים, זכרות ונקבות. כשמורידים את הקרן מראש האייל יוצאת עצם מרוב קרן השופר. בפייה שבה תוקעים קודחים במקדחה בעובי 10 –15 ס"מ על מנת לפתוח את חלל האוויר לשופר".

"במפעל עובר השופר הליך עיבוד וכיפוף", ממשיך הרב לוין לפרט, "כאשר תוך כדי נוצרים לפעמים חורים. מי שאינו מקפיד על הלכות הכשרות מדביק, משייף ומחליק את החורים, כך שעין רגילה אינה יכולה להבחין בכך, אך זה אינו תקין. בחיות טמאות הקרן היא כולה מקשה אחת ובעצם אי אפשר ליצר ממנה שופר. שופר איל

מסמל את עקדת יצחק, בה נעקד האיל במקום יצחק, ללמד זכות עלינו".

בעקבות הסרת הכשרות, יו"ר המועצה הדתית לתל אביב-יפו, אלדד מזרחי, קורא לציבור לרכוש שופרות רק במקומות שיש עליהם פיקוח מתמיד של הרבנות.

בעל המפעל יהודה דוידה מסר בתגובה: "אני עובד 48 שנים ואף פעם לא הודבק שופר אחד. השנה מכרתי שופרות קטנטנים לגני ילדים ואז תפסו שופר קטן שיש בו נקב אבל כיוון שזה לגני ילדים אין צורך בהכשר וגם לא תוקעים בזה. מלבד זאת שופר כלל לא צריך הכשר כי לא אוכלים אותו. סבא שלי ייצר שופרות במרוקו ומעולם הוא לא נדרש להכשר".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/center/ -->