למרות התנגדות העירייה: שכונה חדשה תוקם בהוד השרון
שכונה בת 1,300 יחידות דיור תיבנה בהוד-השרון, לאחר שוועדת הערר הארצית דחתה את התנגדות העירייה לתכנית. העירייה טענה כי הצפיפות בשכונה גבוהה, אך הוועדה קבעה כי התכנית מאזנת בין דרישות שונות ועומדת בכל הקריטריונים

בכך נפתחה הדרך לבניית שכונת מגורים חדשה במערב העיר. ההחלטה ניתנה במסגרת דיון בהתנגדות שהוגשה נגד החלטת הוועדה המחוזית, בעלי הקרקע שעליה אמורה להיבנות השכונה החדשה וכנגד יזמי הפרויקט.
הוועדה המחוזית אישרה את תכנית הר/1302, שבמסגרתה הופשרו שטחים חקלאיים בשטח של 180 דונם במערב העיר, לבניית שכונה בת כ-1,300 יחידות דיור. לצד זאת, הוועדה המחוזית התנתה את ביצועה של התכנית באישורה של תכנית נוספת באזור, תכנית הר/1310 א' המוכרת בשם תכנית בית הנערה (הליך ההתניה מכונה בשם "התליה").
הוועדה המקומית הוד-השרון (הזרוע של העירייה לענייני תכנון ובנייה) הגישה ערעור על התכנית. הערעור נסב על שלושה נושאים עיקריים: תוואי הכבישים על פי התכנית, מספר יחידות הדיור והצפיפות הגבוהה, וכן ההנחיה להתנות את אישור התכנית באישור תכנית בית הנערה.
לטענת העירייה, תוואי הדרכים המוצע בתכנית, ובעיקר ההצעה לחבר את דרך רמתיים עם רחוב הפרדס החדש, עשוי לפגוע באיכות חיי התושבים.
עוד טענה העירייה כי יש להפחית את מספר יחידות הדיור לאלף בלבד, מכיוון שהצפיפות בשכונה גבוהה ומנוגדת להנחיות תכנית המתאר הארצית לתכנון ולבנייה, תמ"א 35. בהתייחסה לדרישת הוועדה המחוזית לאשר את תכנית בית הנערה כתנאי לאישור תכנית הר/1302, טענה העירייה כי התכניות עומדות ברשות עצמן, והדרישה הזו עשויה לעכב את המשך פיתוח העיר.
הוועדה המחוזית, מצדה, טענה כי בעצם הגשת ההתנגדות העירייה
תושבי רחוב העמק, הסמוך למקום הפרויקט, שהיו מעורבים אף הם בהליך, דרשו לבטל באופן גורף את התכנית. התושבים טענו כי באישור התכנית הוועדה המחוזית לא התחשבה בצורכיהם, אלא באינטרסים של בעלי הקרקע.
ועדת הערר, כאמור, דחתה את התנגדות העירייה. הוועדה קבעה כי הצפיפות בשכונה אינה חורגת מהנחיות תכנית המתאר הארצית. הוועדה קבעה כי "התכנית מהווה איזון בין צרכים שונים: הצורך לעשות שימוש יעיל במשאב הקרקע; דרישות תכניות המתאר המחוזיות והארציות; הנחיות הוועדה לשמירת קרקע חקלאית; והמינימום הדרוש לעמוד בדרישות הבעלים, מכיוון שלמעלה מ-65 אחוז מהקרקע יופרשו לצורכי ציבור".
ועדת הערר דחתה גם את ההתנגדות בנוגע לתוואי הכבישים בפרויקט, וקבעה כי התכנית נותנת מענה לחשש התושבים ממפגעי רעש וזיהום אוויר. עם זאת, ועדת הערר דחתה את דרישת הוועדה המחוזית להתליה, וקבעה כי אין בה הצדקה.
מעיריית הוד-השרון נמסר: "הערר שהגישה הוועדה המקומית הוד-השרון למועצה הארצית הוכח כנכון וחיוני, היות שהמועצה הארצית הסכימה לנקודות חשובות בערר שהוגש. המועצה הארצית הסכימה לביטול ההתליה בין תכנית 1302 לתכנית 1310 וקבעה כי יישקל שינוי קל במערכת התחבורה.
"גם לדעת הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה וגם לדעת המועצה הארצית, התכנית מביאה לניצול מיטבי של משאב הקרקע ועונה על צרכים נוספים של הסביבה והעיר. מדובר בתכנית טובה מאוד לעיר אשר יש בה שטחי ציבור פתוחים בהיקף רחב לרווחת התושבים".