תושבת יפו: לא התקבלתי לעבודה כי סרבתי להסיר את הרעלה
האם ערבייה לא התקבלה לעבודה בגן ילדים של ויצו בארלוזורוב בשל הרעלה שהיא עוטה על ראשה? כך לפחות טוענת תושבת יפו. ויצו: "אופן הלבוש אינו מהווה שיקול בקבלה לעבודה"

ה' (שמה המלא שמור במערכת) סיימה קורס סייעות בגני ילדים, ובתחילת אוגוסט פנתה ללשכת התעסוקה בניסיון למצוא עבודה בתחום. "הפקידה חיפשה לי עבודות מתאימות במחשב ואמרה לי שיש אופציית עבודה בתור סייעת במעונות של ויצו", היא מספרת.
"אחרי שבוע הגעתי לראיון עם נציגה של ויצו לגבי עבודה בגנון של ילדים בגילי שנה עד ארבע באזור ארלוזורוב. דיברנו על דרישות העבודה והשעות, היא לקחה את הפרטים שלי והתעודות, ואמרה לי: 'יש לי בשבילך עבודה'. מאוחר יותר באותו היום היא חזרה אליי, ואמרה שהם רוצים לשבץ אותי בגנון באזור ארלוזורוב".
לדבריה, כשנציגת ויצו פנתה אליה בטלפון היא קראה לה בשם אחר, וה' מיהרה לתקן אותה. אז נציגת ויצו שאלה אותה "רגע, את זאת עם כיסוי הראש?" ולדבריה, לאחר שהסבירה לה כי היא מתכוונת להגיע לעבוד עם הרעלה, ניסתה נציגת ויצו לברר עמה מדוע. "נציגת ויצו אמרה לי שהבעיה היא לא בי אלא עם ההורים שלא מקבלים עובדת עם כיסוי ראש, וזה לא בגלל שאני ערבייה", מספרת ה'.
"הסברתי לה שאני לא יכולה לעבוד בלי כיסוי ראש, והיא אף שאלה אותי למה ואם הסיבה לכך היא שבעלי דתי. על כך עניתי לה שזה לא בעלי אלא שאני דתייה". ה' מספרת כי הנציגה אף הבטיחה שאם תתפנה משרה ביפו, היא תחזור
מארגון ויצו נמסר בתגובה: "ויצו כתנועה גאה בשירות שהיא נותנת למגוון רחב של אוכלוסייה ומעסיקה עובדים מכל הדתות והאמונות. ויצו מעסיקה מטפלות ערביות במעונות בכל רחבי הארץ, ובכלל זה גם בתל אביב, תוך כבוד ורגישות לדתן ולתרבותן. בימים אלה מסתיים קורס הכשרת מטפלות חדשות של ויצו, הכולל בין היתר משתתפות מהמגזר הערבי.
"בוגרות הקורס שיימצאו מתאימות – ישובצו לעבודה במעונות ויצו. בכל מקרה של מיון מועמדות לעבודה כמטפלות, עומדים לנגד עינינו מכלול שיקולים. אופן הלבוש אינו מהווה שיקול בקבלה לעבודה כמטפלת, והדבר נכון גם במקרה זה".