נהריה: העצים בחורשת כצנלסון בסכנת כריתה
העירייה מתכננת לעקור עצים ותיקים בעיר. התושבים מודאגים: זו פנינת טבע וצל. העירייה: בטיחות בדרכים קודמת לכל, נפעל בתיאום עם קק"ל
העמותה למען איכות סביבה וחיים בנהריה פנתה בעקבות מידע זה לאנשי קק"ל בדרישה שיעזרו להם לפעול מול העירייה. "אנו מבקשים לא לאשר כל כריתה לטובת כל פעילות זרה בתוך החורשה, אחת מבין ארבע החורשות הקיימות עדיין בעיר נהריה", הם כותבים. מנהלת העמותה, אורית רייך, מסבירה שמזה 20 שנה מנסה העמותה ביחד עם תושבי נהריה לנסות ולעצור את תופעת כריתת העצים בעיר.

"אנו מגלים, חדשות לבקרים, העלמות נוספת של עץ ותיק, וגם עצים שאך נטעו, עצים צעירים שבקושי החלו צמיחתם, ונטעו בדרכים ציבוריות במקומות גלויים בנהריה", טוענת רייך. לא רק העלמות העצים הוותיקים מדאיגה את תושבי העיר, אלא גם אי נטיעות מחודשות של עיריית נהריה האחראית על תכנון העיר, אשר אינה דורשת מקבלני הבנייה לטעת עצי צל.
מעיריית נהריה נמסר בתגובה: "יכול להיות שאורית רייך, שאינה גרה כלל בנהריה, לא סובלת מהמצב התנועה הנוכחי באזור בית הספר כצנלסון כי אחרת, גם היא הייתה מבינה שלעיתים אין ברירה אלא לכרות כמה עצים על מנת להציל חיי אדם. מדובר במקום שבו יורדים מידי בוקר מאות ילדים ממכוניות הוריהם ואוטובוסים בדרך המסכנת את חייהם. אין ברירה אלא ליצור בסמוך לבית הספר מגרש חניה לצורך הורדת והעלאת התלמידים וזה בדיוק מה שעושה העירייה".
לדברי העירייה, התוכנית עברה את אישור משרד התחבורה ואף קיבלה תקציב לביצועה. "לצורך כריתת העצים הובא הנושא
עוד מסרה העירייה ש"תחת כל עץ שהעירייה נאלצת להוריד, היא שותלת עצים חדשים. כך נעשה ברחוב הגעתון וכך בשכונות אחרות בעיר. במאזן שבין שמירה על ערכי הטבע והצורך בפיתוח העיר יש לעיתים צורך לכרות עצים, העירייה מודעת לצורך לשמר את העצים הקיימים ובמקרים שאין ברירה נכרתים עצים ונשתלים אחרים במקומם".